reklama

Megavalanche 2015 aktuálně: potřetí - Mega Challenger

Autor: Keli, vydáno: 11.7.2015

Sobota je na Megavalanche vždy určena závodům Mega Ladies, Mega Challenger a nově i závodu elektrokol… Ač jsem včera psal, že Kafíčko pojede nedělní závod, jel již dnes.




Lanovka zvaná prasečák odváží další dávku jezdců na Pic Blanc




Mega from behind



Páteční kvalifikace se českým zástupcům vydařila, do nedělního závodu jich postoupilo pět, respektive čtyři. Počet českých zástupců se snížil při přidělování písmenek, které označují lajnu, ze které daný jezdec startuje v hromadném startu. Jirka Smejkal, nejstarší český zástupce na startu, zajel sedmadvacátý flek a všichni, včetně mě, očekávali jeho účast v neděli. Vyfasoval řadu s písmenem M a ta v nedělní rozpisu boarding time (času, kdy se máš dostavit k lanovce, tak aby jsi se včas dostal na start) chyběla. Písmeno M mělo boarding time ne v neděli, ale už v sobotu.




Kafíčkův fanclub




Elektrokola jsou prý budoucnost, doufejme, že ne. Na startu jich bylo jen pár



Samozřejmě jsme pátrali po důvodu a šli výsledek reklamovat s tím, že Kafíčko by měl jet ve hlavním závodě v neděli. První člověk potvrzuje naši domněnku, že jde o chybu. Navíc potkáváme Angličana, který řeší zcela stejný problém, jdeme tedy k hlavním rozhodčím a ptáme se, jak je to možné. Chvíle zkoumání a po chvíli je jasno. Chyba nenastala. Kategorie nad 50 let jede spolu s Challengery v sobotu, prý je to pravidlo, o kterém jsme nikdo netušili. Můžete si myslet, že je to diskriminace, nespravedlnost a kdo ví co ještě, ale to je asi všechno, co s tím můžeme dělat. Kafíčkovo zklamání bylo nepopsatelné.




Ženský závod, smotka z druhého místa zamrzí, ale nic neznamená






Vlevo Kafíčko sníh jel na jistotu a hodně rychle



Je sobota ráno a Kafíčko je závodně naladěn, je rozhodnutý to tam vyslat stylem “radši mrtvej než druhej”. Na ledovci pouští brzdy a rozjíždí to v top speedu, předjíždí jezdce po desítkách a usídluje se v druhé desítce. Pozici drží až do výjezdu nad Huez, kde roztáčí frekvenci za kterou by se nestyděl ani Lance Armstrong, další dva jezdci dostávají zářez… V cíli v Allemondu to dává nakonec páté místo v Masters 50 a 15. místo celkově jako nejlepší z našich. (Emil Danihel 32., Honza Kasík 98., Amík Zach Corbin jedoucí za ČR 100. a Petr Toman po dvou defektech 316. místo). Nejrychleji ze všech zajel Mirco Widmer.

V ženách dominuje Cecile Ravanel, která si po vyhrané kvaldě odskočila do Les 2 Alpes na Crankworx, kde si vyjela 4. místo v pumptracku a dnes bezkonkurenčně vyhrála ženskou Megu.

Kompletní výsledky sobotních závodů http://www.ucc-sportevent.com/&#…

Zítra se jede hlavní závod Megavalanche International, opět se ozveme…




Od úterka sněhu hodně ubylo




Ale přesto dokázal potrápit




Zadní řady zažívají zácpičku

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí