Pozvánka: Moravsko-Slovenský Elitebikes DH Cup - Kouty nad Desnou

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 4.6.2014

Razula je za námi, takže teď hurá do Koutů… tak by mohlo znít heslo na tento týden.

Kdo pořádal nějaký závod, tak mně dá asi za pravdu, že je s tím někdy hodně starostí. Když se ale vrhnete na 6-ti dílný seriál, tak je to někdy na zbláznění. Měsíce běhání, vyřizování, shánění financí, trofejí, cen, příprava tratě, atd. A pak si svámi zalaškuje počasí a je po parádě. Vloni nás zaskočila dlouhá zima a tak se Razula překládala na pozdější termín. Letos se areál postupně mění na zábavný dětský park a tak proto je budoucnost závodů zde nejistá. Přesto jsme de dohodli s vedením areálu a závod se uskutečnil.





Dětské pískoviště nakonec potěšilo i velké kluky, kteří si zde stavěli mini dirt park. A ta hlavní sjezdová trať doznala několik drobných změn, které ji snad udělali jezdivější. O náročnost se ale postaralo opět a tradičně počasí, protože téměř celou neděli pršelo.

Přesto se závodu zúčastnilo zhruba 185 jezdců rozdělených do tradičních kategorií. Kompletní výsledky zde





Za deště byla trať extremně náročná a nejvíc na to doplatila Aneta Sadílková, která si po pádu poškodila koleno a tak ji přejeme brzké uzdravení a děkujeme horské službě za pomoc při transportu. Dík patří i všem pískačům a časoměřičům, kteří to zvládli na jedničku.





A protože pršet nepřestávalo,a všichni byli promoklí a těšili se domů, tak jsme závěrečné vyhlášení přesunuli na terasu do restaurace.
Bohužel bylo to bez mikrofonu a moderátor pomalu ztrácel hlas, tak se rychle předali ceny, šeky a trofeje a šlo se sušit a uklízet.





A co nás čeká tento víkend?

No přece nejlepší a nejdelší sjezdová trať s nejmodernější lanovkou a krásným zázemím v Koutech nad Desnou.

Takže jestli se těšíte na 3 závod MSDH Elitebikes Cupu, tak se nezapomeňte do čtvrtku zaregistrovat a v sobotu přijeďte zatrénovat na nedělní závod, který odstartuje v 11 hod.

http://www.moravskoslovenskydhcup.eu/

Domluveno je zvýhodněné jízdné za 250,–Kč/den, připravena bude náročná trať s novým dojezdem, a to nejhlavnější…. předpověď slibuje sluníčko a letní teploty okolo 27 C.

Diváci mají vstup zdarma, parkování taky zdarma, za pivo budete muset asi zaplatit  a vyhlášení proběhne na kryté tribuně na náměstíčku, kde budou stánky sponzorů seriálu, kde si můžete zakoupit něco pro své milované polovičky s bikerskou duší.

Těšte se s námi …. Zdeněk Florián a Michal Feník

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí