iXS Pila: druhé místo pro Čerta

Autor: Keli, vydáno: 6.8.2013

ikonaItalská Pila je tradiční lokalita v iXS Evropském poháru ve sjezdu, ani letos tomu nebylo jinak. Mezi jezdci je oblíbená, čehož je důkazem obsáhlé startovní pole čítající na 350 závodníků ze 22 zemí.

Pro letošek byla trať poladěna bývalým mistrem světa Corrado Herinem, na jezdce čekala těžká trať s parametry 2600 metrů délky s pěti sty metry převýšení.

Celý závodní víkend ovlivnilo počasí, především v sobotu hodně pršelo a byl dokonce kvůli bouřce přerušen a přesunut seeding run elitní kategorie na nedělní ráno.




Emilie_Siegenthaler



V seeding runu se dařilo i Rosťovi Štencelovi (Bikeplac racing) na jeho Intensovi, kvalifikaci ve své kategorii Masters vyhrál a měl tak výhodnou pozici do závodu. V něm se sice dařilo trochu méně, ale druhé místo po nárazu do stromu a pádu v první prudké pasáži je velmi dobré. Čert se sklonit pouze pod Italem Paolo Alleva (Scout/Nukeproof). Český zástupce však nadále zůstává v celkovém vedení seriálu iXS EDC.





V ženách dominovala po defektu v kvaldě Tahnée Seagrave (FMD Racing), jako první závodnice v nedělním závodě na trati zajela čas, který žádná ze závodnic nepřekonala a díky tomu v hot seatu strávila maximální možný čas. Vítězka kvalifikace Emilie Siegenthaler (Gstaad Scott) dojíždí druhá a na třetím místě si dosavadní prvenství v celkovém pořadí vyjíždí Zarja Cernilogar (GT Blackthorn). Naší Janě Bártové (Bikeplac racing) se nedařilo podle jejího očekávání, nedokázala navázat na čtvrté místo z kvalifikace a v nedělním závodě dojíždí až sedmá.




Tahnée Seagrave



Podobný výkon jako v ženách Tahnée Seagrave ukázal Novozélanďan Matthew Walker (Kingpin Bikes), který v hot seatu strávil neuvěřitelné dvě hodiny. Nakonec ale přemožitele našel v podobě polského závodníka Slawomira Lukasika (Fro Pro), třetím na stupních vítězů byl Dominik Gspan (EWZ Mountainbiketeam Loop). Ondra Štěpánek dojel na 30. místě jako nejlepší Čech, jeho týmový kolega z Krabcycles Specialized Martin Lébl 57.. Kompletní výsledky zde.




Slavomir Lukasik



Foto: Thomas Dietze

Diskuze

  • anonymní uživatel zbyněc 6.8.2013 v 15:05

    opravte titulek

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 6.8.2013 v 15:40

    Díky za upozornění. Opraveno.

  • anonymní uživatel krtek (krtek (a) krtinec.kr) 7.8.2013 v 12:38

    :pila: congrats!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí