Report: MSDH Cup Velké Karlovice - Razula

Autor: Zdeněk Florián, kategorie: Report, vydáno: 26.6.2013

ikonaTřetí závod Moravsko-Slovenského DH Cupu nejvíc ovlivnilo počasí.
V původním květnovém termínu se nemohlo závodit, protože trať byla ještě pod sněhem a tak se přeložil termín na konec června. Tentokrát předpověď hlásila na celý víkend bouřky, ale od pátku až do nedělního odpoledne se jezdilo za krásného počasí na prašné trati a já doufal, že to vydrží až do konce závodu, aby byli stejné podmínky pro všechny závodníky.
Bohužel k tomu chybělo deset minut.

Těsně před třetí hodinou když na startu stálo ještě patnáct nejlepších elitních jezdců se přihnalo povětří a začalo drobně pršet. I když nebyl déšť nijak vydatný, tak stačil k tomu, aby znemožnil nejlepším jezdcům na navlhlých kořenech a cílové louce zajet slušný čas.

A tak se stalo, že na stupních v elitě jsme viděli zcela nové tváře a absolutním vítězem z nejrychlejším časem byl veterán Vlastík Hynčica.

I přesto, že se jeli ve stejném termínu závody v Bratislavě a v Leogangu, tak se na Razule sešla slušná konkurence 165 jezdců z ČR, Slovenska a Litvy.
Vše odstartovali tradičně naděje, kde překvapil Robin Žur, který vyhrál obě jízdy před Petrem Folvarčným a Kristiánem Porubanem.





Největší potlesk sklidil ale teprve sedmiletý Honza Mašláň, který byl nejmladším účastníkem.
Při neúčasti Jany Bártové si pro vítězství v ženách přijela Aneta Sadílková a ve veteránech nedal nikomu šanci Vlastík Hynčica, za kterým si stupně poprvé vychutnal taky Ján Kubaščík.
Hardtaily opět ovládl Jožo Králík před dvojicí jezdců Suchý a Slováček z Fryštáku.
Nejpočetnější byli tradičně kategorie Hobby a Junior. Hobíků bylo přes padesát a nejvíc bodů do seriálu pobral David Šůstek. Druhý byl Sidor a třetí Krystyník.





I v juniorech bylo na startu přesně padesát jezdců včetně čtyř účastníků světového poháru ve Val di Sole, kde se závodilo minulý týden. Náročná italská trať měla sice trošku větší převýšení, ale co se týče prašnosti, tak tu určitá podobnost byla a tak si první dvě místa rozdělili právě jezdci Baránek a Malý, kteří se v týdnu vrátili ze světových závodů.
Po nepříjemném zranění z úvodu sezony se na trati objevil i Tom Uruba, který v tréninku zaujal dravým stylem jízdy, ale v semifinálové jízdě to s dravostí přehnal a následoval opět tvrdý pád jen pět metrů před cílem. Naštěstí se vše obešlo jen otřesem a silným naražením zad.





A na závěr elita o které jsme psali již v úvodu.
Semifinále přesvědčivě vyhrál Rico Šplíchal před Honzou Urubou a Martinem Slovákem.
Ve finále ale štěstí a počasí přálo těm, kteří v semifinále nezajeli a mohli tak startovat mezi prvními, když byla trať ještě sjízdnější a toho dokázal nejlépe využít Štěpán Kufa z Elitebikes teamu. Druhý byl Jirka Svak a třetí Petr Kantorek.

Celkové výsledky jsou zde.





Na závěr jsme rozdali finanční prémie a ceny od sponzorů, kterým tímto děkuji a doufám, že většina odjížděla spokojená a že se v srpnu uvidíme v hojném počtu na nové prodloužené trati v Horní Marikové, kde seriál pokračuje.

Zdeněk Florián – ředitel závodu
Foto: p. Sedláček

Diskuze

  • anonymní uživatel ... (...) 26.6.2013 v 9:45

    Zní to, jakoby tam stáli "looseři", kteří nejsou hodni stupně vítězů a měli pouze velké štěstí... Ovšem stát tam ti samí, jen s "jiným" dresem, o počasí by nepadlo ani slovo... Holt asi je to těžké se smířit s faktem, že na "bedně" elity není žádný dres v černo-bílo-červeno-žluté barvě...

  • anonymní uživatel peet 26.6.2013 v 10:50

    Líp bych to nenapsal, ještě že už Vlasta jezdí za dědky a vyhrál, jinak by byl celý report jen nářkem manažera jaká křivda padla celý tým a že se to tak nemělo stát, že to mělo být jinak... Osobně mě výsledky moc pobavily a gratuluju vítězům. Kdyby to tak dopadlo vícekrát za sezónu zajímalo by mě jestli by se změnily pravidla, že by se jezdilo od lejlepších v kvaldě aby se to už neopakovalo :-D

  • anonymní uživatel zdenál 26.6.2013 v 11:23

    :) očekávaná reakce pisálků, kzeří nezávodí, neumí se podepsat a jen rýpou :)
    myslím, že kdy závody pokazí počasí, tak to mrzí každého kdo něndy závodil, nebo něco organizoval.
    a smekám před jezdci Srněnský a Svakoš kteří stáli na bedně a otevřeně sami píšou na webu gtdonhill o tom, že to bylo jen díky počasí a jinak by se na stupně asi nedostali.
    report ze závodů ale může napsat každý zúčastněný, tak klidně napište všichni jak jste to viděli vy, ale nezapomeňte se podepsat, pokud se za své vyjádření nebudete stydět. rád se poučím, nebo příště organizaci i psaní nechám na vás..

  • anonymní uživatel Kubajs (JakubikDr (a) seznam.cz) 26.6.2013 v 12:32

    Je nějaká galerka fotek ? díky, jinak závody byli superr !!!

  • anonymní uživatel Berra 26.6.2013 v 14:26

    Svakoš je bůh!

  • anonymní uživatel NoControlDhTeam (bisty (a) seznam.cz) 27.6.2013 v 0:35

    ..změna počasí k tomuto sportu patří stejně tak, jako nečekané technické problémy na kole. Tohle se prostě stává a škála pohodových lidí, kteří se okolo tohodle sportu točí, to prostě ví. Proto mě trochu zklamala reakce při vyhlašování. Ale což, nic není dokonalé, samotné organizování stojí za velké "díky" a finální gesto riderů, co předali věnce reálným vítězům, to zkompenzovalo. Těším se na další závod, jen tak dále všichni!!

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 27.6.2013 v 7:59

    Štěpáne gratulace voe!

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 27.6.2013 v 8:09

    Jinak, malá zasraňoučká česká závist a nepřejícnost je všude, takže i v českém DH, nepřekvapuje mě nic.

  • anonymní uživatel zdenál 27.6.2013 v 11:22

    1.nevím o jaké nepřejícnosti se píše....
    já psal, že mně počasí mrzelo a přál jsem všem aby startovali ve stejných podmínkách.
    2.pravidla jsou na celou sezonu a měnit se nebudou.
    3.souhlasím, že nikdo není dokonalý
    4.jediné co jsem mohl a co mně několik lidí v cíli navrhovalo, bylo pro elitu zrušit finále pro nereguelní podmínky a vyhlásit výsledky semifinálové jízdy.........což bych si vzhledem k tomu, že si všech zúčastněných vážím, nikdy nedovolil

  • anonymní uživatel ... (...) 27.6.2013 v 14:49

    Pravda, tento závod jsem nejel, nebyl jsem tam, ale přečetl jsem tunu článků z různých závodů a tento byl snad první, ve kterém se takto zdůrazňuje počas alá nečas... Stejně tak dopadl MSDH Cup loni v Koutech, kde v článku padla věta o nečasu snad někde ke konci. A proč? (....)
    O organizaci se bavit nemusíme, to jest záslužná práce, to zase všechna čest.
    A rýpanec to být neměl, spíš jsem chtěl vyjádřit svůj dojem z článku.
    Shopak.

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 27.6.2013 v 19:10

    Zdenal: Myslel jsem to vseobecne. Nevztahovat ke clanku.

  • anonymní uživatel vlado (vptatry (a) gmail.com) 3.7.2013 v 15:27

    Mrzeli ma neupravené úseky trate, nemožnosť výberu stopy na trati, de trčali ostré skaly...na záver.skoku sa dopadalo často do jarku s protisvahom, kde mnohí padali, poškodili bicykle a tiež sa lahšie zranili...Kálnica je podstatne kvalitnejšie pripravovaná...

  • anonymní uživatel zdenál 7.7.2013 v 22:01

    je to záměr pořadatele, aby byla každá trať jiná. Někomu se líbí uhlazené pěšinky, někomu zase pořádné rolety, díra,kameny.atd.
    a na zametené pěšince by to pro většinu jezdců nebyl sjezd...
    všem se ale nikdy nezavděčíme :) to nejde

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí