Report: Moravsko-Slovenský Elitebikes DH Cup Velká Rača

Autor: Zdeněk Florián, kategorie: Report, vydáno: 17.7.2014

Hodnocení čtvrtého závodu MS Elitebikes DH Cupu nechám na vás a dnes jen připomenu, že nás čeká tříměsíční pauza ve které se budeme snažit připravit důstojně druhou část seriálu a taky si užívat prázdniny, mistrovství ČR a SK a zahraniční závody evropského a světového poháru.

Na Velké Rači se dva roky nezávodilo a tak jsme se těšili na tuto lokalitu, kde místní jezdci z Freeride Kalinov připravili pár změn, které byli příjemným zpestřením.
A vedle trati připravili i výborné pstruhy a gulášek.



foto: Jiří Kovář



Příjemné bylo i počasí, protože v minulosti se tu závodilo vždy na podzim, kdy už zlobili mrazíky, což na pomalu jedoucí lanovce nebylo nic příjemného. Závodu se zúčastnilo asi 140 jezdců, protože se v tomto víkendu konalo několik dalších sjezdových závodů a byl to taky první prázdninový víkend a tak někteří již vyráželi na rodinou dovolenou. Nijak to ovšem neovlivnilo kvalitu závodů, protože favorité nechyběli. Naopak přijela i početná výprava z Polska, která přivezla i nadějné mladé jezdce.

V kategorii nadějí chyběl jen suverén letošní sezony Kristián Poruban, kterého čeká operace kýly a nucená pauza, které využili soupeři. Závod vyhrál Tom Škarek před Oliveček Gombalou a Matějem Matouškem.

Ženám kralovala (při neúčasti zraněné Anety Sadílkové) Jana Krajčovičová před Simonou Porubanovou, která se vrátila na tratě po dlouhé pauze zaviněné zraněním.




foto: Aneta Sadílková



Mezi veterány se na startu letos poprvé objevil Vlastík Hynčica, který svedl vyrovnaný souboj s Tomem Klanicou a tak si oba dva odvezli stejnou porci bodů. V té finálové jízdě byl rychlejší Klanica, který zvítězil o dvě desetinky před Hynčou.

HardTaily letos má pod kontrolou Lubo Grega, který ale neměl pod kontrolou cílový skok a i když vedl s obrovským náskokem,tak se vyválel a prvenství ve finále nechal Petru Machovi.

Hobíky celkově vede Martin Kulhánek, který si ale v sobotu na Rači užil několika pádů a celé odpoledne víc opravoval, než jezdil. Ve finále ale zalítl druhé místo, když nestačil jen na slovenského Radomíra Kohúta . třetí dojel Nášel z Fryštáku.

Zajímavý boj byl mezi juniory, kde obě jízdy vyhrál Jožo Ondič,který získal i prémii za deváté místo v absolutním pořadí. Druhý dojel Lošák , třetí Denis Kohút. Pokud by se vyhlašovalo překvapení závodu, tak by to byl asi Libor Macek, který při svém prvním závodě, navíc na zapůjčeném kole dojel na šestém místě.



foto: Jiří Kovář



Elitní jezdci předvedli, že jezdí právem v prestižní kategorii, protože téměř kompletně ovládli absolutní pořadí závodu.
V semifinále o sobě dal vědět Honza Uruba,který vyhrál se slušným náskokem, ale ve finále spadl a stačilo to až na deváté místo.
Vítězství vybojoval tentokrát Rasťo Baránek, který dal přednost MSDH Cupu před evropským pohárem ve Val di Sole. Druhý dojel Lukáš Šplíchal a třetí Martin Mikulenka.




foto: Aneta Sadílková



Při vyhlášení si jezdci podělili ceny od tradičních partnerů seriálu :Elitebikes, VANS MeatFly, MucOff a Monster Energy.

Všem partnerům děkujeme za podporu a jezdcům za účast a věřím, že se v říjnu sejdeme ve větším počtu na Bílé.

Z.F.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí