Bikecheck: Commencal Meta V4 Přemka Tejchmana

Autor: Čert, kategorie: Bikecheck, vydáno: 27.4.2015

Přemek Tejchman má za sebou svůj první letošní závod. V německém Treuchtlingenu zajel fantastické sedmé místo v sedle svého nového Commencalu Meta V4. A právě na Přemetovo stroj se zaměříme v dalším bikechecku.





Ještě před odjezdem na první kolo evropské Enduro Serie šel Přemek trochu poladit formu a nacvakat pár fotek pro sponzory se svojí dvorní fotografkou, Marií Kopřivovou, na Čížkovy kameny za Trutnovem (součást nově vznikající trailové sítě Trutnov Trails).





Nutno dodat, že Přémovi to jezdí nejenom rychle ale i zatraceně stylově a exkluzivně pro dolekop.com se o svém novém kole rozpovídal sám.





Za Commencal jezdím už čtvrtým rokem a pro letošní rok mám možnost sedlat úplně nový rám Meta V4, fantasticky hravé a rychlé kolo. O kokpit se mi stará firma Protocycles, český dovozce kultovní značky Chromag. Řidítka BZA Carbon s průměrem 35mm jsou díky spojení většího průměru a kvalitního karbonu výrazně lehčí při zachování výborné tuhosti, kokpit doplňuje představec stejné značky a sedlo, které je vyrobeno pro maximální pohodlí z té nejjemnější kůže, co jsem kdy viděl a seděl. Kokpit doplňují super gripy Odi, co padnou skvěle do ruky.





I letos se o tlumení stará firma SR SUNTOUR. Díky tomu, že jsme loni testovali hromadu nastavení, musím uznat, že funguje na jedničku. Má spolupráce pokračuje i s firmou Kastar, dovozcem MAVIC, který na Metu dodává nejenom úžasně lehké kola, obuté do plášťů z měkké směsi, které zajistí super grip, ale i pedály, co svojí lehkostí a jednoduchostí potěší každého pilota.





O většinu pohonného ústrojí se stará česká značka MANO BIKE (která aktuálně rozjíždí nový eshop ) – převodník ze kterého řetěz nepadá, vrchní vodítko s chráničem převodníku. Nemalá vychytávka je 40z pastorek ke kazetě Shimano. Samozřejmě vše vyladěno v super barvách.





O zbytek mě se stará POC kteří mi poskytují bezpečí na kole ve formě chráničů, helem i kvalitního oblečení, aby se všechno točilo a hýbalo, zajistí Juice Lubes a abych měl dost energie na tohle všechno mi zařidí energy drink Fakeer





Děkujeme Přemkovi za vyčerpávající info a d:key team přeje „Ať to jezdí!“ Pokud se chcete dozvědět víc, lajkujte Přemkovu FB fan page



 


Foto: Marie Kopřivová

Diskuze

  • anonymní uživatel xyz 27.4.2015 v 10:55

    Cervena pryc. A ani na teleskopku nezbylo, nic moc ...

  • anonymní uživatel PT. 27.4.2015 v 13:27

    řátelé a kamarádi
    teleskop mĕl spoždení, dorazil až den po focení. Nemusíte se tudíž bát, že bych zvolil starý dobrý old school 😉😃

  • anonymní uživatel stofan 27.4.2015 v 13:38

    jak je to z plackom pre tlmic, vojde sa tam aj nejaka vecssia komora napr pre XV od CC?

  • anonymní uživatel Luigi 28.4.2015 v 10:54

    forza Primo !

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí