O vítězích Specialized Enduro serie se rozhodne v neděli v Mostě

Autor: Keli, vydáno: 9.10.2014

Druhý ročník Specialized Enduro serie spěje do svého finále. Během čtyř předchozích závodů se účastníci poprali o body v Koutech, Liberci, na Zadově a Špičáku. O vítězích díky pravidlům seriálu už mohlo být před tímto závodem jasno, ale není, a proto o celkovém vítězství v letošním seriálu rozhodne až poslední závod, kterým bude nedělní Enduro Rally Most. Termín se z původního data 6. 10. posunul o týden později, aby umožnil start české endurové špičce ve finále Enduro World Series v Ligure. Michal Prokop (Specialized Racing) a Přemek Tejchman (Commencal Team) rozhodně neudělali „ve světě“ ostudu a v Mostě se ukáže, kolik sil pošetřili do finále české endurové serie.





Do posledního závodu vstupují na průběžném prvním místě se stejným počtem bodů Jiří Fikejz (AGang – Enduroteam.cz) a Přemek Tejchman (Commencal Team), na třetím místě Tomáš Kutin (AGang – Enduroteam.cz), čtvrtý Michal Prokop (Specialized Racing) a průběžně pátý Matěj Vitko (CTM Racing Team). Do celkového pořadí se započítávají ale 3 nejlepší výsledky a tak dobře zajetý závod může celým pořadím pořádně zamíchat a mezi top 5 zpět katapultovat třeba Zdeňka Hendricha, Pavla Čepa nebo Ondřeje Zeleného. O zlatou a stříbrnou už ale Jirku nebo Přemka nemůže nikdo z dalších závodníků připravit. Oba mají na kontě stejný počet bodů za 2 vítězství, jedno 2. a 3. místo, o celkovém vítězi tak rozhodne lepší umístění v nedělním závodě.

O celkové pořadí se bojuje i mezi pár ženami, zde průběžně vede Andrea Drengubáková (Giant Cycling Team), před Ivanou Pechoutovou (SRAM RUBENA TREK) a Elen Římanovou (Katmar team).





O zisku velice zajímavé ceny mezi muži i ženami se také rozhodne v rámci vloženého Red Bull závodu. Pořadí určí součet časů dosažených na 5 Red Bull RZ (z každého závodu jedna), podmínkou je navíc dokončení všech závodů! Průběžně vede v boji o akrobatický let s Flying Bulls Duo Přemek Tejchman mezi muži a Ivana Pechoutová mezi ženami. Až čas na první mostecké RZ rozhodne, kdo se nakonec proletí vzduchem,…

Takže komu z nich lépe sedne Most? Představme si trať:





Areál závodu je opět jako v loňském roce na Koupališti Ressl v Mostě (GPS: 50°30'37.512"N, 13°37'2.281"E), zde bude místo prezence, start i cíl celého závodu. Start je tradičně v neděli v 10:00 a časový limit pro absolvování všech RZ 3hod 45 min.

Závod se pojede na úsecích trati, která pravidelně hostí pohárový Extrém Bike Most. Účastníci se mohou těšit na ty nejlepší úseky z maratonu Extrém bike Most a především pohodovou atmosféru, která na enduru nikdy nechybí. Když k tomu připočítáme fakt, že se jedná o jednu z posledních cyklistických akcí letošní sezóny, může z toho být docela pěkný bajkový víkend. Přestože se na třech kopcích, které hornické město obepínají, jezdí maraton, trať spíše připomíná dlouhé crosscountry, plné technicky náročných pasáží, prudkých výjezdů a kamenitých sjezdů. 8 rychlostních zkoušek včetně přesunů s hrozbou časového limitu prověří všestrannost závodníků. O úspěchu zde bude rozhodovat rychlost, technická zdatnost v terénu a také vytrvalost. Video z loňského ročníku můžete shlédnout na stránkách pořadatelského klu­bu.





Startovné se ani pro poslední závod nemění, na místě se bude možné registrovat za 400 Kč v sobotu od 17:00 do 20:00 a v neděli před závodem od 8:00 do 9:45.

Měřených RZ je oproti Špičáku pořádný balík. Pořadatelé z klubu KL sport Most připravili celkem 8 RZ:

RZ1 – Moira, délka 780m (pro závod vybraná jako Red Bull RZ), RZ2 – Vebr, délka 900m, RZ3 – Palyza, délka 820m, RZ4 – Pařízkáč, délka 1180m, RZ5 – Šedý kaňon, délka 2230m, RZ6 – Hněvín, délka 1070m, RZ7 – Širák, délka 1440m, RZ8 – Koblihy, délka 920m

Občerstvovačka bohatě zásobená nutričnímu doplňky od Nutrendu a dalšími laskominami potěší závodníky po RZ5.





Tratě budou vyznačené od sobotní 11 hod, společné seznámení s tratí proběhne ve 14:00 na Koupališti Ressl. Mapky jednotlivých RZ dostanete na prezenci také od soboty..

V zázemí najdou závodníci veškeré potřebné zázemí – toalety, sprchy, možnost mytí kol, nechybět bude samozřejmě ani možnost zapůjčit si pro závod testovací kolo Specialized a vybírat bude skutečně možné z top modelů určených pro enduro.

Koho víc naladí pohyblivé obrázky než slova, tady je video pozvánka od pořadatelského týmu z Mostu:

Těšíme se na vás na Enduro Rally Most, nenechte si ujít poslední závod letošního ročníku a jednu z posledních možností pořádně se projet na kole!

Více na www.enduroserie.cz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí