Report: WBS Bike and Music Fest Bučovice 2014

Autor: Klára Piňosová, kategorie: Report, vydáno: 5.5.2014

I přes to, že Bučovice byly loni teprve kandidátským podnikem a letos už bodovaným závodem, byla atmosféra obestřená tak trochu neznámem – místní pořadatelé se rozhodli letos řešit trať jinde. Vícemilickou rokli vystřídalo téměř centrum města Bučovice, které je s místními základními školami spojeno pořádným kopcem s lesíkem. Tři tratě z pěti RZ vedly částečně po zpevněné cestě, ale hlavně po svahu místní kalvárie s atraktivními skoky (i s vyhlášenými skokem z loňska „zavři oči“). Místní banda Fesť tým s vedením Svatopluka Piňose a Lukáše Smejkala ani letos rozhodně nic nepodcenila, co se týče úpravy tratě i zázemí.





Všichni jezdci byli celý den zásobovaný Big Shockem a měli k dispozici občerstvení v depu, hlavně ale silnou atmosféru díky zhruba osmi stům diváků, kteří na akci dorazili díky pořádnému promu. Na páteční trénink dorazilo několik desítek jezdců, kteří byli z nové tratě příjemné překvapení! Kolem 17 hod lehce prudce zapršelo, to mělo ale nakonec velmi pozitivní dopad na stav tratě na samotný sobotní závod. Terén byl díky pátečnímu krátkému dešti ideální- velmi pevný povrch kalvárie byl úplně suchý a před deštěm mnohem více klouzal. Celou sobotu nás neopustilo ukázkové počasí přesto, že všude kolem Bučovic pršelo. Přesně v 11 hod Michal Berka odstartoval závod s počtem 112 startujících jezdců!





A hned od úvodní zkoušky se rozhořel litý boj mezi Tomášem Huňou a Martinem Kolajíkem. Přestože se Kolajíkovi podařilo zajet dva nejrychlejší časy, byl to on, kdo celou dobu tahal za kratší konec špagátu. Vzájemný odstup mezi touto dvojicí nepřesáhl po žádné z pěti RZ 4 desetiny vteřiny! Huňa jel bez chyb a nakonec urval celkové vítězství o 0,2 s. Třetím na bedně, kdo si vystoupal pro prize money a pěkné trofeje, byl nejrychlejší hardtailista Aleš Rogožan. Juniory ovládl Adam Jurák, nejmladší Střelce do 15 let slovenský talent Kristian Poruban. Mezi pěti dívkami byla nejrychlejší Aneta Sládková a kategorii Masters nad 35 let vyhrál Hynek Strachoň.





V příštím roce se můžete těšit na letošní variantu tratě v Bučovicích i díky pozitivnímu ohlasu závodníků. Svaťa s Lukášem si dali pořádně záležet i na cenách, na fotkách se podívejte, co se dá udělat s nařezaným parapetem, pár nálepkama a s řetězy a kotouči? Ceny předal místostarosta města Bučovice Jiří Horák s Klárou Piňosovou, která má s Lukášem, Svaťou a Lukášem Kalousem na svědomí první WBS Bike & Music Fest, a i letos byla klukům pořadatelskou oporou. Po loňské BEFORE párty, která byla pro některé náročná, letos Fesť tým s organizací Martina Blahutky připravil AFTER párty v místním novém klubu na náměstí, kde to opravdu žilo! Linkin Park revival, z loňska známí borci Denoisum, kteří na letošním WBS Bike Music Festu oslavili přesně rok na pódiu, bike trialová nebo flatlandová exhibice – díky těm všem stál večírek v Bučovicích opravdu za to. Díky FESŤ TÝMU a vidíme se za rok!

Průběžné pořadí WBS po 2.závodě: 1. Huňa 88, 2.Kolajík 79, 3.Nášel 68, 4.Hamouz 60, 5.Malý 50

Výsledky WBS Bike&Music Fest Bučovice 2014:
1. Huňa Tomáš Mondraker 661 2:47,8
2. Kolajík Martin SBT Fryšták + 0,2
3. Rogožan Aleš FDF Team Olomouc + 3,0 (1.HT)
4. Nášel Lukáš SBT Fryšták + 5,0
5. Frýželka Jiří DH Slovan Luhačovice + 5,6
6. Hamouz Radek Maloch Racing Team + 5,7
7. Pala David Červenka Subform + 6,5
8. Kruťa Lukáš Červenka Subform + 8,3





Klára Piňosová, více na www.bikegeneration.cz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí