Grega Minnaara bolí koleno!

Autor: Čert, vydáno: 27.9.2013

ikonaKaždému kdo sledoval über napínavý závěr worldkapové sezóny z Leogangu jistě neušlo, že staronový mistr světa v DH, Greg Minnaar do hlavního závodu nenastoupil.

Šuškanda říkala něco o poměrně vážném zranění kolene, jak to tedy bylo?




Sám Greg situaci popsal takto: „Při tréningu mi v nájezdu do jedné z lesních sekcí ustřelilo zadní kolo po kládě, ale "odběhnul“ jsem to a nakonec jsem vlastně ani nespadnul. Chvíli sem čekal na mezeru mezi jezdci, abych si mohl dojít pro kolo a pokračovat. Jakmile sem vyrazil, abych přešel trať, úplně se mi otočilo koleno. Podařilo se mi poškodit si meniskus a natrhnout křížový vaz a co jsem pochopil, bude to chtít operaci."



Gregův trenér Lawrence Van Lingen vysvětluje, že úrazu zřejmě způsobily velké boční či kroutící síly působící na koleno ve chvíli, kdy se Greg snažil ustát potenciální crash. To vedlo k uvolnění vazů a tím pádem, ve chvíli kdy se Minnaar pokusil vrátit na trať, došlo k deformačnímu pohybu kolene které je takhle vážně poškodilo.



Dále dodává ,že zatím se světovému šampionovi daří koleno léčit i bez zásahu chirurga, nicméně toto riziko stále ještě není zažehnáno. Nicméně i tak počítá Minnaar s tím, že bez problémů stihne sezónu 2014 od začátku.



Jak to dopadne ukáže čas, o případném progressu budeme informovat.



A malá poznámka na závěr: jsou holt lidi, kteří by měli jenom jezdit na kole…

Diskuze

  • anonymní uživatel Yeaah 27.9.2013 v 11:54

    A kde se flakal Sam a Aaron??

  • anonymní uživatel Dan 27.9.2013 v 15:03

    GOOGLE it!

  • anonymní uživatel Yeaah 27.9.2013 v 15:23

    Dan: Kdybych mel vsechno googlit, tak nepotrebuju ani tenhle web, dik za radu :-D

  • anonymní uživatel Maroslaw 27.9.2013 v 16:12

    Otresna cestina...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí