Prokop ukončil nadvládu Měchurovců

Autor: Vítězslav Stránský, Patrik Procházka, vydáno: 29.4.2013

ikonaTřetí ročník ústeckého downtownu „MEATFLY UL-LET 2013“ prolétl Letním kinem v Ústí nad Labem v pátek 26.4.2013. V rámci hudebního festivalu „Ústecký Majáles“ se tak opět odjel unikátní závod s diváckou kulisou, kterou biková scéna v ČR jen tak nepamatuje. Do Letního kina totiž dorazilo více jak čtyři tisíce návštěvníků a to je prostě fakt už hodně. Přesně v čase 18:20, když Pipes and Pints výhružně rozezněly dudy během zvukové zkoušky, se na trať vydala nejrychlejší žena následovaná smečkou top 20-ti střelců s Frkym na závěr. Co víc si přát?





Ale pojďme si to říct popořadě. Zaprvé, počasí vyšlo náramně, takže se netrpělivě vyhlíželo na ukončení prezentace. Kolikpak jezdců se na tenhle závod ve finále vlastně dostaví? Číslo 76 bylo hodně za očekáváním – cca 12 lidí se totiž nakonec odhlásilo. O důvodech se můžeme dohadovat. Přece jen ale překážky byly opravdu velké a asi ne každému se chtělo objíždět. Holt track-walk je sice dobrý nápad, ale ne když se ruka stavitelů nepotkala s respektem vůči nebeským výšinám. Zranění kotníku v tréninku, na prvním „Mamut dropu“ rozhodně na morálu přítomným taky nepřidalo. Nu ono, koukat čtvrt hodiny na fixaci kotníku a vidět nohu v nemožném úhlu není opravdu hezký pohled – dej se hlavně Ondro rychle dohromady.





V 15 hodin dle plánu odstartovalo 1. kolo a po 10 minutách hned crash jak býk, když týpek přelétl step up až do míst, kde se na step down fakt už dobrzdit nedalo. No prostě hrozná věc ze 4 metrů na asfalt, rozdrcený kotník. Po ošetření a v pořadí již druhé sanitce se tedy vesele pokračovalo dál. Mě ale v tuhle chvíli do smíchu rozhodně nebylo. Deset minut, střih, náš domácí závodník Bony na trati. Milan Myšák Mišík řve do mikrofonu, davy šílí a Bony to fakt vysílá na Mastodonta. Žvejk, katapult, koukám, kudy spadne z té výšky na zem. Nic. Říkám to není možný. Bonymu se ale se svým vykloubeným ramenem podařilo dobrzdit na dopadu. Tákže, zase start-stop, zase zdravotníci. Říkám si, co to na nás ještě čeká za další úlety – naštěstí si ale závod vybral tímhle pádem poslední daň. První kolo u konce, vyhrál Prokop před Měchym o půl vteřiny, třetí Kryštof Jetmar.





Druhé kolo, to už jsem si vysílačkou kolikrát akorát zakrýval výhled, protože jaká pekla tam posílali tyhle střelci, tak to kloubouk až na chodník. Králem jednoznačně Hynek Strouha, alias Růžovák, který tam v přísném table ukazoval, jak se kopíruje step up pro diváky. Fourcrossaři zase předváděli, že se šlape prostě furt a je jedno jestli jsi právě na zemi anebo ne. Průlet střídal průlet a my jsme dostihli časový harmonogram, aby finále klaplo do zvučení mezi The Switch a Pipes and Pints.





Střih, 18:20, Haff s Myšákem rozproudili Redbull přítomných v žilách, dav navěšený na plotech cítil další krev. Ta ale nepřišla, protože nahoře stálo 20 nejrychlejších borců a jediná žena, která skákala všechno. A když paprsek udělal ze žluté helmy zlatou a na horizontu se zjevila Simona Jirková, myslím, že ve všech srdcích pořadatelských se prostě něco muselo odehrát. „Dááááááááááá­áááávej,“ řve jako první Cerw a ostatní to začínají chápat. Jedny hlasivky po druhých odchází bez rozloučení, prostě hrozná jízda. A když na startu čeká duo Prokop-Měchura, je zkrátka zle. Hodně zle. Měchy heclý asi tak 3 tisícovkama nechápavě kroutících hlav to rve na Mastodonta jak plemenný býček jalovici, ústečáci ženou svého ridera do cíle, atmosféra která se prostě musí zažít. Střih. Na startu Frky, jediný, který se dostal v kvaldě pod 40 vteřin. To už chraptí i komentátor, desítky rukou přes ploty, fanynky piští, nádhera. Pak se už jen netrpělivě čeká na informaci z cíle. A? Jak titulek napověděl. Michal Prokop rázně ukončil nadvládu dynastie Měchurovců a vyhrál před Michaelem Měchurou a Slavomírem Szmigielsky . Každý ročník UL-LETu má tedy svého vítěze a my už pomalu spřádáme plány na ten další. Díky moc všem za účast, sponzorů za podporu a organizátorům za skvělou práci.





Kompletní výsledky na ufo-ride.




Diváci fandili jak na svěťáku, takovou atmosféru jen tak někde nezažijete.

A jak MEATFLY UL-LET 2013 viděl Michal Prokop…

Text: Vítězslav Stránský
Foto: Patrik Procházka / Gravitymag.com, Tomáš Nguyen

Diskuze

  • anonymní uživatel Strana (stransky (a) ufo-ride.cz) 29.4.2013 v 16:01

    Díky za podporu všem. Příští rok zase o level dál, vejš už radši ne :) Jinak oficiální video coming soon. Měli jsme tam 2 profi kameramany, materiál teprve dostaneme. Berte to jako první vlašťovku.

  • anonymní uživatel haff (haff1 (a) seznam.cz) 29.4.2013 v 20:42

    ten výlet stál za to nejen pro těch tisíce lidí co tam pařili a fandili, ale hlavně pro tu snahu ufo-ride....takovou sebranku poladěných týpků jsem ještě nezažil, všude se snaží, ale ufo datlové jsou vážně tvrdí týpci a najíždění tratě nechávají na ženské...je to moooc.. na nás co umíme pít slivovici))..díky za mega show a možnost se podílet, ale propozice závodu budu dělat další ročník jáááá)) at se všichni zranění uzdraví a za 365 na viděnou bando!!
    PS: rád bych si ty skočky taky hééépnul

  • anonymní uživatel Mára 29.4.2013 v 23:08

    byla to prostě pecka :o)

  • anonymní uživatel Nunva (Nunva (a) seznam.cz) 30.4.2013 v 20:19

    jj,opět super a povedená akcička :) Jenak Haffe,taky jsme tě rádi poznali...jste držáci :D

  • anonymní uživatel Kruťa Unc (lukaskruta12 (a) seznam.cz) 1.5.2013 v 23:12

    Nejvíc akce co jsem kdy zažil kluci !!! Přijedeme ze Zlína zase !!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí