Custom ovládání sedlovky RS Reverb od Suspension Clinic

Autor: Keli, vydáno: 5.3.2015

Nevyhovuje ti ergonomie ovládání teleskopické sedlovky RockShox při použití s brzdami Shimano? Pokud je tvoje odpověď ano, tak řešení nabízí slovenští specialisté na tunning vidlic a tlumičů Suspension Clinic.

Na podrobnosti o vzniku a technické parametry jsme se zeptali jednoho ze zástupců Suspension Clinic Martina Brennera, kterého nikdo snad neoslovuje jinak než Šmerdo.





Minulý rok som si prerábal teleskopickú sedlovku KS na hydraulické ovládanie vedené rámom bicykla. Pri tejto príležitosti som vyrobil aj jednoduchú páčku na ovládanie sedlovky, ktorá u mojich známych vzbudila pozornosť. Čoraz častejšie som dostával otázky, či budem páčku aj sériovo vyrábať, pretože jej ergonómia v kombinácii s brzdovými pákami Shimano bola lepšia, ako originál dodávaný k sedlovkám RS Reverb.





Šírka originálnej páčky RS je 18 mm (váha 43 g) a problém nastáva najmä vtedy, ak ju chcete použiť v kombinácii s brzovými pákami Shimano a radením. Vďaka jej šírke a tomu, že „gombík“ ktorým ovládate polohu sedlovky nie je v kolmej pozícii na rajdy je montáž len o výbere menšieho zla. Buď ovládanie sedlovky umiestnite medzi grip a brzdovú páku, vtedy je však ovládanie blízko palca. Alebo ovládanie umiestnite až za radenie a vtedy je zase od palca veľmi ďaleko. V oboch prípadoch teda musíte rukou prehmatávať na gripe počas jazdy…





Aktuálna verzia od Suspension Clinic má šírku len 10 mm (váha 31 g) a bez problémov sa teda zmestí medzi grip a brzdovú páku. Vďaka tomu, že ovládanie má kolmú pozíciu na rajdy je manipulácia zo sedlovkou komfortnejšia a nevyžaduje posun ruky.





V prvej sérii bolo vyrobených len 10 kusov vzhľadom na vysoké výrobné náklady. Páčka nie je samostatne predajná, dá sa zakúpiť len ako súčasť servisu teleskopických sedloviek RS Reverb. Až čas a záujem ukáže, či v budúcnosti budeme riešiť ďalšiu sériu a prípadne uvažovať nad samostatným predajom produktu.

Momentálne je pre nás prioritou práca na nových úpravách pre tlmiče a vidlice, ktoré budeme tento rok postupne predstavovať.



Pokud vás zajímá práce Suspension Clinic, tak je sledujte na Facebooku nebo na webu.

Diskuze

  • anonymní uživatel Petr (S-ektor (a) seznam.cz) 5.3.2015 v 7:26

    nevim já osobně třeba problémy s tim ovládáním nemám...tohle je zajimavej vynález ale přijde mi nepotřebnej na pohodovou jízdu na kole :).každopádně palec hore :)

  • anonymní uživatel O´Neill 5.3.2015 v 8:06

    Zajímavé. Jen mě trochu mrzí ty ostré hrany, protože to není zrovna okulibé. Případně černej elox by taky neuškodil. Ale veřím že to časem dotáhnou. Palec nahoru. :)

  • anonymní uživatel hoffman 5.3.2015 v 8:47

    presne tak, trošku zaobliť, hodiť do eloxov podľa dopytu ..

  • anonymní uživatel tonik666 5.3.2015 v 8:48

    Mám ovládání za brzdami, nevadí

  • anonymní uživatel O´Neill 5.3.2015 v 10:02

    A ještě by možná nebylo naškodu udělat dvoudílnou, nebo pantovou objímku aby se nemuseli sundavat gripy a brzdy (případně řazení).;)

  • anonymní uživatel syflus 5.3.2015 v 10:50

    neni náhodou vyosená protože má bejt umístěná až za brzdovou objímkou tak jako na tomhle obrázku? i1095.photobucket.com/...

  • anonymní uživatel Pavel Tion (Pavel.tion (a) centrum.cz) 5.3.2015 v 11:56

    Sorry, na nic. Stečí použít hlavu a namontovat originální ovládání právně :-D

  • anonymní uživatel Duchna (duchacek.petr (a) gmail.com) 5.3.2015 v 12:29

    Stačí si jí otočit dospodu nebo správně za brzdovou páčku (pokud mám dole šaltr), problém vyřešen a nepotřebuju takovou vehementáž...

  • anonymní uživatel ... 5.3.2015 v 13:28

    ..dizajn teda nic moc :/

  • anonymní uživatel Pádlista (padlista (a) seznam.cz) 5.3.2015 v 13:36

    Asi záleží na případu, já jsem prostě správnou polohu nenašel. Mám ovládání daleko a musím přehmatávat. Tohle udělátko bych zrovna uvítal.

  • anonymní uživatel jarda (pucmelouni.farma (a) seznam.cz) 6.3.2015 v 8:17

    Co takhle vyrobit páčku, kde by táhla píst páčka podobně jako u ks shock lankem, ale ten píst by byl schovanej na tý páčce vodorovně s řídítkem - myslím že by to ocenilo spoustu lidí..... !!!!!!

  • anonymní uživatel jarda (pucmelouni.farma (a) seznam.cz) 6.3.2015 v 8:20

    to by ocelnili hlavně ti, co maj pořád na obou stranách páčky k přehazkám......páčka, která se dá ohnout a je nad řídítkem je špatně

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí