WBS: Tropickou Trnavu zvládl nejlépe Huňa

Autor: Keli, vydáno: 9.7.2015

První víkend o prázdninách byl ve znamení už čtvrtého kola série RPM Stav Woodbike Series 2015. Místem závodu se stala RS Trnava, kde se pod taktovkou SBT Fryšták konala 12th Emseko Bikerally 2015. Závodilo se na klasických tratích – Levá silikon a Pravá krmelec, během kterých si na své přišli jak jezdci, tak především diváci, kteří mohli vidět tu pravou bikerally na vlastní oči.





Počasí o tomto víkendu dosahovalo tropických teplot a jezdci si během něj připadali jako v kokpitu rallyového speciálu. Tratě pokrylo množství vyhrabaného písku a záludného prachu, na kterém to hodně klouzalo. Závodu se zúčastnilo 123 bikerů, mezi kterými se našlo i 5 bikerek. Jako první do závodu tradičně odstartovaly dámy, které následovala kategorie Střelců a hned za nimi zbytek závodního pole. S jedničkou na řidítkách se na trať vyřítil jako první Martin Kolajík, následovaný Davidem Šůstkem a Tomášem Huňou.





První RZ opanoval „domácí“ Martin Kolajík (SBT Fryšták), který nadělil druhému Adamu Březíkovi (SBT Fryšták) rovnou vteřinu, třetí Tomáš Huňa (Mondraker DH Team) byl ještě o další dvě desetiny zpět. Juniorskou kategorii na první RZ ovládl Vojta Šimek (Maloch Racing Team), drtiče pevných rámů Ondra Krhánek (Červenka Subform Team), střelce Dan Mikeška (DH Bike Team Dolina), ženy Míša Šantavá (No Question Bike) a Oldies Leo Mácha (DH Brutal Team). Zajímavé bylo v této kategorii čtvrtém místo Pavla Mašláně (SBT Fryšták), který brázdil sjezdové tratě už v minulém století a dle jeho slov 12 let neseděl na sjezďáku.





Druhou RZ na stejné trati vyhrál opět Martin Kolajík, Tomáš Huňa tentokrát dojel druhý o 1 desetinu, třetí v cíli byl Adam Březík o dalších 7 desetin zpět. Juniorům nadále vládl Vojta Šimek, v HT byl nejrychlejší Jirka Marek (Valmezbike Racing), střelce si hlídal Dan Mikeška, ženám šéfovala Míša Šantavá a Oldies tentokrát vyhrál Petr Machálek (AMK Mladost Hodonín).





Po krátké pauze a přesunu časomíry a pořadatelů odstartovala RZ s názvem Krmelec. Tady byl poprvé poražen Martin Kolajík, když RZ vyhrál Tomáš Huňa, následovaný Tomášem Čalou (DH Slovan Luhačovice) a Adamem Březíkem. Martin Kolajík se tak propadl na druhé místo, když na jedničce jej vystřídal Huňa. Juniory měl pod kontrolou opět Vojta Šimek, v HT to vypadalo podobně s Ondrou Krhánkem, Střelce poprvé vyhrál někdo jiný a to Kuba Šofronič (PUNKxRIDERS), ženy si s přehledem hlídala Míša Šantavá a Oldies Leo Mácha.





Poslední RZ měla rozhodnout o vítězi celého závodu v absolutním pořadí. Vyhrál ji Tomáš Huňa o 4 desetiny před Martinem Kolajíkem a třetím Tomášem Čalou. Juniory zcela ovládl Vojta Šimek, v HT byl na této RZ nejrychlejší Jirka Marek, ve střelcích Kuba Šofronič, v ženách opět Míša Šantavá a v Oldies Petr Machálek.





Absolutní pořadí bylo tedy Huňa, Kolajík, Březík. V juniorech zvítězil stylem start-cíl Vojta Šimek, v HT přetahovanou o první místo vyhrál Ondra Krhánek, Střelci nakonec dopadli lépe pro Kubu Šofroniče, ženy ovládla stejně jako Šimek stylem start-cíl Míša Šantavá a Oldies opanoval Leo Mácha.

Vítěz Tomáš Huňa: “Závody na Trnavě se mi líbily, byly jako vždy perfektně připravené. Já jsem rád, že jsem tentokrát ani jednou nespadl i když to v prachu hodně klouzalo. Byl to souboj hlavně s Martinem Kolajíkem, kterému perfektně vyšla první RZ a my ostatní asi ještě spali. Mně více seděla pravá trať Krmelec, kde se mi podařilo otočit závod ve svůj prospěch.“





Po dojetí závodu se jel také divácky oblíbený závod v Dual slalomu, kde startovalo 32 nejrychlejší podle absolutního pořadí . S tratí na sjezdovce si nejlépe poradil David Šůstek, před Lukášem Nášelem a „Kikinem“ Krhánkem.





Pořadatelům velké díky za skvělou přípravu závodu, Haffovi za to, že objednal zase super počasí a závodníkům za to, že to z kopce pouštěli ve velkém stylu!





Příště se uvidíme až za skoro dva měsíce, 22. srpna v Podkopné Lhotě u Zlína. Těšíme se na vás!

Absolutní pořadí:

  1. Tomáš HUŇA Mondraker DH 4:09,0
  2. Martin KOLAJÍK SBT Fryšták + 0,8
  3. Adam BŘEZÍK SBT Fryšták + 4,4
  4. David ŠŮSTEK DH Slovan Luhačovice + 4,6
  5. Tomáš ČALA DH Slovan Luhačovice + 4,9
  6. Vojtěch ŠIMEK (1.jun) Maloch racing + 6,4

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí