Tomáš Slavík se stal KING OF CRANKWORX 2016

Autor: Tomáš Slavík, vydáno: 2.9.2016

Český biker splnil svou misi a může se pyšnit titulem King of Crankworx. Co rozhodlo? Jaký může být ve sportu lepší pocit než ten, že splníš to, co sis předsevzal? Své by o tom mohl vyprávět Tomáš Slavík, který se po náročném týdnu stal králem Crankworx – KING OF CRANKWORX.

Který biker by neznal Crankworx! Je to vlastně taková „olympiáda“ moutainbike gravity/freestyle disciplín, kde každá medaile má opravdu velkou cenu jak mezi závodníky, tak i diváky.
Závodilo se v mnoha disciplínách a ve třech atraktivních lokacích – Nový Zéland, Francie a finálové kolo v Kanadě, kde se rozhodlo o celkovém titulu. Posledním závodem Tomáše byl Giant Dual Slalom a český rider nikoho nenechal na pochybách, kdo je v téhle disciplíně nejrychlejší. Nejprve vyhrál kvalifikaci a pak se poměrně hladce probojovával až do finále, kde se o vítězství utkal s Bernardem Kerrem. I s ním si ale bez problémů poradil a ze závodu si odnášel zlatou medaili. Důležitější než vítězství v samotném závodě byl ale fakt, že se Tomáš posunul na průběžné první místo v celkovém hodnocení King of Crankworx. Jediným závodníkem, který ho mohl sesadit byl Novozélanďan Sam Blenkinsop, který závodil v Canadien Open Downhillu. Lepší než čtvrté místo by titul vyneslo jemu, ale nakonec se radoval z titulu krále Crankworx český biker. A takhle to vypadalo:

Byla to dlouhá sezóna a boj o tento titul. Ze začátku jsme přišli pouze s nápadem, že bysme mohli zkusit tento titul, ale přišlo mi to hodně nereálný. Pak jsme začali koukat na eventy, které se pojedou a začalo mi docházet, že to až tak nereálné není! Důkazem toho bylo vítězství hned na prvním závodě Crankworx Speed N Style na Novém Zélandu a v tu chvíli to všechno začlo!

Závod za závodem na Zélandu, ve Francii a na poslední zástávce ve Whistleru. Do Whistleru jsem jel s tím, že jsem na 3.místě a musím zajet co nej výsledky ve čtyřech disciplínách. Šel jsem do toho se vším, co umím a co mám. Speed N Style a Air DH mi bohužel moc nevyšlo, takže jsem myslel, že je už vše ztracené, ale pořád předemnou byl pumptrack a dual slalom. Po pumptracku jsem věděl, že pokud chci vyhrát, tak musím bezpodmínečně vyhrát můj poslední event na Crankworx – Dual Slalom. Už v kvaldě jsem to docela nahrotil a závod byl něco neskutečnýho! Už od první jízdy jsem šel přes svůj limit, ale pořád to drželo. Když se na závod zpětně podívám, tak to byla pěkná šílenost, jelikož to vypadalo, že všichni šli přes svůj limit! Byla to divočina, padalo se, ale mě to strašně moc bavilo i když jsem věděl, že jde o hodně! Nakonec jsem vyhrál a měl jsem obrovskou radost!

Ale bohužel jsem taky věděl, že největší drama ještě přijde. Jediný kdo mě mohl porazit v celkovém pořadí byl Sam Blenkinsop, který musel zajet TOP 4, druhý den v Canadian Open. Po dojezdu jeho jízdy jsme spolu čekali na dojezdy všech jezdců. Nekonečných 30 minut, které rozhodly o tom, že jsem se stal KING OF CRANKWORX! Pocit, který se dá těžko popsat a je absolutně nenahraditelný!

Tímto jsem si splnil svůj letošní cíl a obrovských sen! Strašně rád bych poděkoval svoji přítelkyni, rodině, fanouškům a kámošům z celýho světa a také mým sponzorům, kteří mě podporují v moji cestě za mými sny a pomáhají mi je realizovat! Díky moc všem a těším se na další ročníky! Díky!

Video příběhy z jednotlivých závodů Tomáše Slavíka na Crankworx Whistler sledujte zde:
Dual Speed & Style
Air Downhill
Pumptrack a Dual Slalom

DĚKUJEME: Red Bull, GHOST bikes, Kabuto, Adidas eyewear, SRAM, Budweiser Budvar, Dell Intel, DT SWISS, Eastern Gravity, GoPro, GoHD.cz, Schwalbe tires, Thirty7even, Five Ten, Bikestrike.com.

Foto: Maxi Dickerhoff, GHOST bikes, Bryn Atkinson

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jens 2.9.2016 v 14:24

    Hezky, dobrej počin!

  • anonymní uživatel Radek 2.9.2016 v 16:00

    Je to borec

  • anonymní uživatel greg minářů 2.9.2016 v 17:28

    dobře Datle !! Z-eman by ti měl dát nějaký metál.. nebo metal ?? .-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí