MojeKolo

Report a video: Jamky King očima organizátorů a jezdce

Autor: Jamky Riders, kategorie: Report, vydáno: 13.5.2014

Minulý týden se v lokalitě nazvané Jamky Trail v Plasích odehrál závod o krále tamních dvou tratí, kdo je zajede nejrychleji se stane Jamky Kingem pro rok 2014. Jak závod viděli organizátoři Jamky Riders a jezdec Martin „Benďák“ Benda se dozvíte v následujícím reportu.



Očima organizátorů – Jamky Riders
Ráno 3. května spoléháme na Nory, kteří hlásí zimu bez deště.
Přípravy jsou v plném proudu, všichni vědí, co mají dělat a každý se snaží udělat ještě něco navíc. Absolutně nechápeme, čím jsme si zasloužili tyhle úžasný lidi a patří jim všem obrovský dík. Vypůjčený Wrangler vozí materiál na kopec, centrála zapojena, sudy naraženy, gril se roztápí a přijíždějí první vyzyvatelé Jamky Kinga.





K poledni doráží poslední závodníci včetně jedné závodnice a počet účinkujících se tak zastavuje na čísle 29. Kdo nedorazil kvůli počasí, dělá velkou chybu, podmínky pro ježdění jsou téměř perfektní. Povrch by podržel i silniční pláště. Odpoledne už si všichni s tratěmi tykají, jezdci zrychlují a drží to v červenejch až do cíle.

Začíná první kolo závodu – Melounovka. Závodníci vykrucují boky v klopenkách jak jim jenom kyčle dovolí, na rovinkách neodpočívají, ale dupou jako o život. Jihočeskej zabiják Alexandr „Demo“ Sidor šlape neustále země vzduch, je to jedno. Mladej Satanáš Filip Kunt ze Žihle zase předvádí, co se za rok naučil na kole novýho a jede jako utrženej ze řetězu .

Mezi 1. a 2. kolem závodu přebírají otěže kluci z Industryshop.cz a rozjíždí show se soutěžemi na Indoboardu a slackline o super ceny pro diváky i jezdce.





Startuje druhé kolo – Rokle. Nově postavená trať odhaluje svoje přednosti pouze v „Race Modu“, pustit brzdy a plně vnímat vše co s sebou přináší. Velké klopenky umístěné ve svazích, kaskády a místy prostor tak akorát pro kliky v prostředí připomínající zámořská videa. K velké úlevě si s novou tratí všichni poradili a není třeba lízat rány.

Po odjetí Rokle zvyšujeme napětí před vyhlášením výsledků, jelikož náš začal zlobit až předokonalý Microsoft Excel. Vše se vyřešilo a můžeme přejít k vyhlášení výsledků, předání cen od sponzorů a korunovaci prvního Jamky Kinga.

Princeznou Jamky Trailu se stává zaslouženě jediná odvážná žena dne Martina Procházková. Nutno dodat, že tím co předváděla na obávané skalce na Melounovce by se mohlo inspirovat i mnoho pánů. Korunovaným Jamky Kingem pro rok 2014 se stal neohrožený jezdec RM teamu Michal Pokštefl, který se vyhnul chybám a zaslouženě vyhrál.

Celý den utekl jako Radovan Krejčíř do JAR. Diváci byli nadšení tím, jak lze jezdit na kole, jezdci organizací závodu a my tím, jak to všechno klaplo.

I když to může znít jako klasické klišé, tak opravdu moc děkujeme lidem, co pomohli s organizací závodu, klukům z industryshop.cz za doprovodný program a sponzoring, zdravotnické službě Rescue Plzeň za zdravotní dohled. Sponzorům Spoke, MG Sport Kopidlo, BigBuba.cz, Dragon Print Plzeň, Pekárna Plasy a Město Plasy. V neposlední řadě také holkám z Red Bullu, že dovezly všem energii v plechovkách a také za prostor a propagaci na webu Dolekop.com.





Očima jezdce – Martin „Benďák“ Benda
Do Plas jsem dorazil se zbytkáčem a dvouhodinovým zpožděním. Překvapilo mě dobře pořešený parkoviště na trávníku u řeky, navlékl jsem se do zbroje a spěchal nahoru, dát si aspoň pár tréninkovech jízd. Cestou jsem potkal nějaký starý páčky, nějaký pěkný holky a hloučky diváků. Potěšil mě nezaměnitelnej les s roklema, kterej má fakt dobrou atmosféru. Uprostřed lesa na volnějším prostranství, mezi dvěma závodními tratěmi, bylo zřízené zázemí, registrace jezdců, občerstvení a další stánky.





Většina známejch už zevlí, protože mají od rána všechno hrozně najetý. Jen kluci z Jamky Riders běhají a připravují akci na závodní jízdy. Prvních pár jízd na tom sedim obráceně, je to plný nekoordinovanýho plácání a marnýho vyhýbání se stromům. Pak Jirka vyzval všechny ridery na start, a než jsem se rozkoukal, už mi tikaly stopky na první trati, kterou byla pěkně naladěná Malounovka. Hned po pár tempech mě školí snad jedinej pařízek na celý trati, takže ztráta rytmu a marný dohánění ztracený flow. Na cílovým gapu se aspoň pěkně proletim… načež mam co dělat to ubrzdit. V pauze mezi jízdama fasuju oběd v ceně startovnýho, kterým aspoň trochu brzdim tu proklatou kocovinu. (Jo, ty klobásy byly výborný!) Než se odebereme na start druhý jízdy, probíhá doprovodnej program, okukování místních laní a nutná dávka internetovýho ježdění. Trať v rokli už musim brát trochu vážně, nahoře koryto, který jede, zatáčky zavřený a stromy blízko. Taktika „na jistotu“ se vyplácí a tak si můžu užít FR pasáže oblíbenýho Jamkytrailu. Ty dropy a gapy jsou teď nějaký svižnější, je to znát, že se to normálně dá naskákat bez šlapání. Jumpin končí a trať se stáčí zase do koryta, takže soustředění se na zatáčky a rubačka až do cíle. (kterej nevim kde přesně byl). Nicméně cítím velkou úlevu, že jsem zdravej v cíli a můžu si užít zbytek akce.





Těžiště se přesouvá na prostranství v lese, teče pivo, zažírá se a celý to graduje vyhlášením vítězů a pasováním Michala Pokštefla na Jamky Kinga, čili krále rokle a nejrychlejší zvíře zároveň. Dost mě potěšila tombola, při který si přišli na svý i ti pomalejší. Myslim, že to byl dobře připravenej event v příjemným prostředí. Na příští rok přeju JamkyRiders větší teplo a bezproblémovej průběh. Afterparty v Rybárně byla fajn, riders se smísili s fans a locals, popili sme výborný pivo, dali si uzenou kejtu a bylo dobře.

Video z dílny 3 Guys Production





Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel vena69 13.5.2014 v 20:11

    palec nahoru chlapaci.,dobra akce.!!jen vic zavodniku by to chtelo ale udelali ste maximum.!!zdravi satanbikers Zihle..

  • anonymní uživatel kisakiles 14.5.2014 v 11:18

    perfektní akce díky :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí