reklama

Mistrovství Evropy v enduru pro Clementze

Autor: Keli, vydáno: 22.6.2015

Mistrovství Evropy v enduru bylo včera odjeto v rakouském Kirchbergu v skutku extrémních podmínkách, na tratích ležel sníh a bláto a tyto podmínky dokonale prověřili jak jsou jezdci připraveni. Svoje role favoritů dle očekávání potvrdili největší hvězdy v obou elitních kategoriích Jeromé Clementz a Anneke Beerten, když oba s poměrně výrazným náskokem jasně zvítězili.





Na start závodu se postavilo celke 198 závodníků ze všech koutů Evropy, ani čeští zástupci nebyli vyjímkou. Na všechny pak čekaly čtyři rychlostní zkoušky v krásném prostředí a panorámata kitzbuehlerských Alp, které si ovšem kvůli mlze příliš vychutnat nemohli. První RZ nedaleko startu a cíle byla se svojí délkou spíše na zahřátí.





Druhá RZ vedoucí po sjezdové trati Gaisbergtrail, kde se v loňském roce odehrál závod Austrian Downhill Masters, byla rychlá a přitom velmi blátivá. Na třetí RZ jezdci šetřili nožky a vyvezli se lanovkou, ušetřenou energii pak mohli prodat na Lisi Osl Trail – po místní hvězdě a celkové vítězce Světového poháru v XC Lisi Osl pojmenovaný trail – v horní pasáži pěkně houpavý a flow mající dráha se ve spodní části změní na technickou dráhu, která není rozhodně zadarmo. Poslední, královská, RZ se odjela na nejdelším trailu v tirolských Alpách – Fleckalmtrailu, včera byla dráha kompletně nasáklá vodou a bláto z ní měli závodníci naprosto všude.





V mužské elitní kategorii ukázal svoji extratřídu pan Enduro Jeromé Clementz především v poslední nejdelší RZ, více jako patnácti minuté rychlostce, když zvítězil s více jak půlminutovým náskokem. Na druhou pozici celkově tak odsunul svého krajana Rémy Absalona; překvapením bylo třetí místo pro slovinského závodníka Vida Peršaka. Michal Prokop potvrdil, že má formu a výsledek v TOP 10 (9. místo) je rozhodně velmi kvalitní. Z dalších u nás známějších jezdců, dojíždí na 14. místě Matej Vitko a jako druhý nejlepší Čech na 36. pozici Milan Myšík.





V ženách byl boj o prvenství ještě jasnější než u mužů, Anneke Beerten zvítězila s naprosto drtivým náskokem více jak dvou minut. Dvě Češky na startu Andrea Drengubáková a Elen Římanová dojíždí na chvostu s výraznou ztrátou na první místa. Výsledek v TOP10 v kategorii Masters 40+ zaznamenal i Milan Čižinský, když končí na 7. pozici.

Kompletní výsledky zde.





Foto: Manfred Stromberg, Antonio López Ordóñez

Diskuze

  • anonymní uživatel Michal (hofi.michal (a) seznam.cz) 22.6.2015 v 17:26

    Tak co, je todle pro vás už to ENDURO??? :-)

  • anonymní uživatel nesquick 22.6.2015 v 18:35

    jo, tohle bylo libový

  • anonymní uživatel nesquick 22.6.2015 v 18:37

    (teda z pozice diváka naštěstí :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí