Otrokovické WBSko otevřelo sezonu

Autor: Kamil Štěpančík, vydáno: 18.3.2013

ikonaPrvní jarní protočení pedálů na otrokovickém písečku. Slovo jarní by se patřilo dát do uvozovek, neboť zima se o prvním závodním víkendu nechtěla vzdát trůnu a bránila se, co to šlo. Slunce sic pokukovalo, ale kosa byla řádná, nemluvě o chladném větru! Ale jak už víme, biker vyznávající tuhle bikerallyovou odrůdu sjezdu horských kol je tvor odolný a po předlouhém zimním „lenošení“ byl chtíč silnější! Pravda, v opravdu hojném diváckém obsazení kolem tratí bylo vidět i nějaké ty bikery v civilu, kteří zřejmě ještě nebyli na brzký začátek sezony připraveni. A užili si tak závod v roli pozorovatelů, při neustálém atakování kamarádů otázkou proč nejedeš… :). Těch co jeli a nevzdali toto zápolení bylo 121 kousků. Za pozornost stojí i hojnost fotografů, kteří si bikerally v poslední době hodně oblíbili.





Potenciál otrokovické lokality je veliký, stejně jako nadšení pořádající bandy Bikecore OE vedené generálním plukovníkem Radimem Matyákem. A že jsou otrokovičtí chlapci pěkní špekulanti potvrdila opět originální variace tratí. Konkurs vyhrála trať Polyhozub a Dualka. Tratě pěkně oschlé, tvrdé, plné skoků, horizontů, klopenek a specifického písčitého podloží… Počet rychlostních zkoušek standardní – na každé trati se jely dvě jízdy, čili celkem 4 měřené testy, jak je u bikerally zvykem. Díky vysokému počtu přihlášených jezdců a krátkému dni byla posílena časomíra a závod odsýpal na dvou tratích zároveň. Informace přímo od trati byly přenášeny pomocí spešl vychytávky komentátora do centra závodu, takže divák, který si odskočil na čaj či cigárko byl pořád v obraze.





Od první RZ udával tempo obhájce loňského titulu Martin Kolajík, který vyhrál všechny měřené testy. V těsném závěsu za ním jezdili časy slovenští rychlíci Učeň a Laktiš z formace CTM-Novatec. Dokázali zajet všechny čtyři testy bez zásadnějších chyb a po právu brali prize money za zbylá místa na bedně. Velmi rychlé časy totiž dokázali zajíždět i Martin Slovák nebo junior Petr Malý, či mostecký Martin Müller, ale všem se podařilo vždy alespoň na jedné RZ chybovat.





Co dodat, závod se může pyšnit cejchem otevření sezony 2013, super dlouhé „loketní“ cigárko z místní udírny, veselí traťoví komisaři, přátelská atmosféra, super tratě… takže díky pořadatelům, že neztrácejí chuť pořádat smysluplnou akci a otvírají tak bránu mladým nadějím. Seriál Wood bike series je takovou bikerskou líhní…





Absolutní pořadí WBS Bikecore Otrokovice:
1. Martin Kolajík SBT Fryšták 4:17,1
2. Lukáš Učeň (SK) CTM-Novatec + 4,9
3. Matej Laktiš (SK) CTM-Novatec + 7,4
4. Petr Malý Maloch racing + 9,5 (1. Junior)
5. Víťa Malý Valmez + 13,4 (1. Master)
6. Ondra Gajdůšek Maloch racing + 13,7
7. Martin Slovák MS Cyklogat racing + 14,2
8. Michal Suchý SBT Fryšták + 17,3 (1. Hardtail)
9. Tomáš Čala DH Slovan Luha + 17,3 (2. Junior)
10. David Pala MS Cyklogat racing + 17,9

Nejrychlejší ženou byla Aneta Sadílková (Valmezbike racing), malé Střelce ovládl Matěj Daněk (JP bikes team).
Kompletní výsledky: http://www.rally-vysledky.com/…wbs/r1/4.php
Druhým závodem seriálu bude už týden po velikonocích WBS Slopné, kde nám pofrčí i lano.





Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí