Report: DH sprint Petrůvka 2014

Autor: Zdeněk Florián, kategorie: Report, vydáno: 3.2.2014

ikonaTak je to za námi i když nikdo asi nevěřil, že v letošní divné zimně budou zimní závody. Nakonec svah zamrzl, zima všem byla a závod DH sprint Petrůvka 2014 se odjel. Jen ta bílá peřina chyběla. Ale kdo se chtěl v dlouhé zimní pauze vyblbnout a potkat se s kamarády stejné krevní skupiny, tak odjížděl spokojen.

Tradiční krátká trať na lyžařském svahu byla po dvou hodinách tréninku pěkně uklouzaná a tak opět měli výhodu jezdci, kteří přes noc našroubovali do plášťů nějaké ty samořezné šroubky, nebo investovali do pláště s hroty.

Za tři stovky jezdci nafasovali Monster energy, stravenku na cigáro z udírny a teplý čaj a v ceně byl i lyžařský vlek, který v rámci možností pomohl dostat se na kopec.





Šedesát jezdců bylo rozděleno do tří kategorií a jeli se dvě měřené jízdy z nichž se bral lepší dosažený čas. Časomíru zajišťoval obětavě Pavel Mašláň z Fryštáku, který v cílovém prostoru pěkně promrzl a po celou dobu měření se těšil, jak se zahřeje výborným svařákem.

V nejmladší kategorii nadějí vyhrál obě jízdy Kristian Poruban (Specialized.cz). Druhý byl Adam Skotka a třetí dojela Simona Porubanová.

V juniorech díky výborné první jízdě vyhrál Tom Uruba (Specialized.cz), který zajel taky absolutně nejrychlejší čas ze všech startujících, díky čemuž si zajistil příjemnou finanční prémii. Druhé místo patří Dominiku Lošákovi a třetí byl Michal Ostrý.





V nejpočetnější Open kategorii vyhrál první jízdu Víťa Malý před Vlastíkem Hynčicou a třetí byl Martin Kulhánek, který si od Vlasty ráno půjčil tréninkové kolo, protože jeho závodní speciál na letošní sezonu ještě nedorazil .
V druhé měřené jízdě dokonce Martin dokázal zrychlit a protože Víťa i Hynča měli na trati pád, tak se Martin Kulhánek (Mondraker-661) stal překvapivým vítězem.
Nepopulární 4. místo obsadil jeho týmový kolega „Rico“ (Lukáš Šplíchal), který si spravil chuť ve třetí jízdě s hromadným startem, kterou vyhrál před Hynčou a Lošákem.
I přesto, že se hodně padalo, tak zdravotník zůstal naštěstí bez práce.

Děkuji lyžařům z Petrůvky za vstřícný přístup k organizaci závody, firmě Remerx a Staňovi Duháňovi za ceny pro vítěze, všem pořadatelům, kteří to v té zimě zvládli a taky všem jezdcům, bez kterých by to nešlo :)

Tak třeba za rok...... ahoj!

Zdenál



Foto: Lukáš Navrátil, galerie ze závodu zde








Diskuze

  • anonymní uživatel Domisek (d.divin (a) seznam.cz) 3.2.2014 v 10:46

    Super zavod! Nahodou nemate nekdo kontakt na toho dredateho typka co fotil?

  • anonymní uživatel DD 3.2.2014 v 11:37

    Stolfici back in byz...za 1

  • anonymní uživatel Johnny (honzak96 (a) seznam.cz) 3.2.2014 v 17:58

    taky bych byl rád kdyby se našla ještě nějaká galreka, jinak dík všem fotografům, fotky sou fakt povedený ;)

  • anonymní uživatel ZR 4.2.2014 v 2:10

    Štolfici sou nejlepsi!!!!

  • anonymní uživatel jožin 6.2.2014 v 9:06

    dolekop.com/...

  • anonymní uživatel Radza (rkubala (a) centrum.cz) 8.2.2014 v 13:37

    www.motolevel.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí