Report: Meatfly 3DH Cup Jedlová

Autor: Lukáš Louda, kategorie: Report, vydáno: 8.5.2013

ikonaO tomto víkendu se v Jiřetíně pod Jedlovou odjel první závod 11. ročníku Meatfly 3DH Cupu. Počasí až do měřeného tréningu přálo velmi a tak se na start prvního závodu postavilo 135 závodníků. Trať pro letošek doznala pár změn, ale i tak to byla nadále klasická, pěkná technická Jedlová, která neodpustí žádnou chybu. O tom se nejeden jezdec přesvědčil hlavně když v průběhu „měřáku“ začlo pršet. Takže měřák na trati s krásně držícím povrchem a potom v závodě začalo to tradiční jedlovské bahno. Diváci hladoví po různých kreacích se mohli díky MS v hokeji vybavit trubkama a řádně jezdce povzbuzovat. Řev trubek se rozléhal po celém lese a byl jen zázrak, že si to žádná srnka nespletla s jelenem v říji. Jezdci měli plné ruce práce a na vyvoněných nových dresech do nové sezóny byl vidět nejeden šrám a většinou ani loga sponzorů nebyla čitelná pod hnědou vrstvou. Samozřejmě pak na startu byl i Honza Čepelák a jiní jemu podobný střelci, kteří to kolo ovládají i na mokru, nikoliv kolo ovládá je, jako je náš případ. V depu bylo po dešti vidět jak všichni přezouvají na spiky (ty odvážnější) nebo ukládají kolo do auta. Plně chápu činnost prvního i druhého tábora. Teď už ale k samotnému závodu a výsledkům. V měřáku nejrychleji ve fullech zalítnul Ondra Štěpánek. V ženách to byla bezkonkurenční Simona Jirková. Co se týká celkových výsledků tak to dopadlo následovně.





Ženy: Simona Jirková ani nadále nemá v ženách konkurenci a snižuje výkonama na kole sebevědomí nejednoho muže, když ho zařízne v neskutečným čase. Její žluté logo Bigshock na helmě a žlutý stan perfektně ladí s Bigshock stanem na startu. Divák by si pak mohl myslet, že ty plechovky Shocku nosí Simona v batohu a ne že se dostávaj na registraci. Mixér skončil druhý a návštěva z Jihu v podobě Dušákové Šárky byla třetí. Pokud se nepletu tak Šárka to taky nemá na 3DH cup úplně kousek. Doufám že letos bude víc a víc žen na startu.

1. Jirková Simona – Czech Giant Team 2:30.83
2. Mixová Monika – Freeride.cz Racing Team 3:08.58
3. Dušáková Šárka – Cyklo Jiřička 5:25.28

Masters: V kategorii starších seriózních pánů opět okouknuli všichni záda Dušana Mánka, který této kategorii vévodil i loni. Na druhém místě dojel Martin Pajma, který dokázal na tak strašným povrchu zalítnout oba časy v rozdílu 3 desetin. A třetí skončil Honza Valeš, kterého chci tímto přivítat zpět na 3DH Cupu po velké pauze. Tento člověk stál na startu 3DH Cupu už při jeho zrodu a dokázal vyhrávat nejeden závod. Rádi jsme tě viděli a doufáme, že ne naposled.

1. Mánek Dušan – bikeplac racing 2:06.65
2. Pajma Martin – C Bike Riders 2:10.12
3. Valeš Jan – Tukos 2:10.92

Junior: V Junioréch uvidíme na stupních konečně nové tváře. Kluci co to tu vedli několik let už jsou dospělý a teď už se budou bít ve fullech a za pár let v mastrech…vývoj nezastavíš. Jinak v Juniorech čelo opanoval Martin Lébl před Moravčíkem Dominikem a Petrem Inderbitzinem.

1. Lébl Martin – Krabcycles Specialized Team 1:56.30
2. Moravčík Dominik – KOLOSHOP.CZ 2:08.28
3. Inderbitzin Petr – Krabcycles Specialized 2:10.82



 


Hardtail: Zdeněk Hendrich v pevňákách udělal pápá, stejně jako rok předtím i Růžovák se Zeleňákem. Takže na startu se sešlo HT požehnaně a to celkem 4. Kdo by chtěl nějaké výsledky, tak doporučuji tuto kategorii. Třeba v Jedlové by byl v TOP5 každý. Na druhou stranu ti co zůstali u HT tam dávaj strašný pekla a jedou si opravdu ve stylu. Všechna čest jejich kotníkům. Jinak v čele této kategorie byl Martin Čermák, který určite vítězství daroval jeho chlebodárci Spoke.cz, kterému se nedávno narodila dcerka. Spoke.cz je také velmi důležitým sponzorem 3DH Cupu a stará se vám o ceny ve fullech.

1. Čermák Martin – SPOKE.cz 2:16.65
2. Vavřinec Jakub – Zavapa 2:17.28
3. Bolina Tomáš – TJ KolaBrabec Rumburk 2:27.66

Full Suspension: Víte jak vypadali stupně vítězů loni v juniorech? Tak tak nějak podobně vypadají letos ve fullech. Jména se budou střídat, ale barvy dresů zůstanou vesměs stejný. Krabcycles to letos s týmem opravdu vychytal a nedal prostor nikomu z konkurence. A jeho svěřenci opravdu statečně ukázali záda všem. Vždyť mezi TOP6 bylo 5 lidí z Krabcycles týmu. Bravo bravo tleskám. A mezi těma rychlejma je pak ještě SUPER rychlej Honza Čepelák, který to zase vyhrál. Druhý byl Honza Pavlas, který nám ukázal jak stylově a napřímo trefit strom. Všichni se divili, že to přežil a pak ještě zalítnul druhý. A třetí byl Mára Petelík.

1. Čepelák Honza – Krabcycles Specialized 1:55.58
2. Pavlas Jan – Krabcycles Specialized 1:59.00
3. Petelík Marek – Krabcycles Specialized 1:59.36

Kompletní výsledky naleznete zde http://www.danutiming.cz/file.php?…



 


Takže první závod Meatfly 3DH Cupu máme za sebou. Děkujeme Sponzorům za podporu. Jezdcům děkujeme, že zůstávají „třidéháčku“ věrný a pořád je to baví. A všem, kteří se kolem kol pohybují vzkazuji, že se uvidíme 15.6 v Meziboří u Litvínova. Tam si užijeme zase atmosféru fesťáku a pořádně nám to tam ospíkruje božský EM.

Diskuze

  • anonymní uživatel O´Neill (kid4 (a) seznam.cz) 9.5.2013 v 0:33

    Trubači měli v hlavě trošku nasráno, když schovaný za stromem troubili jezdcům půl metru od hlavy...

  • anonymní uživatel Mekule 9.5.2013 v 14:53

    Právě o to de!

  • anonymní uživatel vencik (majitel (a) zebravlese.com) 9.5.2013 v 15:49

    podivejte se jak se fandi na svěťaku, a stěžoval si někdy Hill? to je řev a mlaceni kusem tyče do staryho ramu! pak se šlape nejlíp a ne že na tebe čumi dvacet mrtvejch želv :D

  • anonymní uživatel Johny 9.5.2013 v 21:38

    Přesně, to člověka nabudí a dodá chuť dupat ještě víc :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí