Report: 3DH cup Rokytnice

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 26.8.2013

ikonaDalší kolo sjezdového seriálu Meatfly 3DH cup zavítalo do Rokytnice nad Jizerou. V předvečer závodu probíhal v těsné blízkosti depa hudební festival a příležitost kvalitně doplnit pitný režim nevynechala významná část závodního pole. Sobotní ráno pak bylo pro mnohé krušné…

Rokytnický bikepark je již dlouhá léta se svými dvěma tratěmi víceméně stále stejný, letos má opravdu malinko změněný spodek, ale zásadní změna žádná, takže není příliš co najíždět.





V tréninku hodně ostře havaroval Mára Petelík, po ne zcela čistě vráceném whipu se mu vyzul zadní plášť, tak nešťastně, že při nájezdu na další skok, právě v okamžiku odrazu, mu zablokoval zadní kolo. Následoval nekontrolovaný let s následným přistáním a rolováním po dráze.





Specifikum rokytnického závodu Meatfly 3DH cupu je to, že se měřený trénink jede jako chainless závod, resp. závod bez šlapání. Většina závodníků volí druhou možnost, jede s řetězem a pouze nešlape. Honza Čepelák však jako jeden z mála zvolil jízdu bez řetězu a ukázal, že pumpovat umí dokonale a vyhrál před Ondrou Štěpánkem a Šimonem Charvátem. Co je zajímavé, tak někteří jezdci dokázali zajet nejlepší svůj čas právě v této jízdě bez šlapání, jak to dělali nechápu.





Na startu samotného závodu panoval uvolněná atmosféra, startovní pořadí se mezi jezdci příliš neřeší a občas se stane, že několik jezdců chybí v čase jejich startu. Žádný stres, tak pojedeme později nebo dříve. Punk jak má být :).

Dalším specifikem dráhy je, že ji jste schopni sjet i na enduro kole v konkurence schopném kole, samozřejmě pokud na to máte dostatečný skill, důkazem je Přema Tejchman na pátém místě.





Kdo jak zajel se dozvíte ve výsledcích, uveďme jen vítěze: Grybinik, Pajma, Třešňák, Stehlík, Čepelák.

Další kolo třidéháčka se jede 14. září v Jablonci na Dobré Vodě.





Foto: Marťule Kaufamannová, galerie zde

Diskuze

  • anonymní uživatel JxK (info (a) gofreestyle.cz) 26.8.2013 v 13:59

    Tady jsou kdyžtak taky nějaký fotky.. sice jenom z jedný pozice, ale třeba to někomu udělá radost ;-) www.facebook.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí