YT Industries představil karbonový model Tues

Autor: Keli, vydáno: 24.2.2015

YT Industries představil nový karbonový model Tues – kolo striktně určené na sjezd a freeride.





Kolo k vidění ve fázi prototypu v loňském roce na Crankworxu ve Whistleru, kde neslo označení Tues CF. Na jeho vývoji se podílely největší hvězdy, které sedlají kola Young Talent Industries – Cam Zink a Andreu Lacondeguy. V současné době je kolo již ve výrobě a dle YT bude k dispozici během dubna.





Největší výhodou oproti svému bráchovi z hliníkové slitiny je u modelu Tues CF váha. Ta je nižší o cca jeden kilogram. Top model váží 15.79 kila a model Comp pak stále hodně slušných 16.51 kg. Co se týče goemetrie, tak ta zůstává stejná jako u hliníku, stejně tak i způsob odpružení pojmenovaný V4L Suspension, u průměru kol asi v dnešní době již nikoho nepřekvapí označení 650b. Hlavový úhel je 63 a půl stupně, zadní stavba není nejdelší – 435 mm a celkový rozvor také ne, 1213,7 milimetru ve velikosti M.



 


Pro rok 2015 budou modely Tues CF Pro osazeny tlumením do BOS a nižší verze Tues CF Comp pak budou na Rock Shoxu. Obě varianty budou brzdit brzdy SRAM Guide, Pro model bude mít RSC a nižší pouze RS.





Ceny jsou známé a hodně slušné, tak jak je u YT zvykem. Young Talent neprodává skrze tradiční prodejní síť, ale napřímo skrze webový eshop – má to své výhody, ale i nevýhody. Například se snadno stane, že pro váš model nemají nahradní patku a vám nezbývá než čekat až bude vyrobena. No, ale vraťme se k cenám – Tues CF Pro za 3999 a Comp za 3499 éček, tj. dle aktuálního kurzu 109 a 96 tisíc – za karbonového sjezďáka hodně libová cena, co říkáte.





Diskuze

  • anonymní uživatel luny 24.2.2015 v 6:04

    áááááááááááááááááááááááá...ákorát nemám teď to kilo, ináč cajk machine.

  • anonymní uživatel síra 24.2.2015 v 8:16

    Mooooc hezkýýýý

  • anonymní uživatel s.p.a. 24.2.2015 v 12:30

    se povedlo .....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí