Čert zvítězil iXS EDC v Chatelu

Autor: Keli, vydáno: 9.9.2013

ikonaChâtel je malá vesnička nedaleko švýcarských hranic, místní bikepark patří pod jednu z největších bikových oblastí v Evropě – Portes du Soleil. Chatel je tradiční místo iXS European Cup, první závod se zde konal již v roce 2008. Dráha nazvaná „Bike Patrol“ patří spíše ke kratším, 1500 metrů není žádné závratné číslo, ale přibližně 300 výškových metrů převýšení už je solidní dávka.

Celý závodní víkend byl ve znamení deště, který se spustil v pátek po poledni a nepřestal ani v noci. Sobotní ráno bylo sice slunečné, ale vysušit trať do odpoledního seeding runu nestihlo. Trať tak byla extrémně kluzká a velmi náročná.
V neděli ráno dostala trať další nálož vody a její náročnost se ještě zvýšila. To však vyhovovalo Čertovi v kategorii Masters, Rosťa Štencel (CZE – Bikeplac Racing) bezesporu dominoval této kategorii a upevnil si svým vítězstvím dosavadní prvenství v celkovém pořadí. S Čertem se na stupně vítězů postavil na druhém místě Paolo Alleva (ITA – Team Scout/Nukeproof) a třetí Neil White (GBR – Fanatik Bike Co. USA).





V kategorii pod 17 let vyhrál seeeding run Loris Revelli (ITA – Argentina Bikes), v neděli svůj čas ještě vylepšil a vyhrál před Thibault Laly (Cycleworks GT bicycle) a Bryan Pfeiffer (Valloire Galibier Vtt).  





V ženách si prvenství vybojovala Zarja Cernilogar (SLO – Blackthorn GT), která porazila nejrychlejšíá kvalifikantku Miriam Ruchti  (SUI – SC-Intense), která potvrdila, že to v Chatelu opravdu neumí, když zde nedokázala ani na popáté zvítězit. Třetí dámou na stupních vítězů byla Carina Cappellari (SUI – Suspension Center). Naší Janě Bártové se nedařilo, dorazila do cíle až na sedmém místě. V celkovém pořadí se tak Zarja Cernilogar naší Janě, v celkovém pořadí druhé, vzdálila a stala se tak ještě před posledním závodem jistou vítězkou v celkovém pořadí.  





V Elitě startoval jako jeden z prvních Jack Moir (AUS – Yeti Fox Shox), v kvaldě totiž dojel na prázdném kole, a posadil se do hot seatu na téměř celý závod. Jediným jezdcem, který jej dokázal pokořil byl Ruaridh Cunningham (GBR – Unior Tools Team).



Kompletní výsledky: http://www.ixsdownhillcup.com/…atel2013.pdf

Do konce celého seriálu zbývá poslední závod, který bude hostit slovinský Maribor.





Foto: Thomas Dietze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí