Report: kandidátský závod WBC Bučovice

Autor: Haff, kategorie: Report, vydáno: 2.5.2013

ikonaTak je to tady, těžká situace před závodem! Jasno po závodě, je řeč o Bučovicích, přesněji městské části Vícemilice, kde se jel kandidátský podnik WBS pro rok 2014!

Jak některé zlé jazyky předpovídaly, tak naštěstí se trať zvlnila dostatečně, a proti cyklostezkám to bylo spíše jak na supercrossu. Tento názor zastávalo více jak dvacet jezdců, pozorovatelů mnou oslovených… Proč ten detail, jen se utvrdit v tom, že volba nebyla špatná a žádná práce organizátorů nebyla na zmar! Závod byl uspořádán na vysoké úrovni jak bezpečnostní tak kvalitní přípravou tratí. Umělě vytvořené překážky, přejezdy odkloněných částí napomohly tomu, že rychlost na tak technický terén byla vážně vysoká a rideři měli co dělat to utočit.





Předjezcem byl nominován místní „babetorider“ a vážně si dal na rozjezd RZ 2, což ocenil i ten nejotrlejší znalec….hoši jsou tam hodně krutí!! Samotný závod o čtyřech průjezdech se udál takřka bez větších problémů až na Mildu Vránu našeho AGang Talent ridera Otrokovice, ten si po startu RZ3 nehezky a tvrdě ustlal na dopadu po dřevěném odpalu…dnes jsem mu volal a je naražený a vše bude OK! Můžu ještě podotknout jen hlášku jednoho nejmenovaného místního pořadatele…..hej stál sem v lese a ten jeden jel jak bez brzd…on je vůbec nepoužíval, on se na tom tak krůtil a vycházelo mu to….já myslel že šlo o bezvládného jezdce dle popisu a ono houby, zrovinka po startu RZ 3 okolo nás v divácké zoně u bufetu proletěl borec s 1 na startovním čísle a týpek říká: „to je on“ :), nemohl jsem popadnout dech… celý den mi nebylo nejlíp, ale tenhle týpek mě vážně hodně pobavil… Nevíte proč má Kolajos brzdy??

Závod v Bučkách byl velice atraktivní a podpořilo ho více jak 28 jezdců nově přihlášených do seriálu, což znamená že nebýt nových nadšenců, tak nás tam závodilo necelých třicet. I když to byl tvrdý test organizátorů i nás rozhodně za mě se do Bučovic rád vrátím. Díky celé partě Fesť týmu za závod!

Jen pro úplnost doplníme výsledky, v celkovém pořadí dominoval Martin Kolajík (SBT Fryšták), který zvítězil s pětisekundovým náskokem před Pavlem Tomečkem a Alešem Rogožanem (Koloshop Team.cz).





Slovo organizátorů Fesť týmu: „První ročník WBS závodu v Bučovicích byl pro nás velkou výzvou. S nadšením jsme vynaložili maximální úsilí, abychom připravili perfektní zázemí a podmínky pro závodníky. Celý den se držela skvělá atmosféra, a hlavně se drželo počasí, takže jsme vážně spokojení a doufáme, že stejně tak byli všichni závodníci. Protože právě na tom záleží, jestli se v Bučovicích zase sejdeme na dalším závodu WBS:-) Díky moc všem návštěvníkům, závodníkům i sponzorům kteří nás podpořili a těšíme se příště. Zdraví Fesť tým.





Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí