Představení: helma Bell Super 2R - dvě v jedné

Autor: Keli, vydáno: 28.8.2014

Výrobce přileb Bell představil novinku, malou helmu XC/AM/EN helmu, kterou lze jednoduše přeměnit na fullface integrální. Koncept není originální, ale doposavad žádný z výrobců nepřišel s tak snadnou montáží náhubku.





Současné RZ světových enduro závodů mají charakter sjezdových tratí, použití integrální helmy je nezbytné – někdy to přímo vyžadují pravidla, jindy strach nedovolí vzít si jen malou helmu. A jelikož se většinou na start musíte dopravit vlastní silou, nastává problém, nechci se potit ve full face helmě nahoru a dolů ji potřebuji – co s tím? Řešení jsou buď dvě helmy, lehká XC na cestu vzhůru a integrála na cestu dolů, a nebo novinka, kterou představil Bell – model Super 2R.





Jedná se o malou helmu se snadno odnímatelným chráničem brady, pár cvaknutí a náhubek je na helmě, pár cvaknutí a náhubek je dole. Šikovné řešení, to nepochybně.
Váha kompletu je 694 gramů – kolik ušetříte oproti dvou helmám si každý snadno spočítá. Jinak samozřejmě nechybí držák kamery (naprostá nezbytnost všech současných #endurospecific helem), držák na velké MX brýle, větrání zajišťuje 23 otvorů.





Cena není nejnižší 4999 Kč nebo 5499 Kč s MIPS (ve zkratce – zvýšenou ochranou proti přenosu bočního nárazu na mozek, více zde)

Otázkou je jaká je tuhost, nebude to jen pro okrasu a bude to chránit jako integrálka? A výměnný kšilt by nebyl? Protože s náhubkem helma nevypadá zrovna elegantně.

Další podrobnosti na webu Bell helmets.

Diskuze

  • anonymní uživatel Bersekr 28.8.2014 v 10:40

    Dufal som, ze cenou sa budu snazit dostat vyraznejsie pod Parachute. Skoda...

  • anonymní uživatel Slid 28.8.2014 v 11:45

    Moc duvery to ve me nebudi. Uz jednou jsem tenhle hyper vymysl od Bell mel, bylo to pred cca 15nacti lety, ta helma byla urcena na motorku, proste 2 v jednom, bud jen skopek nebo s nahubkem, ala " Motokros " Uz nikdy bych si takovouhle pardon "debilitu" nekoupil, on taky Bell vedel, proc se tahle parada neprodava a kazdej sahne bud po cele helme nebo skopku, ale najednou po 15nacti letech " BUM " Hele na masinach to nevyslo, dame to na kolo,Enduro je ted "IN" a nez vozit 2x helmu tak jeden hybrid. Obdivuji lidi co si tohle za takove prachy koupi, ja uz jsem vylecen, ikdyz doba i pokrok sel dale.....

  • anonymní uživatel hnusflus 28.8.2014 v 12:17

    to je promo video na ho*no když tam neni ani jeden crash....

  • anonymní uživatel RB 28.8.2014 v 13:08

    No bellku mám, 100% brýle taky, ale tohle ve mě fakt důvěru nebudí. Navíc cena jako za mojí karbon MX integrálu co má 1000g.

  • anonymní uživatel hoffman 28.8.2014 v 13:26

    technológie sú dnes už niekde inde než pred 20 rokmi s prvým parašutom. vítaná vec, odbremení vláčenie druhej helmy na chrbte, alebo šľapanie v integrále. a ľahšia jak Urge Enduro arch. uvidíme.

  • anonymní uživatel čibrut 28.8.2014 v 13:35

    Jak píše hoffman, s tim souhlasim, bude stačit si helmu ohmatat někde v obchodě, aby jeden poznal, jak je ten náhubek pevnej. Soudě podle fotek je bytelnej stejně jako u integrály, prostě jen jako byste ho z nějaký integrály uřízli. Uvidíme, ale budu mít na ní políčeno. Kokoska co mám na ježdění dosluhuje, integrála taky a tohle by byla super náhrada obojího za znatelně menší peníze, než kdybych kupoval obě helmy.

  • anonymní uživatel Slid 28.8.2014 v 13:36

    hoffman: pokud ma tato helma schvaleni stejne jako integralni prilba, ma stejne ucinou ochranu brady jako integralni prilba a bude to dolozeno vyrobcem, pak uverim pokroku. Zatim nikde nic takoveho nenachazim.
    Pusobi to na me ze ten nahubek je pouze na okrasu a nebo jako " doplnek " k klasicke Enduro helme

  • anonymní uživatel RB 28.8.2014 v 13:58

    no jestli to bude tuhostí jako AUTHOR HOT SHOT, tak to bych radši jezdil bz náhubku. Jinak normu to má jako klasická XC helma. Full face na dh má normu ASTM F1952-00

  • anonymní uživatel slucky 28.8.2014 v 13:59

    a dá se to vozit i na 26" ?

  • anonymní uživatel hoffman 28.8.2014 v 14:01

    pochybujem, že by zrovna Bell vyrukoval s tak očakávaným modelom čiste kozmeticky. dôležité bude, či ten systém upínania brady vydrží trebárs dennú montáž - demontáž aspoň 2 sezóny, prípadne dostupnosť dielov. každopádne predčasné pochovávať.

  • anonymní uživatel Slid 28.8.2014 v 14:58

    Pokud ma normu XC tak to postrada smysl. Ano bude to super ochrana na XC jezdeni, bude to neco vic, nez ma klasicka XC.

    Ale pokud k tomu nekdo pristoupi, ze je to super kup, kde mu vlastne postaci jedna helma, jak na jezdeni pro rohliky, nebo XC s rodinou, tak s kamosema v bikeparku, tak tady to uz smysl nema, protoze tato helma nema schvaleni jako full face a je to jako jezdit v parku s XC helmou. A az s touhle helmou lehne, urve se ten nahubek a prospikuje celist, tak se bude divit, jak to ze helma za 5 litru to nevydrzela a neochranila, pak bude pozadovat neco po prodejci a ten mu rekne, ale pane tato helma ma schvaleni pro XC........ Takze smolik. Proto se vyrobce krasne kryje ze tato helma je urcena pro XC/AM/EN ted jeste otazka co si predstavuji pod pojmem EN ( rekl bych, lehke jezdeni v nezpevnenem terenu ).... Ale Megavalanche to urcite nebude, proto bych pred nakupem byl opatrnej :)

  • anonymní uživatel Jiri Fikejz (jiri.fikejz (a) seznam.cz) 28.8.2014 v 15:20

    Dobrej napad, ale na zavody je potreba mit certifikovany fullface ne? Cekal bych, ze se vyrobci budou snazit udelat co nejlehci certifikovanou integralku s dobrym odvetranim pro dychani i jizdu a tuhou skorepinou. Vahy kolem 700-800 gramu nejsou zadna utopie a ochrana bude dobra. Jet v klasicke 1000g+ helme celej zavod v lete je totalni ocistec- zvlast kdyz bys ji mel mit spravne na hlave uplne porad! A tahat dve helmy je problem a zbytecnost.

  • anonymní uživatel Slid 28.8.2014 v 15:37

    Presne o to mi slo jak popisujes, kdyby to byla certifikovana integralka, s dobrym odvetravanim tak Bell tleskam.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 28.8.2014 v 23:17

    vy vozíte HELMY!?! volové :DDDD

  • anonymní uživatel Mad (h.mad (a) seznam.cz) 29.8.2014 v 9:42

    Bolek zvládnul integrálu kolem 300g, takže na co tohle těžítko ? :-D

  • anonymní uživatel he he 29.8.2014 v 9:42

    ty vole to je kravina

  • anonymní uživatel stan (stan.mi (a) centrum.cz) 29.8.2014 v 9:43

    Takže remake dnes už oldschool giro switchblade? Ta nebyla špatná, co se větrání a váhy týče. Tam byla brada na 6 imbusů a držela dobře.
    Ale od doby, kdy jsem letěl po hubě do kamení a jeden vběhl pod chránič následně rozbitej pysk mě omezoval při večerní afterparty (vodka do rány fakt bolí), tak od té doby už jedině plnohodnotnou integrálu. Nebo když kokosku, tak jezdit fakt s rozumem.

  • anonymní uživatel he he 29.8.2014 v 9:45

    slucky: :D:D:D

  • anonymní uživatel hoffman 29.8.2014 v 9:45

    Mad: ale prosím ťa ...

  • anonymní uživatel Behemot 29.8.2014 v 11:36

    Mno po mých zkušenostech jedine integralku pevnou. Uz sem jednu rostrelil a nahubek byl pevny ale po padu se roztřelil. Takze kluci vozte helmy jednou se vam vyplati

  • anonymní uživatel lord 30.8.2014 v 19:50

    Na jednej strane by ste to chceli vozit na DH, na strane druhej tu pisete ze to je na cistokrvny AM/EN /kdezto predstava EN po nespevnenych cestach/... Tak myslim, ze "dnesne-moderne" EN zavody su uplne nekde inde a vyrobca BELL si je toho je vedomi a neboji sa nieco take vypustit, kazdopadne ten dizajn kazdemu nesadne, za seba hovorim, ze z toho nikdy nebude pekna integrala, iked to ma dvojity ucel, ale ruku na srdce - vypada to jak zo Star Wars.

  • anonymní uživatel Zikič 1.9.2014 v 11:41

    Tak lepší ulomenej náhubek než rozbitej ksicht ne?

  • anonymní uživatel Slid 1.9.2014 v 17:06

    lord: poloz si jednoduchou otazku, je Enduro ( hlavne na svetove urovni ) -> XC ? Ja pod pojmem XC si predstavuji cross country. Z toho mi vychazi, proc teda Bell kdyz rikas si je vedom toho, tak proc vypusti neco co ma schvaleni pro XC?
    Kdyby si Bell byl toho vedom, prijde s prevratnou novinkou full face 700 - 800g s perfektnim odvetravanim a hned ovladne a bude kralovat.
    Bohuzel predstavil neco, co uz davno vyrabel, ikdyz to bylo na hulvata srouble na dvou sroubech.
    Podivej se na pinkbike a na recenzi tohoto produktu :)
    Jinak me desing neprijde nijak spatny ;-) Ale na prvnim miste mam preci jen ochranu :)

  • anonymní uživatel tomtom 1.9.2014 v 22:00

    Čelist spraví každej dobrej zubař,ale páteř? Tu nikdo neřeší? Vím, že se na ní nepadá tak často, ale když už tak je to krutý. Není teda důležitější páteřák než fullface?

  • anonymní uživatel hoffman 1.9.2014 v 23:36

    tomtom: možno preto, že článok je o helme. každopádne Slid už vie, že jej výroba bola zbytočná.

  • anonymní uživatel Bersekr 2.9.2014 v 8:04

    tomtom> na DH trate nosim "páteřák" inak ked idem jazdit do lesa na traily aj netraily (nazvime to "enduro"), tak mam obvykle batoh, a ten mi uz pri pade zachranil kostru nejeden krat... okrem toho "spravit celist" tiez nie je taka samozrejmost ;) Rozhodne by som siel do Met Parachute 14, keby to nebolo tak sku*vene drahe...

  • anonymní uživatel Slid 2.9.2014 v 8:17

    hoffman: nemyslim si, ze byla zbytecna, ale ja uz se tady jednou s Bell spalil kdyz jsem lehnul, proto asi i ta averze.

  • anonymní uživatel Míraa 5.1.2015 v 15:09

    www.pinkbike.com/...

    Snad to sem ještě nikdo nedal.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí