Test: AGang Patriot

Autor: Čert, Kubajzs, kategorie: Test, vydáno: 26.9.2013

ikonaJestli je v našem malém bikovém rybníčku kolo, co by mělo doopravdy maximálně zmáknutou marketingovou masáž, je to právě tahle 27 a půl palcová novinka od AGangu. Tohle kolo ještě oficiálně skoro neexistovalo, ale skoro každej už ho chtěl. A proto mě poměrně exkluzivní nabídka před-produkčního testu týhle mašiny potěšila. Na druhou stranu mě ale staví do role, kdy se mohu lehko zprotivit vůli bikové veřejnosti, která nad Patriotem slintá už nějaký ten měsíc. Inu vzhůru do boje.





Jelikož se jedná o před-produkční test, testoval jsem dvě naprosto odlišně vyskládaná kola. Nicméně ani jedno nebylo v takovém set-upu, v jakém je bude možné volně sehnat. Prvním objektem touhy byl „červenej“ – červeno-stříbrný stroj kompletně na sadě XX1 s tlumením RockShox Revelation vpředu a Monarch vzadu, koly DT Swiss, Reverbem a prototypovými brzdami TRP. Druhá testovací potvora si vysloužila interní označení „modrej“ – modro-aluminiový rám opět s tlumením od RockShoxu, ale tentokrát v dospělejším provedení Pike, se stavitelným zdvihem 140 a 160mm vpředu a Monarch Plus vzadu, sedlovka KindShock Lev, kola Easton a sada XO1 (ale kvůli absenci 11kové kazety u kol Easton pouze s deseti pastorky). Prostě hračka pro trochu větší kluky. Bohužel u „modrýho“ chybí fotodokumentace z důvodu embarga na některé komponenty Sram, které se objevily na kole pouze v prototypové verzi. Ale pokud se podíváte na kolo, se kterým momentálně Jirka Fikejz jezdí vyhrávat v české Enduro sérii, základ je stejný jako u mého trailového přítele.





To byl výčet komponentů, ale hlavním důvodem mého testu byl samozřejmě rám. Kdo to ještě neví, Patriot je 140mm trailová zbraň, která vrací moc do rukou trailových lidí (viz popis horní trubky), stojící na obručích o rozměru 650b, česky je to sedmadváca a půláca. Všech čtrnáct centimetrů zdvihu je zkroceno AGangovským systém Drive Link Pivot, ale oproti předchozímu Cultu je tentokrát tlumič situován horizontálně. Jinak na tomhle rámu najdete snad všechny vymoženosti poslední (endurové) doby – Tappered hlavová trubka, Postmount úchyt zadní brzdy, Direct Mount přesmykače, ISCG05 adaptér, možnost vnitřního vedení lanka pro sedlovku Reverb Stealth a 142X12 zadní osa, to jsou specifika, za jejichž absenci by se každý rám určený na divočejší ježdění asi měl stydět. Proto je Patriot má všechny a jako bonus středy pro PressFit tolik populární na západě! Co se teda výbavy rámu týká, AGang opět nezaspal dobu a má rám se všemi detaily, které potěší nejednoho technického nadšence (čti úchyla). Těžko na Patriotu najdete nějakou technickou „nutnost“, která by chyběla. Tohle mě na tomhle rámu ba, hodně ba (poprvé).





Rám je na první pohled o něco delší než byl Cult, ale díky osazení ještě kratším představcem se na kole nekrčím a přitom mám „volant“ výborně citlivej. Geometrie je na papíře spíš jezdivější než sjezdivější, ale rám trpí poměrně zábavnou bipolární poruchou, kterou jsem mohl odhalit díky dvěma velmi odlišným speckám. Pokud je vpředu trailová 140mm vidlice, v mém případě Revelation, a vzadu poměrně progresivní vzduchový tlumič Monarch, projev kola je díky větším obručím spíš do trailova a šlapava. Patriot poměrně slušně akceleruje (samozřejmě v mezích větších kol a v závislosti váhy ráfků a plášťů) a pěkně stoupá, na druhou stranu ve sjezdu působí trochu nezáživnějším dojmem, na 140mm vpředu je to docela xc-trail kolo s příjemným průběhem zdvihu, ale nebudem se pouštět do žádných větších sjezdových a skákacích akcí. Tohle byl můj názor na Patriota po prvním dni na „červeným“, když zkusím srovnat s Cultem, je o něco rychlejší, o něco citlivější a o něco míň skákavější. Jeeeeenžeeeee. Pak jsem naskočil na „modrýho“. Ačkoli mi bylo doporučeno používat Pike v nižším, 140mm nastavení, nějak mi to nedalo a zkusil jsem trochu „rozbít“ geometrii vyšším zdvihem. A to se potom děly věci.





Ona nová enduro vidlice od RockShoxu je kapitola sama pro sebe, chod Piku je nepopsatelný, to, co se inženýrům ve Sramu povedlo vymačkat ze vzduchové vidlice, mě překvapuje víc než počet členů The Kelly Family. To, že tlumení zásadně ovlivní projev kola je jasná věc, ale to jak brutálním způsobem mi to bylo ilustrováno na Patriotech, byla rána na solar. Pokud byl „červenej“ xcéčko, postavenej spíš na váhu a na delší švihy, „modrej“ byl oproti tomu…ne tank, spíš armádní hummvee. Projedš všude ale navíc je to sranda Kolo díky výbornému tlumení famfárově jelo dolů, ale zároveň díky 3 úrovním citlivosti vidlice i tlumiče (v podstatě tři úrovně komprese, CTD jenom se to nejmenuje CTD) jelo i nahoru. A jelikož je samo tlumení, respektive přepákování, rámu vyřešeno hodně lineárně, dává velký prostor tomu, co předvede tlumič. No, a protože Monarch plus se povedl dost podobně jako Pike a Patriot mu dal prostor, myslím, že můžu bezpečně říct, jakou specifikaci na Patriotu shledávám nejzábavnější. Díky Piku a „plusku“ se zdvih u „modrýho“ zdál příjemně lineární ale zároveň bezedný, mírná necitlivost ze začátku omezovala houpání, ale zároveň nezavazelo, když jsem šel do pedálů a začal tlačit kolo víc do zdvihu/země, což se mi u výše zmiňovaného Cultu pořádně nepovedlo. Jo, Patriot se 160 mm vpředu mě ba, hodně mě ba (podruhé)!





Co bude spoustu lidí určitě zajímat, jsou větší obruče. Proč na ně neprskám jak na 29? Protože to nejsou děvetadvácy. Není žádným tajemstvím, že 27,5 je pořád mnohem blíž „klasické“ 26 a jedná se do velké míry o marketing. Naštěstí ale tahle kampaň neovlivňuje sjezdové vlastnosti kol natolik, jako posedlost největšíma obručema. Ona totiž taková 26ka s 2,5 pláštěm je skoro dvacetsedmapůlka s 2,1 pláštěm. Takže ovladatelnost kola je hodně podobná, jediné, co se změní, je, že když budete kupovat pláště, musíte mžourat po těch, na kterejch je napsán 650b. (Duše můžou zůstat, při defektu jsem do Patriota bez problému a beze studu nacpal klasickou dvaceti šesti palcovou duši, co se mi válela v batohu, a všechno jezdilo jak mělo, a pokud Fikejz nepřezouval, tak tam jezdí dodnes.) Fakt je ten, že Patrioty jely o něco líp než třeba Cult, ale za to rozhodně mohla vynikající kola, respektive jejich váha. Druhý fakt je ten, že Eurobike ukázal, že kola do 180mm zdvihu na dvacet šest palců hrát nebudou, takže než že bych byl zastáncem dvacet sedmiček, jsem se spíš smířil s tím, že pokud budu chtít slušné nové kolo, bude to už „prostřední obruč.“





Předběžně můžu s klidným srdcem říct, že Patriot bude hodně univerzální mašina, která podle specifikací bude moct zahrnout ježdění od trailů až po all mountain, teoreticky i enduro závod, i když tady Patriotu do ultimátní sjezdovo-endurové závodní mašiny chybí něco zdvihu a něco geometrie. Jo, řekl sem to, nakonec sem zase řekl, že geometrie není na Enduro!





Žhavý dodatek, z nejčerstvějších zpráv víme i specifikaci a přikládáme exkluzivní katalogové fota obou produkčních patriotů. Vyšší, červená verze Patriot 3.0 je vyskládaný na Sramu X9, 2×10 rychlostí, tlumiči Monarch a vidlici Revelation v černém blackbox provedení, nechybí Reverb Stealth ani brzdy Avid Elixir Trail 7. Udávaná váha bez pedálů ve velikosti M je 14,2 kg, cenovka se usadila na hodnotě 71 990,–. Nižší, modrý Patriot 2.0 je na nižším Sramu X7, taky dvakrát deset, tlumením od X-fusion, ekonomickými brzdami Tektro a bez teleskopické sedlovky. Tady za svých přijatelných 46 990 Kč dostanete stejně přijatelnou váhu 14,9 kg, taky v Mku a bez pedálů.




AGang Patriot 2.0
AGang Patriot 3.0



Diskuze

  • anonymní uživatel Honza (kisami (a) seznam.cz) 26.9.2013 v 7:03

    Ta váha nic moc..Ale jinak pěkný.

  • anonymní uživatel krtek (krtek (a) krtinec.kr) 26.9.2013 v 9:02

    na enduro asi ne ale na trial geo dobrá...

  • anonymní uživatel chmlk (chmelik (a) mujweb.cz) 26.9.2013 v 9:21

    14,2? Na vzduchu, s malou vidlí, to je zase trefa.

  • anonymní uživatel kokos 26.9.2013 v 9:23

    vaha je teda docela dosssst.

  • anonymní uživatel vanis 26.9.2013 v 9:27

    grrr tak Pike/monarch+ nebude ... tak to nic :P doceal zklamání ... snad EVO bude lepší ...

  • anonymní uživatel pras (xxx) 26.9.2013 v 9:35

    Tak zase zázrak, nic jiného jsem nečekal:-/

  • anonymní uživatel otazka 26.9.2013 v 9:44

    nevi nekdo kolik ma zubu ten prevodnik na testovanem kole?

  • anonymní uživatel Slid 26.9.2013 v 9:52

    AGangu celkove hodne fandim, ale jsem zvedavej jak se bude Patriot prodavat, marketing Patriotu je uz chvilkama otravnej.
    Jaky jsou ty Geax Goma na kole za 70tis, pokud jsou tak jezdive jak jine Geaxy tak potes koste.

  • anonymní uživatel Dj 26.9.2013 v 10:04

    Taky agangu fandim, ale... Hadejte co bude v novy dirtbikeru?

  • anonymní uživatel MP 26.9.2013 v 10:20

    Trochu víc infa k modelu EVO? 160 zdvih, víc enduro geometrie?

  • anonymní uživatel bok 26.9.2013 v 10:30

    Jestli je to trochu těžší pro dobro tuhosti a odolnosti, nemam problém. Už jen to dostat do pracek na vyzkoušení a vědět na jisto, že musim opět šetřit.

  • anonymní uživatel xyz 26.9.2013 v 12:19

    Vaha nic moc ... Asi bych si pockal na Spectral od canyonu, nebo vzal yt wicked 650b kde clovek za 60k dostane rovnou pike. Moc duvodu proc koupit tohle me nenapada.

  • anonymní uživatel Oneill 26.9.2013 v 12:22

    Rozměru kol 27,5 (neboli 27) se fakt směju... Zlatý 26. :)

  • anonymní uživatel Jara Nos 26.9.2013 v 13:02

    nic proti Agangu ani klukum co to tam mastej, ale tohle vypada jak zlomený štafle, váhá o ničem u takovýho kola, 27,5 jako debilní marketingovej tah nekomentuju,takže u mě propadák nebo možná pro většinu masírka stroj na rychlebky, dvakrat sjet udělat parádu a do kiosku na předražený jídlo.

  • anonymní uživatel Slid 26.9.2013 v 13:30

    Me osobne treba mrzi, ze umrel Cult, myslim, ze v tomto kole byl potencial. Dale me mrzi ze pro rok 2014 umrela i lehka hrava Ninja 3.0 ve freeridove kategorii, misto toho vznikla omlouvam se divnej hybrid Ninja 3.0. Kdyby vznikla kategorie Hard enduro tak tam bych klidne s vlastnim nazvem ne Ninja 3.0 2014 tak bych to chapal. No a ve finale rok 2014 patri stejne jen Patriotovi a vse ostatni jde stranou...... Sry tak to na me pusobi, ale jak jsem psal, jsem vazne zvadav na relany prodej proti konkurenci, nic zleho bych mu nepral.

  • anonymní uživatel hoffman 26.9.2013 v 13:54

    podľa permanentnej ankety PB o populárnosti diametrov je fatálna prevaha 26", a to másívne rovnako z radov amen jazdcov. je trochu tragikomické sledovať jak značky opúšťajú produkciu 26", ktorá ich ešte nedávno postavila na nohy. aby sa k nej ešte niekedy s bázňou neutiekali, nič proti 27,5" a 29". to už je skôr intolerancia 26" zo strany marketingu.

  • anonymní uživatel JFtryall (jiri.fikejz (a) seznam.cz) 26.9.2013 v 14:04

    :-) duse? Ty jdou prvni pryc. Svuj bike mam poskladany na necelych 13,6 kg. Kdyby se nekdo chtel mrknout, bikecheck zde:

    enduro-mtb.com/...

  • anonymní uživatel Jara Nos 26.9.2013 v 14:18

    JFtryall: u Tebe je to něco jinyho, musíš to pochválit,když to maš grátis. Jinak proč vlastně ty kola vypadaj všechny uplně stejně, designer od Agangu je asi línej vymyslet něco TROCHU jinýho. Jezdil jsem Ninju 3,0 kolo docela šlo,ale stejně jsou to kola hodně po průměr, třeba s domácí RB se to nedá vůbec ani v nejmenšim rovnat,to je můj názor, jinak fandim odvaze kluků z Agangu, at něco vymyslej poradny z čeho by si člověk sednul na ..... a rek si, ty wo....to je dobrý.

  • anonymní uživatel Slid 26.9.2013 v 14:45

    Jaran Nos: No a me treba barvy ramu prijdou naprosto stylove :D Kde pred p. desingerem smekam :D v jednoduchosti je krasa, je to surove s podtrzenyma linkama :) a treba ninja 3.0 mi prijde naprosto dokonala, lehka, hrava a to nerikam proto ze jednu ninju doma mam. Hold kazdy mame jinej pohled a jine preference, kdyby se nam vsem libilo to same tak si vsichni navzajem hoblujeme jednu babu..... :) :) jouke

  • anonymní uživatel Čert (cert (a) dolekop.com) 26.9.2013 v 15:14

    Převodník byl tuším 32, Geax Goma byly první geaxy který nejely zle a docela i držely, rozhodně překvapení večera. Co se týče "hybridní" Ninjy 3.0 2014, neshledávám na tom nic špatnýho, Je to v podstatě stejná loňská hravá Ninja akorát s teleskopem a lehčí vidlicí. Co je to to Evo?:)

  • anonymní uživatel Slid 26.9.2013 v 15:25

    Cert: jeste ma presmykac a nizsi zdvih, ikdyz ten centak stejne nikdo nepozna :) proste me jako Fr kolo do bikeparku uz neprijde.

  • anonymní uživatel Čert (cert (a) dolekop.com) 26.9.2013 v 15:42

    Jeden cenťák zdvihu je skoro nic a přesmykač je v kombinaci s vodítkem řetezu, pořád podle mého bikeparkově použitelný, rám se nezměnil. Naopak mi oproti tomu loňskýmu přijde tahle stavba daleko "modernější" a rozumnější, není jenom do bikeparku ale můžeš na něm i dost obstojně šlapat, navíc na velký enduro závody který budou hodně z kopce jak dělaný. Teda podle papíru, na svezení sem zvědav.

  • anonymní uživatel MP 26.9.2013 v 16:49

    Patriot EVO, našel jsem více info: www.bikeandride.cz/...

  • anonymní uživatel Čert (cert (a) dolekop.com) 26.9.2013 v 17:44

    Na EVU sem na Ještědu nikdy neseděl a nikdy o něm neslyšel že bude zřejmě spíš ve 160 jako hračka pro velký kluky kteří si ho rádi zaplatí i v top specce. Ale co jeslti je historka pravdivá nebo jde o výmysl našich scénáristů, to se dozvíte na konci pořadu. Nebo v průběhu dvou let tady!

  • anonymní uživatel Užaj 26.9.2013 v 20:32

    těšil jsem se, ale designy to zas pokáleli...

  • anonymní uživatel Los tomanos (lostomanos (a) gmail.com) 26.9.2013 v 22:32

    JFtryall: máš to klásný! :)

  • anonymní uživatel Los tomanos (lostomanos (a) gmail.com) 26.9.2013 v 22:41

    Jara Nos, xyz, kokos, Honza: Tak mě tak napadá, kolik by takové kolo mělo podle vás vážit?

  • anonymní uživatel O´Neill (kid4 (a) seznam.cz) 27.9.2013 v 12:25

    Kolo je to bezpochyby hezký, jsem zvědav až to bude k osahání na vlastní pracky. Škoda že na úkor Patriota zařval Cult, to kolo bylo parádní a moc mi to nejde do hlavy. Co se dá dělat, král je mrtev, ať žije královna s "většíma" kolama. Líbí se mi že Agang jde s dobou a na rámy dává moderní prvky, ale co mě fakt na tomhle rámu nebaví je ten pressfitovej střed. Je s ním víc potíží než užitku, ale budiž. Pláště Geax? To snad ani nemá cenu komentovat. No jsem zvědav až Patriota osobně otestuju a porovnám ho třeba s novým RB IQ6 které je pro mě stále trailbike číslo 1. Ale kdo ví. Tak zatim pac a pusu a neperte se tady.. :)

  • anonymní uživatel Palko (pakola (a) atlas.cz) 27.9.2013 v 14:20

    O´Neil: Co myslíš tím "novým IQ6"? Myslíš tím IQ575 na 27.5" nebo IQ6 na 26", které má být prý na příští rok vylepšené o pevnou zadní osu a tapered hlavu?

  • anonymní uživatel xyz 27.9.2013 v 19:57

    Los tomanos: pod 13.5 kg v te vyssi verzi.

  • anonymní uživatel O´Neill (kid4 (a) seznam.cz) 28.9.2013 v 0:56

    Když píšu novým IQ6 tak asi logicky myslím tu 27,5. :) Proč bych srovnával 26 s 27,5? Navíc to starší IQ6 už je v nabídce už nějaký ten pátek. :)

  • anonymní uživatel jindra (pabouky (a) seznam.cz) 28.9.2013 v 4:38

    ...designed at Czech Republic?
    co je to za větu? Anglicky to teda není :/
    Ach jo.

  • anonymní uživatel jindra (pabouky (a) seznam.cz) 28.9.2013 v 4:48

    Ahoj, proč v recenzi není napsaný kvůli čemu není ta geometrie na enduro?
    V odstavci kterej začíná větou: "Ona nová enduro vidlice od RockShoxu je kapitola sama pro sebe..." popisuješ enduro ježdění a píšeš že to funguje. Co Ti chybí?

  • anonymní uživatel jindra (pabouky (a) seznam.cz) 28.9.2013 v 4:51

    slide přečti si to po sobě panebože. to co píšeš o ninje píšeš snad právě proto že jí doma máš ne? jak jinak bys to totiž věděl ne? tyvole že já sem koukam :D

  • anonymní uživatel RB 28.9.2013 v 9:51

    Tak Jirka zajede i na štangly sálámu, vo tom žádná:) Mě by se to líbilo víc do EN a kdyby si nechali pressfit, páč to je cesta do pekel( ale výrobce ušetří a zákazníka nakrmí, že je to lepší:).

  • anonymní uživatel Slid 28.9.2013 v 14:15

    Jindra: nejak nerozumim co tim chces rici.?

  • anonymní uživatel Los tomanos (lostomanos (a) gmail.com) 29.9.2013 v 22:50

    xyz: 13,5kg už je docela málo, asi bych nevěřil že to může bejt spolehlivé...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí