reklama

DIVERSE Downhill Contest - závod UCI C1 kousek od hranic

Autor: Keli, vydáno: 7.3.2014

ikonaVelký otevírací sjezdový závod ve střední Evropě – tradiční downhillové klání se i letos odehraje ve Wisłe v Polsku. Devátý ročník největšího polského DH závodu s názvem DIVERSE Downhill Contest se uskuteční na konci dubna. A organizátoři slibují, že akce bude větší a lepší než kdy dřív.

Wisła má vše co sjezdař potřebuje, rychlou lanovku a prudkou, rychlou trať. To je také jeden z důvodů proč se zde uskutečnil již několkrát polský pohár a také polský mistrák. Mnoha závody ověřená dráha nabízí střídání jak rytmu, tak i podkladu. Na jezdce čeká několik technických úseků, rockgardenů, nepočítaně kořenů a to vše okoření několik skoků co neodpouští chyby.





V roce 2011 se závod ve Wisle zařadil do kategorii UCI C2, tehdy se na start postavilo 360 závodníků z 13 zemí. Letos to Poláci posunuli zase o kousek dál, poprvné v historii se v Polsku koná závod třídy UCI C1.

Na start DIVERSE Downhill Contest v Wisłe se dříve postavila takové jména jako Filip Polc, Neil Donoghue nebo Sławek Lukasik. Letos by byli rádi za ještě větší hvězdy, proto organizátoři připravili speciální balíček pro jezdce z TOP 150 UCI žebříčku.





Závod bude vypsán pro následující kategorie:
Junior Hobby
Hardtail Hobby
Full Susp Hobby
Junior (UCI license required)
Elite (UCI license required)
Master I (UCI license required)
Master II (UCI license required)
Women (UCI licen\se required)

Další info najdete na webu www.downhillcup.eu nebo na fejsíčku.





Diskuze

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 11.3.2014 v 10:18

    Yeah, na čumendu a podpořit!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí