reklama

Čím víc ventilků tím víc Schwalbe

Autor: Čert, vydáno: 10.2.2014

ikonaKoncem minulého týdne „prosákly“ první oficiální fotky nového společného projektu firem Schwalbe a Syntace. Výsledkem této spolupráce by měl být staronový (dříve podobně experimentoval i Michelin) dvoukomorový systém plášťů. Ačkoli vnitřnosti toho systému nejsou známy, dalo by se předpokládat, že bude podobný jako systém TuBliss, používaný v MX. V podstatě jde o tužší, ale menší duši, která je přitlačena do ráfku, tato duše se nafoukne na vysoký tlak a tím pádem zabraňuje vyzutí bezdušáku, stejně tak jako možné ufouknutí. No a vzhledem k tomu, že plášť máte napevno usazený, můžete do „vnější“ komory, tzn. do pláště nafoukat i minimální tlak. U Schwalbe minimální tlak znamená něco okolo 14psi, v překladu cca jedna atmosféra. Navíc tato drobnost významně usnadní foukání bezdušáků, už žádné nefungující bombičky, prostě nafoukat malou duši na max a plášť na akorát.





Otázkou ale je, nakolik je přínosem jezdit na tlaku 1.0 atm. No jezdit, spíš plavat, samozřejmě, že grip bude fantastický, nicméně se ozvaly hlasy, že tlakem 14psi v kolech ani nepotřebujete brzdy, prostě přestanete šlapat a kolo zastaví. Samozřejmě je to o zvyku na nepřekonatelný grip se zvyká lehko, nicméně druhou věcí, kterou Schwalbe neřeší je píchání. Kol! Kdo někdy vozil bezdušáky ví, že „mlíko“ v kolech funguje, jak se mu hodí, a většinou, když už se něco stane venku na trailu, je jediná možnost narvat do bezdušáku duši z batohu a jet domů. A když už bude v ráfku strčená jiná duše, znamená to zase víc práce s rukama komplet zasviněnejma od latexu z vnitřku pneumatik.




Steve Smith je jedním z test riderů



Diskuze

  • anonymní uživatel krtek 10.2.2014 v 14:20

    neviděl jsem nikde slovo enduro takže to bude asi dobrý :D

  • anonymní uživatel maverick82 10.2.2014 v 14:22

    Tohle mě docela zajímá. S bezdušema jsem spokojenej nebyl - nesmrtelný rozhodně nejsou a vůbec mě nebavilo bejt v terénu zapatlanej od mlíka. Druhá věc bylo druhé a třetí nazouvání bezdušovějch plášťů - bez kompresoru bez šance.

  • anonymní uživatel ojej 10.2.2014 v 14:32

    krtek::D

  • anonymní uživatel hoffman 10.2.2014 v 14:45

    pri cifrách Syntace čakám, že tá nová diera koštne tak 250,- E, ak bude ráf aj sólo

  • anonymní uživatel drzhor (drzhor.com (a) gmail.com) 10.2.2014 v 16:04

    krtek má bludišťáka

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 10.2.2014 v 18:00

    Jsem spokojen s bezdušáky, loni ani jeden defekt nebo ufouknutí, mlíko není při použití pure UST gum potřeba, navíc mi nepřipadá smysluplné foukat méně než 1,6/2,0 neb se to pak stejně žvýká v kompresích a klopkách, hrozí likvidace ráfků a i když nejsem pretěkár, tak mi pak připadá bike líný jak želva. Navíc i váha půjde s tímto systémem nemálo nahoru a to na nejméně žádoucím místě, rotující a neodtlumené hmotě. Uvidíme co řekne praxe.

  • anonymní uživatel Bersekr 10.2.2014 v 20:33

    ...pi**vina...

  • anonymní uživatel Medvěd (aloharider (a) seznam.cz) 10.2.2014 v 23:13

    Vy někdo jezdíte ještě s dušema? Nechápu naprosto nechápu.. Jak DH tak En , tak XC.. Pokud máš dobrý mlíko, tak prakticky není šance píchnout a při dodržení osvědčených tlaků ani prorazit! A to nejezdím jen UST.. naopak spis jen Tubeles Ready pláště.. ráfky ale UST. Mavic všechny. A nemám naprosto problém.. spíš jen vždy kroutím hlavou, jak někdo tvrdí jak je to bylbý a nahovno a tak.. Nerozumím.

    Mimochodem.. zas tak líný to nebude.. na svěťáku v XC se jezděj tlaky okolo 1,2-1,5.. lehký i 1,0... taky jsem to nechápal, ale je to tak!

  • anonymní uživatel Chrlzz 10.2.2014 v 23:34

    Ale někdy se ti prostě stát muže, že tu gumu doslova sekneš či prořízneš a to už ti nepomuže mlíko ani kakajo,ne?

  • anonymní uživatel Medvěd (aloharider (a) seznam.cz) 11.2.2014 v 8:50

    ano může, pro tento případ mám sebou duši.. ale ještě jsem ji nikdy nepoužil, Spíš to normálně zalepím zevnitř a nafouknu. (to chce ty dobrý UST ráfky aby to slo)

  • anonymní uživatel RB 11.2.2014 v 9:33

    Tak to já mám zase opačně zkušenosti.Co jsem zkoušel TLR tak zouvačka. Kámoš vozí deemax a i s full ust při 60kg nemá problém, ufouknout, prorazit, zout. Když jsem se bavil s Márošákem a dalšíma, tak to samé.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 11.2.2014 v 9:36

    Medvěde na čem jedeš? :-D na svěťáku v XC se jezdí tlaky okolo 1,2? nelži. Dovolim si tě citovat - Nechápu naprosto nechápu tenhle výkřik do tmy. Jeden hlas proti 1000. Na DH je to prostě na číču. Co to tady rozjíždíš za demagogii? Na !gravity disciplíny v rozbitém terenu! se to nehodí - a lidi to vedí.....pokud jezdíš po cyklostezce podel Vltavy se "závěrečnym finišem" na Petřín, tak chápu že si nikdy neprorazil a nikdy neprorazíš, ale jinak píšeš sračky, až to hezký neni

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 11.2.2014 v 9:37

    RB mě předběhl, psali jsem to současně koukám .))

  • anonymní uživatel pras (xxx) 11.2.2014 v 9:37

    Medvěd: Ty tlaky nechápu, kdes si to vyhledal?

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 11.2.2014 v 9:46

    Zastanu se Medvěda, i když s těmi tlaky v XC to posral řádně.Jezdil jsem loni na DH bezdušáky první sezonu, UST ráfky a UST gumy a no problém. Vážím 86 kg a nemyslím si rozhodně, že bych to šetřil, nebo jezdil posraně. Je fakt že nefoukám 1,3-1,5 protože jak jsem psal níže. Loňský nájezd 120 dní fifty fifty park a lokální traily.

  • anonymní uživatel hoffman 11.2.2014 v 9:57

    je pravda, že trend nízkych tlakov v xc je, o niečo vyšší ako spomenuté, 1,8 - 2,2

  • anonymní uživatel HiPP 11.2.2014 v 13:22

    podla mna zas ta vaha az tak extremne hore nepojde a za ten risk ,ze vyzujes gumu a zrakvis sa ako nejeden rider ,tych par gramov stoji obetovat,ja by som do toho urcite siel ,mam 100kg a tiez ten bike nesetrim a jedno vyzutie predneho plasta s dusou ma stalo 1mesiac v nemocnici a zatial 3operacie,tiez som gramar ,ale toto je fakt dobra vec v ramci bezpecnosti

  • anonymní uživatel Bersekr 11.2.2014 v 14:12

    HiPP> ci vyzujes, to zavisi od toho aky mas rafik a aky plast. Rozdiely su dost velke.

  • anonymní uživatel Yeaah (yeee (a) vv.com) 11.2.2014 v 15:03

    Medved ma ale pravdu, tlaky 1,5 se bezne na XC vozej.

    Jeste jsem nepochopil, proc nekdo dobrovolne vozi vic jak cca 2,5. To je nejakej old-school nesmysl. Vymluvy na pichani a zvykani jsou nesmysl.
    Vozim tlaky 1,6 dopredu a 1,7 vzadu na DH/FR, vazim 85kg - Nemam problem.
    A to nemam ani bezduse, mam klasicky XC duse, ale paste s butylem.
    A po cyklostezce taky nejezdim :-)

  • anonymní uživatel Vodafon 11.2.2014 v 15:21

    Na XC se vozí 1,5-2,2. 1.0 jsem opravdu ještě neviděl xD v XC to musí taky jet a nejenom držet jak přibitý.

  • anonymní uživatel bok 11.2.2014 v 16:12

    Yeaah: souhlas naprostej, spousta lidi se dobrovolně týrá nesmyslně vysokejma tlakama v pneu, vozim to asi jako ty, za sezónu bez defektu a taky to jde řídit :-)

  • anonymní uživatel RB 11.2.2014 v 16:12

    yeaah: vozím to stejně + na en bez butylu a prásknu 1-3x za rok což mi vůbec nevadí. Kdykoliv přehodím pláště během pár minut a za to mi ty 3 průrazy stojí.

  • anonymní uživatel Holy (12henry14 (a) seznam.cz) 11.2.2014 v 18:16

    asi debilní otázka, ale k čemu je špatnej vyšší tlak v pneumatikách krom menší styčné ploše?

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 11.2.2014 v 18:19

    netvrdim, že vysoký tlaky jsou dobrý. Tvrdej běhoun v kontaktu s terenem snižuje přilnavost, zvyšuje nedotáčivost a zákonitě prodlouží brzdnou dráhu. Snad jedinej přínos je vyšší rychlost. Já reagoval na Medvěda a jeho 1,2 na XC - prostě pí*ovina, hodně přestřelená. 2 Yeaah ani těch 1,5 není standart, tohle moc jezdců nevozí. Málokdo jde pod 1,8. Kluci z Dukly běžně foukali 2,5 a snad nebudeš tvrdit, že Dukláci jsou másla blbá. A k těm tubeless - můj osobní názor je, že na DH mi těch pár gramů úspora nestojí za sraní se s věčnym vyzouvánim. Měl jsem to 14 dní na test biku Spešl Pitch ze Ski&Bike (pláště michelin, ale zaboha si nevzpomenu na název, je to 5 let), 2x jsem vyzul, 1x píchl....ok, můžete namítat, no jo blbečku, ale ty nejsi profi rider, tak nesypej rozumy - nejsem. Ale střetl jsem se se stejně zhnusenym vyjádřenim od Jirky Filipa i jinejch kluků, který po laborování hodili tubeless do hnoje a vrátili se k butylům ( na jízdu v tvrdym, kamenitym terenu ) prostě mi Medvěduv názor přišel neuvěřitelně tendenční a demagogickej. Ještě pro Yeaaha - s těma XC dušema gratuluju :-). Taky jí vozim jako rezervní v batohu, ale jakmile jí nazuju po defektu a nafoukám jí do pláště Muddy Marry 2,5, tak je přefouklá a ráda praská. Ony ty 350-400g duše (ač těžký) mají tu sílu stěny přecejen někde jinde a XC duše mi vydržela vždy jen v přednim plášti a ani to nebyla jistota. Holt jsem 90kg prase a přes panděro si nevidim na péro :(

  • anonymní uživatel Medvěd (aloharider (a) seznam.cz) 11.2.2014 v 19:41

    ach jo.. banda zakomplexovanejch blbců.. chtěl jsem si rejpnout, to je jasný, ale jinak jsem napsal jen a jen pravdu. Tlaky okolo 1,2-1,5bar na xc jsou skutečně u světové špičky v MTB galuskách zcela běžné. Nejdřív si něco zjisti a pak piš. Diví se tomu každý, ale prostě to tak je. Dřív to tak nebylo a teď to tak je. Já jezdim na enduru i sjezdáku tlaky podobné. vepředu okolo 1,8 a vzadu 2,0 když dám míň tak vyzouvám. Ale pozor - já to mám o kus posunuté, protože vážím okolo 110kg. Kdo mne zná, tak ví. Jediný problém jsem měl teď v zimě, protože v mém zadním Hans Dampfu na enduru mlíko zcela vyschlo. Tak dlouho jsem nezouval.. cca rok, takže to jsem tedy jednou bodnul fatálně. ale zalepil jsem to zevnitř normální záplatou a bylo zas v poho. Špatné zkušenosti jsou nejčastěji díky nevhodným ráfkům. Mnoho Tubeles ready ráfků není dobrých a casto ucházejí přes díry pro niple. Chce to UST ráfek který díry nemá. Nebo velmi dobrým řešením je gumová těsnící páska s ventilkem od "No flats". To drží skoro s jakýmkoli ráfkem naprosto dokonale. Kdo nechápe rozdíl toho když na sjezďáku má o 200-400g lehčí obutí, tak je mi ho líto, protože neví o jakou radost z jízdy přichází. Kolo skáče, zatáčí a je prostě mnohem hravější. Nehledě na akceleraci a výjezdy ze zatáček, to je pak čistá radost. Pochopíš ve chvíli, kdy můžeš přímo na svém kole srovnat různě těžká kola a pak z toho možná naopak nepochopíš, jaký to může být rozdíl. Vzpomenu i na rozdíl kdy jsem přezul z deemaxů na deemax ultimate. rozdíl na kolech cca 250g dohromady -skoro nic by se zdálo. Pri první jízdě jsem myslel že jedu na úplně jiném kole. Sám jsem tomu nevěřil. Od té doby na kolech opravdu gramařím. Nikde jinde to není až tak důležité, ale tady jo. Mimochodem doporučuji přečíst původní článek na pinkbike a nebo překlad na bikeandride.cz, možná pak pochopíte líp, k čemu ten nápad je. Pokud se podaří udržet dole váhu, tak to bude naprostá pecka. Howgh a čest práci! :)

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 11.2.2014 v 20:05

    Píšeš hovna......se 110kg na DH by jsi s 1,8 atm prorazil na prvním rockgardenu, do kterého by si vletěl v kudle. To už je sakra těžká váha. A s 1,5 atm pro XC - leda na extrémně technické trati. Víš co, ty kucí dojedou radši v dobrym čase, než aby se jim při vyjezdech zapletl jazyk do výpletu. Navíc by se museli bez butylu na každým šutru bát o snake bite. Nic proti tvé váze, ale TY +- 200g nepoznaš ani ve snu. Čest práci Klekí Petro

  • anonymní uživatel Medvěd (aloharider (a) seznam.cz) 11.2.2014 v 21:07

    :)))

  • anonymní uživatel Michal (michalrezac (a) email.cz) 11.2.2014 v 22:37

    Ahoj,Medvěda se musim zastat,píše pravdu.hodim do placu svoji zkušenost.vozim na dh na předku duši ultralight cca 120g,plášť butyl 2,5 tlak 1,8 a dvě sezony bez problému.ty bezduše bych si minimálně rád vyzkoušel.slunce v duši

  • anonymní uživatel HK 12.2.2014 v 7:15

    Ádoš: ale Medvěd píše, že to vozí v GALUSKÁCH...jinak já mám cca 88kg a na DH vozím tak kolem 1,8 předek a 2-2,2 zadek, podle to ho kde...duše obyčejná Hutchinson za 90kč, plášťe Maxxis a butylem...předloni jsem jel maraton, kola nafoukané kolem 2 a prorazil sem až o betonovou skruž 2km před cílem

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 12.2.2014 v 10:11

    Jsem nějak přehledl to v GALUSKÁCH. Klasickej MTB plášť by byl na jeho 1,2-1,5 atm veselé poježdění. Dolekopcom vozim podobné tlaky F-1,5-2,0 / R-1,8-2,5 - butyl pláště. Jak kdy, jak na čem. Ale pořád nechápu, jak jede s tubeless se 110kg třeba Struggle, cpe to dolu a naskakuje do šutrů. Tomu prostě neumim uvěřit. Ale tak možný je asi všechno no... Zdar a sílu

  • anonymní uživatel peto(dude) 12.2.2014 v 10:15

    To keby ste vedeli co ja vozim na domácich trailoch(v parkoch uz sice nie). Vsak som to tu raz aj pisal a mali ste z toho dobru paniku. Neznasam ked sa mi plast za jazdy zvika hore dolu. Je to nepresne soferovanie. Mam radsej tvrde nafuky. Viem presnejsie co sa da ocakavat v zakrute a v kamenoch.

  • anonymní uživatel kunda (kunda (a) kunda.cz) 12.2.2014 v 19:18

    Ja ti vam nevim ale mám 118kg dve sezony v Koutech sice s duší ale tlak ve predu kolem 2 a vzadu tak 2, 2 a ani jeden defekt nebo pruraz tak cim to je?

  • anonymní uživatel kunda (kunda (a) kunda.cz) 12.2.2014 v 19:29

    Jo a i tech blbych 250g na kolech jsem taky poznal jak tu nekdo pise

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 13.2.2014 v 6:03

    kunda: Opravdu hodně záleží taky na tom jak rychle si dovolíš jet.

  • anonymní uživatel Medvěd (aloharider (a) seznam.cz) 14.2.2014 v 0:52

    tak tedy zrovna na strugle mám letos neco odjezdeno. ani jeden defekt a to sem celou sezonu jezdil na sjezdáku Hans Dampf super gravity Vert Star Tubeles ready. Naprosto bez problémů! tlak vepredu cca 1,7 a vzadu 2,0 a defekty nikde. Snazim se jezdit hezky čistě, ale na trati jako strudl se sutrum nikdy nevyhnes. Ale dobrý.. sezona bez defektu! Prozatím jsem se vrátil na miniony DH UST, ale asi zkusím opet nové magic mary SG..preci jen 995g/guma je pecka. Vlastnostma naprosto DH pneu. Ostatne Stevie na nich vyhrává, tak proc by na nich Méďa nemohl skotačit jen tak pro radost?

    Galusky v XC mel být jen porovnávací priklad pro ty dvoukomorové gumy z clanku.. proc by to nemohlo dobre fungovat s nizkym tlakem, kdyz galusky taky funguji s nizkym tlakem.. tot vse.

  • anonymní uživatel Big Roman 14.2.2014 v 21:26

    brácho neblbni....se 110kg+výbava+bike by jsi ve velký rychlosti na Struggle brzo skončil...s těma tlakama, který píšeš. Jestli to šolícháš, tak tam měj třeba 1,0 atm

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 15.2.2014 v 7:12

    Medvěd: Mám dotaz, pro super gravity od schwalbe používáš mlíko? Ráfky plnohodnotné UST? Dík.

  • anonymní uživatel Medvěd (aloharider (a) seznam.cz) 15.2.2014 v 18:38

    Ano na super gravity používám mlíko.. cca 100ml stačí. Tlaky stačí taky, ta guma má tvrdší boky než minion DH UST - ten jezdím striktne 1,8 a 2,2. Schwalbe se pri tomhle tlaku už chová jako moc tvrdá. O mojem ježdění at referuje nekdo jiný, samozřejmě elitní závodník nejsem. Ale uplně pomalý taky asi ne.

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 15.2.2014 v 19:40

    Medvěd: Jezdím výhradně minion a high roller UST nevěřím, že má o 300g lehčí schwalbe mohutnější boky, dyť ten UST minion je masivnější než jeho obyč brácha s butylem je to masív jako svině. Kde by těch obludných 300g u schwalbe ušetřili?

  • anonymní uživatel Medvěd (aloharider (a) seznam.cz) 16.2.2014 v 0:22

    minion DH FR Supertacky UST ma 1180g a schwalbe SG 995g. Schwalbe má supertvrdý boky a mnohem lehčí běhoun. Ale ty boky jsou taky lehký, jen jsou tvrdý.. Je v tom nějaká tvrdá vložka. Tedy to co dělá tu tuhost. Minion je prostě jen vícevrstvý plášt, nebo jen prostě silnější. Cely kolem dokola. Rozhodně je minion celkově odolnější.

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 16.2.2014 v 8:33

    Medvěd: Měl jsem i miniony které vážily 1250-1270g. Psals že je 995g schwalbe vlastnostma plnohodnotný DH plášť, to mě zmátlo. Teď si uvedl, že je minion UST odolnější, což už bych chápal. Kdysi jsem taky skoušel tydle kilové schwalbe, byly to mudy mary, ale měl jsem třeba v Giesskopf na místní DH trati i tři defekty za den. Vozím tlaky 1,7/2,0 váha nahatý 86 kg. Úspora váhy je luxusní, hlavně na tomto místě, tak jsem chtěl vědět jak to děláš, že na tom dokážeš jezdit
    .

  • anonymní uživatel RB 16.2.2014 v 13:41

    gaz: To jsi měl obyč Fr verze, tohle je super gravity.Ty tuhé boky(aspoň co jsem měl continental protection) hrozně seberou pohodlí pláště, pak když porovnáš jak se chová plášť se 120tpi vs. tuhé boky, tak bych snad radši jednou za čas prorazil:)
    Kolik je úspora s UST pláštěma při použití mléka? Typnul bych to tak na 50-80g na kole

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 16.2.2014 v 16:25

    RB: Mlíko do UST pláště na UST ráfku netřeba dávat. Takže úspora je podle toho, jak těžké duše si používal. Já měl dycky 200-300g duše, takže úspora +- půl kila a neprorazíš to, to spíš zlikviduješ ráfek. Jo to s těma plechovýma bokama je docela logické a měl jsem tušení, že pokud je to tak tvrdé, bude se to chovat divně.

  • anonymní uživatel RB 16.2.2014 v 16:41

    Gaz: To sice není, ale pak přijde trn(ostrý šutr) a je to. Osobně jsem tuhle situaci u jednoho člověka viděl 2x deemax + ust HR2 a pak musíš nahazovat bombičkou, malou pumpou to moc nejde. Třeba tenhle systém se mi docela líbí páč řeší to vyzouvání/ufukování což si myslím je největší nevýhoda UST, TR plášťů a má s tím problém skoro každý a ani nemusí mít přes 80kg

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 16.2.2014 v 16:59

    Trnem defekt na UST plášti? Tak to asi ne:-) Dyť je to masivnější než butylák. Tubelessready je kočkopes, to nevozím. Vyzuto, ufouknuto, proraženo ani propíchnuto jsem za celou sezonu na UST+UST neměl. UST malou pumpou nenafoukneš, velkou v pohodě, ale defekt bych v lese stejně řešil duší kde je malá pumpa v pohodě a dírku bych zalátal až doma.

  • anonymní uživatel RB 16.2.2014 v 17:19

    Gaz: jsi ještě asi neviděl pořádný trn:) To říkám, že jsi jediný o kom vím, že má UST a nemá s nima problém.

  • anonymní uživatel medved (aloharider (a) seznam.cz) 16.2.2014 v 18:29

    Stare kilove schwalbe jsou uplne neco jineho! Suprlergravity jsou udelane konstrukcne uplne jinak a z jinych materialu. Defekty nejsou problem. Myslis ze by na plastich nachylnych na defekt jezdili na svetaku? To je asi blbost. Minion je odolnejsi, ale celkove s tim zadny problem neni. Spis je problem s vertstar smesi u schwalbe ze ji ozvejkam za chvilku kor na zadnim. Ale asi by nebylo uplne marny kombo vert ve predu a trailstar vzadu. Pry to tak aj jezdi team, ale zalezi na podminkach.

  • anonymní uživatel medved (aloharider (a) seznam.cz) 16.2.2014 v 18:33

    Io a divne se to nechova, naopak lip, prozoze muzes jezdit nizsi tlak a mas lepsi prilnavost. To vsechmo je samozrejme zamer a to na cem cely enduro a dh team maka uz dva roky. A ted prijdou cesky kluci ktery na tom ani nejeli a rikaj ze je to nahovno. Ja na tom jel a rikam ze je to super.

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 16.2.2014 v 18:34

    Já ti nevím, buď to banda málo fouká, nebo používaj šitozní ráfky, nebo jezdí všichni jak ďábli. Nabízí se vysvětlení že jezdím jak sračka, ale to bych přeci jen zavrhnul, těch parků jsme pojezdili dost a tak se dá trochu porovnat s ostatníma lidma. Jen se zeptám, měls někdy Minion UST v ruce, je to proti klasickému butylu ještě větší masív, nemám dojem, že by lidi běžně defektili s butylama na trnech.

  • anonymní uživatel RB 16.2.2014 v 19:27

    Gaz: Tvrdím snad, že běžně? Nikdy jsem s butylem trnem nepíchl, ale viděl jsem to u kámoše. Ono taky jak často potkáš na DH trati keř s trnama.
    Medvěd.: Jezdil jsem teď sezonu onzy DH v butylu 1020g a taky bez průrazu, takže bych ty šváby zase tak nepřechvaloval - hlavně za ty utrhaný špunty mají u mě velký mínus. A je jedno jestli máš trail, nebo vert MM,HD,WW u všech se jím ty špunty trhají.

  • anonymní uživatel stig (catch (a) my.smoke) 16.2.2014 v 20:24

    hele hosi jdete do toho moc tvrde, ono to chce spis jen litat nizko nez to rvat o trny. Znate to, jako kdyz chodite po vode ;) Neni to tak hlucny a je to mnohem rychlejsi... :D

  • anonymní uživatel Medvěd (aloharider (a) seznam.cz) 16.2.2014 v 23:54

    jen tak mimochodem.. dneska sem na horach otevrel nejakej sportovni nemeckej casopis a tam jsou nejrychlejsi kola mistrovství světa.. rozebrany co do komponentu a pisou i tlaky pneu na zavodech.. . Minaar na High rolerech 1,7/1,9 nejaká tak XC vitezka na plastovejch michelinech 1,4/1,5!!! Nino Schulter na galuskách 1,6/1,7... Athertonka na DH 1,6/1,8 Duše samozřejmě neměl nikdo.
    Na enduru se schwalbe hans dampf nemam zadnej problem s ozvejkanejma spuntama.. mam tam trailstar a nic se nevozvejkalo.. po vic nez roce jezdeni.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 17.2.2014 v 9:28

    no...to je právě to, co mě od začátku praštilo do očí :-D 55kg Rachel vozí 1.6 a 1.8.....110kg Medvěd 1.7 a 2.0 a všechno v pohodě, ještě stihne zjebat zajíce, vlka i lišku ;)

  • anonymní uživatel Yeaah (yeee (a) vv.com) 17.2.2014 v 13:09

    Ados: A proc ne? Myslim, ze by si Rachel mohla v klidu dovolit das jeste nizsi tlak, ale bohuzel musi zavodit, takze ma trochu vyssi. Ve srovnani s medvedem je to ok;-)

  • anonymní uživatel gaz (zagurai (a) seznam.cz) 17.2.2014 v 17:38

    Mě spíš zaráží, že jak píše Medvěd "duše samozřejmě neměl nikdo". To je divné, protože tu všichni říkaj, že se UST system nehodí.

  • anonymní uživatel Medvěd (aloharider (a) seznam.cz) 17.2.2014 v 21:50

    No právě.. gaz na to konečně kápnul. Celej svěťák jezdí na bezduších.. popřípadě v XC taky na galuskách a vy tady lamentujete jak je to nahovno. Místo toho aby jste se s tím naučili a měli na to správný a funkční ráfky, pneu, mlíko.. Taky každý to mlíko neni zrovna funkční. Třeba laktos nic moc, Tatra taky nic moc, ale treba takovej NoTubes je dost ok. Ale zkousel jsem ruzny driv a ty nebyly idealni. Vyčetl jsem někde v nějakym německym testu že notubes je v podstate nejlepší a tak ho použivam a je supr. Taky jsem použival nějaký Caffelatex.. to taky docela normálně fungovalo. Ale měl jsem ještě nějaký jiný dřív a to moc nefungovalo.

  • anonymní uživatel peto(dude) 18.2.2014 v 8:38

    No ale to vyzuvanie bezdusakov asi predsa len problem bude kedze sa tym zaoberaju(teda pokial sa zaoberaju tym) a testuje to svetakar. A ze bezduse jazdia na svetaku je podla mna ta najmenej berna minca u komponentu akym je plast ktory vymenia po "dvoch" jazdach tak ze dostane cele nove koleso uz s pekne casom usadnutym plastom mozno na vysokom tlaku pred jazdenim pekne spustenym na pozadovane nizsie hodnoty ake tu popisujete. Takychto vseliakych bizarnych fint moze byt spusta a ho..o nam o nich povedia aj nemeckemu casaku. U bicyklov je to vsetko take virtualne kedze vysoke percento jeho vykonu ma v rukach jazdec. To nieje ako rally de pred dierou mozes tahat za volant a aj tak koleso urves. A defekty ktore pozorujeme na svetakoch tiez mozu byt odchlipnute ust.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí