NS Soda Air se představuje

Autor: Čert, vydáno: 21.12.2012

ikonaPo úspěchu, který v loňském roce zaznamenali polští NS bikes s jejich prvním celopérem Soda (mraky pozitivních testů a spokojených jezdců), se na příští rok pokusili trochu inovovat (ale ne zas moc). Aktuálně byl videem, ve kterém polská DH a 4X veterán Maciek Kucbora předvádí, nutno říct, nejenom kolo ale taky dost koukatelnej level ježdění, představen model Soda Air.

Rám je v podstatě stejný jako běžná Soda která je spíše vařená na pevnost než na váhu, nicméně 3,35 kila udávaných výrobcem na kolo se 177mm zdvihu není zas tak moc. Hlavní devízou sody je ale nastavitelnost, se kterou se u běžných FR kol moc nesetkáváme, nejenom že je možné nastavit zdvih na hodnoty buď 152 mm nebo již zmíněných 177mm, ale stejně tak můžete posunutím zadního kola v patkách laborovat s délkou zadní stavby v hodnotách 417m a 433mm. A to, by spolu s výškově stavitelnou vidlicí mělo ze Sody dělat dvě odlišná kola.





Jinak je Soda Air vyslyšením hlasů těch jezdců, kteří si v loňském kupovali pouze rámy a doma stavěli kola na vzduchovém tlumení a lehčích komponentech, aby využili celý potenciál rámu. V nabídce NS bikes byly totiž pouze dvě verze, prudce kreativně označené jako Soda 1 a Soda 2 a obě to byly stavby primárně freeridové.





Oficiální seznam dílů ještě NS nevypustili, nicméně i méně zkušené oko vykouká tlumič Monarch a vidlici Lyrik od Rock Shox a pohon i brzdění v režii Sramu. Zbytek komponentů si, kromě teleskopické sedlovky KindShock, obstarají šikovné polské ruce samy.





Ačkoli je avizovaná váha Sody Air „něco přes 15 kilogramů“ lehce víc než by mohlo enduro mít, Maciek Kucbora tvrdí že se jedná o kolo primárně určené spíše agresivním jezdcům vhodné do bikeparků i na lehčí DH závody, ale zároveň by mělo (po tom co si kolo připravíte doma s imbusem v ruce) zvládnout i pár singletracků a vejletů po okolí (čti back country, jak tomu říkají na Pinkbiku). A ten chlap asi ví, co říká.



 


Další info bude co nevidět na www.nsbikes.com

Diskuze

  • anonymní uživatel Užaj 21.12.2012 v 16:57

    Jůůů!

  • anonymní uživatel jurizz 22.12.2012 v 9:57

    krása

  • anonymní uživatel duřvelín 22.12.2012 v 22:24

    A příště bude NS sodastream?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí