Report: Rakovnická masáž bez péra

Autor: Vítězslav Stránský, kategorie: Report, vydáno: 31.7.2014

Nikoli mravenčí, ale čerwí práce se zkrátka vyplácí. Jinak by tu rideři nebyli letos už pošesté. O čem je řeč? O downtownu s nejdelší tradicí, jestli ne na světě vůbec, tak v českých ulicích a hájích určitě. Jak to letos vypadalo s městskou jazdou v rámci Rakovnického cyklování? Jdeme na to.

Čerw je srdcař. A srdnatost chrabrých mužů máme v Ústí rádi. Takže jsme dali dohromady tlupu 6 riderů a jeli v sobotu 19.7. tuhle akci rádi podpořit. Krátce po půl desáté si to šineme k prezentaci na hlavním náměstí, kde už na nás netrpělivě čeká trio zkušených zachovalých paniček. „S pérem nebo bez péra?“ Hláška, která by tušíme zatím neměla lákat na buď částečnou či celostní masáž, ale rozdělovat registrující se jezdce na kategorie HT a celopéra nás rozšafným tónem zvolání panímámy decentně zaskočí. Dostaneme číslo, pásky na upevnění, stravenku na občerstvení a? No ty bláho masážní olejíček? Takže jak to vlastně je, aha?



.<>



Trénink ve třicetistupňovém vedru jedním slovem výživný. Trať super nachystaná, tak si ji pojďme představit. Už start stojí za to. Kolo si vyndáš na valník (!), kde to stačíš rozdupat z nuly na dvou metrech asi tak na 2 km/h a už taháš, abys to nezapích předním, nikoliv do masérky, nýbrž do dopadu stráně. Následuje lesní štěpán hájíček s namotanou zábavou místy „tref se jestli to dokážeš“, výjezd na panelku a klasický přejezd auta, které tu mají zjevně tuze rádi. Následuje místní klasika – přejezd kolem paneláku, s přírodním, můžeme říci, wallridem a už to pálíš po asfaltu na další umělou překážku, což byla tentokrát lavice cca 6 metrů dlouhá. Šikana levá, pravá a lup vedle kostela modlit se, že se vejdeš do její brány. Ostrá pravá a dupačka na dvoják 5 metrů přes další auto. Tak to už máme třetí vozidlo. Ve slabší chvilce mi Čerw prozradil, že je tichým společníkem místního vrakoviště, takže máme konečně jasno. Pokračuješ malebnými uličkami a už si to uličnicky dáváš po střechách stánků místních trhovců. Následuje prúlet průjezdem, kde už je to u nás s fyzičkou průser a cílová lavice.



.<>



První jízda, kotel na startu, jak je u Čerwa zvykem. Pouštím to tam, na konci hájíčku mě napadá, že bych mohl začít dýchat a už si to pálím stylem ročníku narození sobě vlastním dolekop.com V cíli čas 1:49, což stačí tak na 10 riderů, kterých se tu sešlo magických 69, což opět odkazuje na pořádnou masáž. Netrpělivě vyhlížím dalšího jezdce ufo-ride.cz, což je Petr Ježek se kterým máme podobnou výkonnost. Zajede mě, nezajede? Peťa to tam cpe, přilítne na poslední skok a to co se stane, to je fakt na zmíněnou. Mocně zatáhne, aby to poslal ideálně do dopadu a v letu mu vyskočí rameno? To nechceš! Následuje dopad řekněme ne úplně no control, každopádně s jednou rukou na klacku, s druhou tak maximálně bezvládně na svým klacku, výleh na startovní číslo a ustláno hezky pěkně k fotobuňce. I s tímhle trikem mi dává dvě vteřiny. Takže zachovalá paní zdravotnice na scénu. Lehká masáž ramene a Peťa jde s fixačním obinadlem tak maximálně fotodokumentovat. Pro pořádek – první kolo absolutně zalétl nejlépe Zdeněk Plášil za krásných švédských trojek 1:33:033.

Organizace pěkně odsýpala, čas na regeneraci tak akorát a už tu máme druhé kolo. Můj cíl je jasný, pojet Peťu. Inu šlapu víc, šlapu dál. Celá trať na mé poměry svižné jak Železník na konci kariéry. Před posledním skokem pocitově atakuju vysněný cíl, ale nakonec zvítězí pan vomáčka – šáhnutí na brzdu mě stojí vteřinku, která by asi zaručovala vyrovnání Peťova času – stáhnul jsem ze dvou pouze jednu.



.<>



To už se ale přiostřuje a rider za riderem myslí podobným směrem, akorát s vyššími cíly. Naše ufo-ride crew strategicky obsazuje prakticky každou desítku, což byl samozřejmě promyšlený plán. Nejlepší, speciálně pro tento závod, naturalizovaný ufák, děčínský Jakub Čech bere trojku ve fullech, celkově 6. flek, mocně gratulujeme. Následuje Marek Majtán celkově 21., Jan Thiel 35., Jaroslav Sedlák 42., Petr Ježek 53. a já uzavírám na 60. fleku.
Kompletní výsledky budou, my hot spy redaktoři ale už v době psaní reportu víme. Pro mě osobně překvapením Vojta Pěník, kterého fakt neznám. Asi sem ještě mladej kluk, ale tenhle rider musí mít už něco za sebou, protože s časem 1:32,924 vyloupil Rakovník i v celkovém pořadí a o šest setin pojel i Slávu na HT.

Co říci závěrem? Jen prostě a jednoduše to, že tahle akce se obejde bez velkoplošných obrazovek, mediální kampaně, lepých hostesek a rozpočtu, který nedá organizátorům spát. Je to o ježdění, setkávání přátel a maximální pohodě. To, že k tomu máte ale veškerý potřebný servis, výbornou organizaci a punk tak maximálně u některých překážek z toho všeho dělá parádní vysvědčení. Díky za tuhle akci, budeme se rádi vracet. A příště se paní z registrace musím zeptat, jak to bylo s tím olejíčkem myšleno, jestli jsme teda neodjeli zbytečně před vyvrcholením.

Full:
1. Pěník Vojta
2. Pytlík Jakub
3. Čech Jakub

HT:
1. Szmigielsky Slavomír
2. Plášil Zdeněk
3. Lev Tomáš



.<>



Foto: Petr Diviš a Honza Brabec

Diskuze

  • anonymní uživatel manning (petr.vokolek (a) gmail.com) 31.7.2014 v 7:50

    Vojta Pěník je Hostivařskej démon !! :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí