Moravsko-Slovenský DH EliteBikes Cup začal tradičně v Kálnici

Autor: Keli, vydáno: 22.4.2014

Sjezdový seriál Moravsko-Slovenský DH EliteBikes Cup začal stejně jako v minulosti prvním letošním závodem v Bikecentru Kálnica. A stejně jako v minulosti i letos byl kálnický závod atraktivní pro širokou masu závodníků, na start se jich postavilo téměř 250 – dvě stě padesát!!!





Ono se není co divit, kálnické tratě jsou spíše lehčího rázu, hravé, skákavé, velmi rychlé – ideální na start do sezóny. Jelo se na snad nejstarší tamní trati nazvané SP – pojmenované po Slovenském poháru, protože se na ní odjelo několik závodů nejvyšší slovenské historii, a jak to vypadá možná se na této více jak patnáctileté trati jel závod poslední – středisko uvažuje o její přestavbě. A mimochodem, Kálnica získala nového titulárního partnera pro letošní sezónu, stal se jím slovenský výrobce kol Dema (který ovšem žádné FR či DH kolo v nabídce aktuálně nemá – trochu nepochopitelná spolupráce, aspoň tak to vidím já).

Jak již bylo zmíněno popularita závodů v Kálnici je obrovská, když se k tomu přidá prodloužený víkend v podobě Velikonoc, tak se není co divit, že množství závodníků atakuje 250 jezdců. Neděle 20. duben byla, alespoň v Kálnici, krásný den, slunce svítilo a teplota byla tak akorát.





První kategorií na startu jsou obvykle Naděje, mladí střelci, kteří mají svoji celou závodní kariéru před sebou, ale jejich výkony stojí rozhodně za povšimnutí. O prvním místě rozhodla necelá sekunda, třetí po semifinále Kristian Poruban ze Specialized CZ zabral a prvního ze semi Olivera Gombalu (T.N.V. Racing team) odsunul na druhé místo.

V desítce žen byla první trojice výrazně lepší než zbytek startovního pole, tři nejrychlejší slečny se vešly do rozmezí dvou a půl sekundy – ve finálku zajela nejrychleji Jana Krajčovičová z týmu se super názvem Mad style racing. První flek ze semi neudržela Kristína Moravčíková (DH Positive) a bronz v obou jízdách brala Aneta Sadílková (Valmez Bike Racing).





Nejzkušenější borci na startu – Masters – si nedali nic zadarmo, první pětka byla v 66 setinách. Tomáš Klanica (Valmez Bike Racing) získal cenný skalp Petera Drábika (Hlohovec) před třetím navrátilcem na bajka z motokrosu Markem Štolfou (Motolevel-Bs Bike).

Pokud chcete závodit ve sjezdu bez péra pod zadkem jednou z mála možností, kde se realizovat je právě Moravsko-Slovenský DH EliteBikes Cup – z 24 přihlášených masochistů zajeli nejlépe Tonda Král (Heartattack Racing), před Jozefem Králikem (Life4Ride DH Team) a Lubomírem Gregou (STARBIKE Team).

Tradičně nejpočetnější kategorií na startu jsou hobíci, zde jen sedm setin rozhodlo o vítězi – Martin Kulhánek (Mondraker-661) si asi šlápnul jednou navíc a první flek byl doma.





Filip Zeman z CTM racing team ukázal, že Kálnici má skvěle najetou – vítězství jak v semi, tak ve finále a plný bodový zisk se počítá. Další junioři, kteří skončili za Filipem, byla dvojice Tomášů, druhý Navrátil (Heartattack Racing) a třetí Uruba (Specialized CZ).

Třicet eliťáků na startu si povodil Rico Šplíchal, dva konzistentní výkony a dvě nejrychlejší jízdy dne. Druhý jezdec, který se dostal pod hranici 1:22 alespoň v jedné jízdě byl Rastislav Baránek (Lapierre-CMS), naštěstí pro něj to byla právě ta finálová. Třetí flek získal pro CTM racing team Matej Vitko.





Kompletní výsledky zde.

Foto: svavrovaa – galerie

Diskuze

  • anonymní uživatel hoffman 22.4.2014 v 13:53

    Dema partnerom bikeparku. Spustili výrobu lopát?

  • anonymní uživatel Lukas 22.4.2014 v 14:56

    To zas napsal nejakej debil, autor pise ze trat je lehciho razu ale sam by to nenaskakal...

  • anonymní uživatel LOL 22.4.2014 v 15:19

    přesně, za klávesnicí je každej redaktor strašně mazanej ale mazat řetěz chodí k bábě do špajzu oliváčem....

  • anonymní uživatel hoffman 22.4.2014 v 15:52

    ne žeby to bola malina, ale v porovnaní s niektorými traťami na sk SpDh ľahšia je .. (Kubínska, Jasná, Lučivná, Malino)

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 22.4.2014 v 16:06

    Lukas, LOL: autorem jsem ja, Keli - Filip Svrcek. Btw uz jsem starej senilni dedek, ale pokud me pamet neklame, tak v mych vysledcich je 4. flek v celkovem poradi Slovenskeho poharu, takze jsem uz par DH trati jel a Kalnica patri rozhodne k tem jednodussim.

  • anonymní uživatel ko 22.4.2014 v 17:35

    4lukas: co naskakat, je tam prosimte neco tak hroznyho? ne, vazne neni.

  • anonymní uživatel Roman (romankalo (a) gmail.com) 22.4.2014 v 19:48

    Ahoj Keli, myslím, že ste dostali oficiálnu tačovú správu o spolupráci kde sa spomína aj značka Lapierre,ktorú Dema Senica dováža na Slovensko (ako napríklad aj Maxxis, FSA, WTB, Topeak, Novatec...). Lapierre už nejaké tie EN,FR a DH biky má :)

  • anonymní uživatel Bersekr 24.4.2014 v 7:29

    Keli ma pravdu.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí