MojeKolo

Kodak uvedl helmet cam natáčející ve 360 stupních

Autor: Keli, vydáno: 6.11.2014

Pokud jste si mysleli, že už vás nemůže ve světě akčních kamer nic překvapit, tak toto bude možná výjimka. Společnost Kodak uvedla na trh novou kameru, která nemá konvenční čočku a je schopná natáčet až v rozsahu 360 stupňů.





Firma Kodak resp. Eastman Kodak Company byl průkopníkem klasické fotografie, například jako první na světě představili osobní přenosný fotoaparát či přinesli první fotku z Měsíce. Její sláva dost povadla s nástupem digitální fotografie, tam Kodaku dost ujel vlak.

Nyní zkouší prorazit i na pole akčních kamer, s modelem Kodak SP360 ACTION CAM by se jí to snad mohlo podařit i když konkurence je veliká. U Kodaku pochopili, že aby uspěli, tak musí přijít s něčím revolučním, natáčení ve 360 stupních tu ještě nebylo resp. v bežně dostupném zařízení. Další parametry už nejsou tak ohromující, natáčí ve FullHD videu na 16 megapixelový senzor, fotí 10Mpx fotky (až 10 za sekundu), kamera otřesuvzdorná při pádu ze 2 metrů, vodě a prachu odolná. Nepřekvapí ani dálkové ovládání přes Wifi (nebo NFC).





Kamera váží pouze 103 gramů a cena je 349 dolarů, v sadě s vodotěsným pouzdrem 399 dolarů. Další informace najdete na webu KodakPixPro.



Možnosti natáčení jsou poměrně zajímavé.



 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel bok 6.11.2014 v 14:38

    Kodak žil vždycky hlavně z filmů, z foťáků ani tak ne. Techniku pro NASA nahradil velmi rychle Nikon a Hasselblad asi nejen kvůli optice. Dneska málokdo natočí biják na analog...mno jo, o fotkách ani nemluvě.

    Z toho promo videa na hladký silnici za super světla ve stálejch podmínek se stejně nedá nic poznat. Až to poženou lesem, stínem světlem bordelem tak možná.
    A jaktože nemaj rámy na 2015 kamery už integrovaný?

  • anonymní uživatel Vali (valekvojta (a) seznam.cz) 6.11.2014 v 15:30

    tak nějak nevim, tvar a kryt ala starý goupro, záběry jak píše bok z hladký silnice za dobrýho světla v rámci použitelnosti v terénu moc neřeknou a mod 360 round je podle mě v dnešní době videa naprosto nepoužitelnej, jediný to panorama vypadá zajímavě, ale na mě hodně zmatečně, umim si to představit leda tak jako záběry z letadla nebo padáku, ale na kole nebo motorce teda ne

  • anonymní uživatel s.p.a 6.11.2014 v 21:19

    divný

  • anonymní uživatel hoffman 7.11.2014 v 0:18

    hodinky s vodotryskom

  • anonymní uživatel Technik 7.11.2014 v 3:25

    Pouzitelny mozna na nejaky vedlejsi efekty z akce jinak nevim to video me teda nejak neoslovilo.Kdyby se radej zacli venovat lepsi stabilizaci,optice a predevsim miniaturizaci .

  • anonymní uživatel dirt 7.11.2014 v 6:53

    to já čekám až bude k dostání polaroid cube www.polaroid.com/...
    prej to bude asi až po novým roce bohužel, ale vypadá to víc než dobře. Hlavně kvůli velikosti!! Nechci vozit na palici kameru velikosti Gopro..

  • anonymní uživatel RB 7.11.2014 v 7:41

    Polaroid má jen 124 FOV to je málo

  • anonymní uživatel Technik 7.11.2014 v 19:31

    Kameru pouzivam i na rc modely coptery, letadla tak je velikost tvar a vaha dost zasadni zatim jsem velice spokojen z mobiusem kamerka je levna software casto updatovany kvalita videa srovnatelna go pro 3.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí