Prokop vyhrál Specialized-SRAM Enduro Series v Samerbergu

Autor: Keli, vydáno: 26.5.2014

Třetí zastávka Specialized-SRAM Enduro Series se konala uplynulý víkend v Bavorsku, v Samerbergu. V místním bikeparku se jelo již potřetí a spíše kratší, 24 kilometrů dlouhý, okruh pro více jak tři stovky startujících z celé Evropy nabídl pět rozmanitých a zábavných eRZet. Jedna z nich vedla přímo parkem a protáhla jezdce snad po všech dřevěných překážkách co v parku jsou, ostatní byly namotány na přírodních trailech v okolí parku. Výjezd na poslední RZ opravdu bolel, na závodníky čekalo zdolat více jak pět set výškových metrů, odměnou na vrcholu byl skvělý výhled na Chiemsee a Inn. O celkové náročnosti závodu napovídá převýšení, které jezdci nastoupali – 1300 metrů.




Anneke Beerten



Na sobotu byl nachystán prolog vedoucí bikeparkem – minutová záležitost plná náročných výjezdů a prvků jako na fourcrosse, trať podle předpokladů vyhovala Michalu Prokopovi (Specialized), ten dokázal vyhrál se slušným dvou sekundovým náskokem. I I v ženách využila mohutné zkušenosti z 4X Anneke Beerten (Specialized) a zvítězila se 7 sekundovým náskokem.




Michal Prokop



Michal Prokop nedominoval pouze prologu, ale i celému nedělnímu závodu. Dokázal zvítězil v první, velmi fyzicky náročné, etapě a svoje vedení udržel až do cíle. Bývalý sjezdař Rakušan Matthias Stonig získával v těžkých sjezdových etapách, druhou RZ vyhrál, na celkový první flek to nestačilo a skončil druhý před Fabianem Scholzem (Focus Trail Team). Na čtvrtém místě si pro životní výsledek přijel Slovák Matej Vitko (CTM Racing Team). Z našich se do TOP10 dostal i Přemek Tejchman (FDF Commencal) na 8. místě. Na 23. místě dojíždí Adam Stašek.





V ženách to naprosto deklasovala zbytek pole vítězka prologu Anneke Beerten, když druhé nadělila 32 sekund – tři starty, tři vítězství, to je statistika, kterou se Anneke může chlubit v letošní Specialized-SRAM Enduro Series.

V masters byli na startu bývalí elitní sjezdaři jako například Bas de Bever a nebo Wilfred van de Hatred ( Nicolai), ale přestože mají zkušeností na rozdávání, v celkovém součtu nestačili na Remo Heutschi (DT Swiss). Z našich dojíždí na 17. fleku Milan Čižinský (MADesign).

Výsledky zde



Foto: Axel Brunst

Diskuze

  • anonymní uživatel xyz 26.5.2014 v 10:09

    Parada!

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 26.5.2014 v 16:33

    1 top, atd. ;-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí