Report: 3DH Cup Jedlová

Autor: Kubajsz, kategorie: Report, vydáno: 8.6.2014

Člověk se ani nestihl oklepat z prvního závodu na Meziboří a už tu sepisuju report z druhého. Ten se jel na Jedlové v Jiřetíně. Stará, známá, dobrá trať, která už v 3DH cupu nemůže chybět. Trať se moc nemění, jen se víc a víc vyjíždí, takže je rok od roku krapet ostřejší. Pro mě osobně je to jedna z nejoblíbenějších „minutovek“. Je tu totiž vše: skoky, kameny, kořeny, klopenky, odkloněný zatáčky a rychlý i pomalý pasáže. Škoda, že není dvakrát tak delší.





Bohužel i přes skvělé počasí, které vyšlo na jedničku letos dorazil na závody necelá stovka jezdců. Kde jste všichni byli? Takhle by to teda nešlo : ) Holka dorazila jen jedna, Martina Očadlíková, která se s tratí poprala ve velice solidním čase 2:18, přestože neměla vlastně konkurenci a nemusela to moc hrotit. Masterů přijelo taky málo, na startovním poli se sešlo šest “dědků”. Všem ukázal záda Milan Čížinský, který si se svojí novou Santou evidentně dobře rozumí. Druhé místo bral Martin Pajma a třetí Jirka Hasič Knap. Časy byly: 1:49:62, 1:52:22, 1:52:32.





V Kategorii Juniorů už byla lepší účast. 25 Junáků se pokusilo porazit letošního suveréna Martina Lébla z Krabcycles teamu. Nicméně Martin jen potvrdil svou formu a zalítnul třetí nejrychlejší čas dne v průřezu všemi kategoriemi. Čas 1:41:41 se nepodařilo překonat tedy ani Danu Liškovi (AGangbikes), který se s tratí popral za 1:46:67. Třetí místo bral letos teprve 15ti letý Šimon Mánek (Bikestrike.com), který na svůj věk zajel taky moc pěknej čas 1:47:86. Jestli Šimona nezbouchna nějaká rošťanda, tak by z něj něco určitě mohlo být : ).





Zbývá nám tu kategorie fullů. Tam je to letos klasika, bitva o první pozice mezi Kouleczem (Honza Čepelák – Krabcycles), Růžovákem ( Hynek Strouhal – CCC Cycling club CV) a Zeleňákem (Lukáš Studnička – 101 Underground riders). Nakonec v tomto pořadí i dojeli s časy: 1:37:85 – 1:41:03 – 1:41:61. Musím teda říct, že na první pětku je fakt radost se dívat jak jedou. Zajímavý třeba je rozdíl stylu ježdění mezi Kouleczem a třeba Růžovákem. Určitě doporučuju se na ně jít někdy mrknout na trať. Ve fullech se jela vložená kategorie HT, kterou vyhrál Štěpán Laurin s časem 1:54:26.





Celé závody proběhly bez velkého zádrhelu, časomíra makala jak má, pivo a malinovka tekly proudem, na trati i podél tratě se bylo na co koukat, takže prostě výborná sobota :)

Za 3DH cup musím poděkovat sponzorům, bez kterých by to nešlo: SPOKE.CZ, MEATFLY, BIG SHOCK!, HAVEN.CZ, 101 Underground, RaceBike, Krab Cycles, Katmar, Maxxis.

Výsledky jsou ke stažení zde a fotogalerie u Kubajsze na webu.

Diskuze

  • anonymní uživatel mike 8.6.2014 v 19:39

    zdá se mi to nebo ne? že ten oranžový bike na poslední fotce má něco s tlumákem? :D

  • anonymní uživatel lil pony 9.6.2014 v 10:14

    růžovák jezdí oranžovou? co to je?! :D

  • anonymní uživatel Mára 9.6.2014 v 14:02

    lil pony: jsi si všimnul brzo....

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 9.6.2014 v 14:21

    mike: neřekl bych

  • anonymní uživatel lil pony 9.6.2014 v 15:10

    Mára: tak sorry že nemam vylepenej pokojík jeho plakátama jako ty....

  • anonymní uživatel Mára 10.6.2014 v 15:35

    lil pony: Jsi mě vážně povabil :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí