MojeKolo

KolOna kemp očima účastnice Míši Odlasové

Autor: Míša Odlasová, Tereza Votavová, vydáno: 7.8.2014

Není tomu dávno, co proběhl jeden z mých bike kempů, do kterých jsem se letos pustila… Nervozity okolo toho bylo celkem dost, nebudu lhát. Vsadila jsem své jméno na jednu kartu. Na kartu jménem KolOna kemp. A jak to celé dopadlo? Bojím se hodnotit a tak to raději nechám na těch, kterých se to týká. Co se odehrálo na Dolní Moravě, kde se jeden z kempů konal, se dočtete v následujících řádcích od jedné z účastnic, Míši Odlasové:

Na bike kempu jsem byla už dvakrát – jednou na enduro kempu, který pořádal Kamil Tatarkovič, kde jsem se poprvé něco dozvěděla od bikerky Terezy Votovové. Vzhledem k tomu, že se mnou měla Terka trpělivost a přesně mi říkala co a jak mám na kole udělat, až jsem se sama divila, co vše jsem přejela, sjela a zvládla.





O KolOna kempu jsem věděla dřív, ale až na poslední chvíli jsem se rozhodla, že pojedu. Hlavně mě asi táhlo to, že jsem už Terku na kempu zažila a věděla jsem co mě zhruba čeká a taky mě zajímalo jak probíhá dámský kemp.

Po příjezdu k hotelu Vista jsem byla příjemně překvapena nejen jak hotel hezky vypadá a co vše nám nabízí za možnosti, ale také protože na mě na pokoji čekalo příjemné překvapení. Taška plná darů od partnerů kempu. První seznamovací setkání jsme měli v tělocvičně, kde nám byl představen tým super lidí a Karel a Karel (Téra Votavová a Zuzka Líkařová). Taky jsme se hned dozvěděli od Zuzky něco o zdravé stravě a seznámila nás s jídelníčkem, který nám sestavila k jídlu abysme vyzkoušeli jiný druh stravování. Taky jsme se večer dozvěděli, co máme jíst před vyjížďkou na kole, na vyjížďce a po vyjížďce a hned si nás vyzkoušela malým testem, jak jsme dávali pozor :-)





V pátek ráno jsme se po snídani vydali lanovkou na kopec, kde jsme se nejdřív po rozdělovací jízdě rozřadili do dvou skupin, aby vše lépe odsýpalo. Požitkáři a absolutní hvězdy… Na začátek nám byli představeny novinky na kolech. Třeba teleskopická sedlovka. Potom jsme se dali do učení se základní techniky na rovině. Taky jsme si začali zvykat na fotografy kameramany a všechny jejich vychytávky, těch tam totiž nebylo uplně málo. Díky Specialized dealer eventu jsme se velice rychle staly středem pozornosti. Holky se nás ale snažily držet stranou, abychom měli ze začátku klid a prostor na soustředění. Po základním učení jsme se byli poprvé podívat a sjet si trail,kde nás čekali různé překážky a překvapení ať už se jednali o klopenky, lavice či lávky.V pátek večer byl ve znamení tréninku a posilování ,kde nám trenér Tomáš Kachman, zvaný Kachna, předvedl, jak se dá cvičit. No a než jsme šli na bar, přišel čas na videocoaching, kde jsme rozebírali s Térou co a jak zvládneme udělat další den líp a co dělat, abychom byly hezké na fotkách :-). Bylo zajímavé se vidět a zjistit, co kdo dělá špatně a na co si dát pozor. V sobotu jsme začínali opět na kopci, kde jsme začínali různýma soutěžema, abysme se víc seznámili. Super jsme se nasmáli:-) V sobotu jsme měli den víc technický. Pilovali jsme lavice, boule, klopenky a výjezdy. Taky jsme měli zpestření, závody a nakonec možnost potkat se a vyfotit s Jardou Kulhavým. Ani další večer holky neponechaly náhodě a připravili pro nás předváděčku oblečení Maloja, abysme věděli co si kdy vzít na kolo, co s čím je dobré kombinovat a jak volit správné vrstvy. Další na programu byla Specialized párty. Což spočívalo ve skvělém Liči likéru, družbě s návštěvníky dealer eventu a také tanci. Že, Téro?!





V neděli ráno, po párty jsme měli možnost se příjemně provětrat. Půjčit si a vyzkoušet silniční kola na modelový rok 2015 a pak i nové modely horských kol. To byl pro spoustu z nás velký zážitek, protože jsme na silničkách ještě nikdy nejely, natož v tak velké skupině.
KolOna kemp se mi moc líbil, ať už se jedná o lidi kteří se o nás starali, až po všechny možnosti od půjčení kol, využití lanovky, zdravého stravování či bohatého wellness centra. Všechno bylo parádní.
Asi jediný mínus, nebo rozdíl mezi holčičím a klučičím kempem je, že holky vše moc řeší… Ale proto jsme měli Karla a Karla, aby nás usměrňovali, dodávali sebedůvěru a zároveň nás bavili.
A co na závěr? Chtěla bych moc poděkovat Terce a Zuzce (Karlovi a Karlovi) za přiučení se nového na kole, mechanikovi Tomášovi za skvěle připravená kola, fotografům Petrům za hezké fotky a videa. Také trenérovi Tomášovi za přednášku ohledně sportu a dále všem účastnicím. Byli jste super:-) Takže příští rok zas, to je snad všem jasné, no ne?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí