Slideshow: Enduro des Terres Noires

Autor: Keli, vydáno: 22.4.2013

ikonaAčkoliv celý svět bikový sledoval dění v Americe na festivalu Sea Otter Classic, francouzští enduro jezdci dali přednost prvnímu ročníku závodu Enduro des Terres Noires – závodu v unikátní oblasti Digne-les-Bains, která se vyznačuje černou půdou a od ní vznikl název závodu Enduro Černé země.

Pro pozdější vítěze Fabiena Barela a Anne-Caro Chausson to byl první letošní závod. Nejen na tuto dvojici, ale i další stovku startujících čekaly čtyři (resp. tři pro ženy) měřené rychlostní zkoušky a celkem 40 technicky i fyzicky náročných kilometrů.




Foto: Michel Delli



V ženské kategorii dominovala Anne-Caro, dle svých slov v technických pasážích to ještě nebylo úplně ono, místy brzdila více než bylo třeba, ale po fyzické stránce to bylo výborné. Na druhou Emeline Ragot v součtu tří RZ získala 17 sekund a na stupních vítězů zmíněné ženy doplnila Anais Pajot.

V mužích ukázal Fab Barel, že je s ním třeba počítat i v enduro, přestože se prý víc soustředí na vývoj v Canyonu. Druhého Nicolas Quérého dělily od zlata pouhé čtyři sekundy, třetí Thomas Lapeyrie ztrácel již 25 sekund na Barela.





Závodit v tomto prostředí musel být velký zážitek, pro nás, co o něm můžeme jen snít, přiblíží atmosféru závodu slideshow Damiena Rosso (Droz Photo).





Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí