Enduro Serie v Koutech - trať vymyšlena

Autor: Dan Kadlec, vydáno: 17.6.2013

ikonaRealizační tým prvního závodu Specialized Enduro Serie 2013 hlásí: Trať pro první závod 30. 6. v Koutech nad Desnou vymyšlena!

Ve dnech 11. – 12. 6. jste v lokalitě Kouty nad Desnou mohli potkat zajímavou partičku na horských kolech. Skupinka ve složení Rob Trnka, Tomáš Hykl, Pepa Dressler a Dan Kadlec se vydala na obhlídku terénu pro stavbu atraktivní tratě pro účastníky prvního závodu Specialized Enduro Serie 2013.

Hlavním strůjcem tratě je Rob Trnka, jeho „testovacími králíky“ na průjezdnost jím vymyšlených sekcí byl zbytek týmu. Dva dny v sedle kola + Robova kreativita přinesla své ovoce a všem zúčastněným skvělý jezdecký zážitek!





Výsledkem je pestrá trať o délce 39 km se 4 měřenými rychlostními zkouškami (RZ). Start do prvního transferu budou diváci moci sledovat v prostoru startu i cíle přímo na náměstíčku pod lanovkou v Koutech nad Desnou od 10:00. Zde budou také svědky dojezdů celkem tří rychlostních zkoušek.

Jednotlivé etapy závodu splňují dosyta to, o čem MTB enduro je: spojení fyzické a technické připravenosti závodníků, vytrvalosti, strategie a rozvahy v kombinaci s ježděním rovnou „na oči“. Bikeři se nemusí bát obrovských skoků jako u downhillu nebo prudkých a náročných výjezdů jako u XC…





Závod je otevřený pro všechny zájemce – závodníky, sedlající celoodpružené stroje i stroje s pevnou stavbou a odpruženými vidlicemi. Účastníci mají jedinečnou možnost poprat se se svými jezdeckými schopnostmi a s pestrou tratí, setkat se v závodě se zvučnými jmény bikového světa, hvězdami ve svých disciplínách.




Zleva: Pepa Dressler, Dan Kadlec, Tomáš Hykl a Rob Trnka – testovací králíci a tvůrce tratí



Závodu se zúčastní Michal Prokop (mistr světa ve fourcrossu, závodník BMX, nově také účastník světových MTB enduro závodů), Radim Kořínek (známá persóna světa MX a XC) nebo Pepa Dressler (mistr světa v bike trialu) a další. Z této sestavy je jasné, že každý z nich má pro závod jiné dispozice, a tak i jejich účast a výkony mohou být motivací pro přihlášení se k závodu pro všechny další zájemce.

Organizátorům jde především o návrat ke kořenům mountainbikingu, k původní myšlence MTB, kterou je kombinace volnosti, adrenalinu, zábavy, přátelství se sportem zasazeným do krásné přírody.

Neváhejte tedy se svojí přihláškou do závodu a nenechte si ujít skvělý sportovní zážitek!

Další informace o závodě naleznete na www.enduroseri­e.cz a facebook.com/En­duroserie.cz.





A protože víme, že vás zajímají otázky týkající se tréninku, vývozu a tratí, zeptali jsme se na ně Dana „Spyke“ Kadlece.

Kudy povede trasa, které z tratí budou  stejné jako loni? 
Trať je pozměněná, hravá, technická, místy náročná… detaily budou známy 2 dny před závodem…

Jak to bude s vývozem?
Letos to bude bez lanovky, neb k enduru patří i trocha šlapání…, maximálně půjde zřejmě použít lanovku k tréninkové jízdě…

Jak to bude s tréninkem?
Enduro je také o jízdě na oči, trénink bude možný zřejmě v sobotu odpoledne, v neděli se nestihne… detaily o tréninku budou známy 2 dny před závodem…

Diskuze

  • anonymní uživatel Jirka (dundacekj (a) seznam.cz) 17.6.2013 v 11:11

    mám dotázek, zde je uvedeno, že letos to bude bez lanovky, a na stránkách enduroserie cituji "Pro enduro klasické přejezdy po ose na start další rychlostní zkoušky zde budou nahrazeny lanovkou." Jak to tedy bude? Abych věděl, jestli to přežiju:-D

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 17.6.2013 v 11:15

    Ano, letos to bude skutecne bez lanovky, i dkyz mozna jedna cesta lanovkou v zavode bude, nechme se prekvapit.

  • anonymní uživatel Ochoda 17.6.2013 v 14:13

    To se mi jako nápad dost líbí, jen by mě zajímalo jak by to pro mě bylo moc zničující jakožto pro rekreačního cyklistu v podstatě bez výdrže. :D Může se přihlásit kdokoli? I uplný amatér? :)

  • anonymní uživatel Endurrras 17.6.2013 v 21:16

    a bez lana, ať trpíme..

  • anonymní uživatel DD 17.6.2013 v 21:36

    jako vzdy to budou mit vsichni stejny...asi bude videt min sjezdaku :D ale bojim bojim, bez lanovky to nedam :D

  • anonymní uživatel psedma 19.6.2013 v 7:46

    bez lanovky? tak to teda ne! :-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí