Report: European Enduro Series Reschenpass

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 31.7.2015

Třetí pokračování European Enduro Series se odehrálo minulý víkend hned na území tří států – Rakouska, Švýcarska a Itálie. Toto trojzemí v okolí jezera Reschensee se nazývá Reschenpass a dle zúčastněných jezdců se jednalo o jeden z nejhezčích závodů, který kdy jeli.




Reschensee



Na závodníky čekalo celkem šest RZ rozprostřených okolo tamního vysokohorského jezera, do kopců pomáhala lanovka, takže jeden tréninkový den stačil k natrénování a v neděli se mohlo začít na ostro.




Michal Prokop si vybral opět smůlu



Do závodu nastupoval v pozici vedoucího jezdce seriálu Michal Prokop, ale opět jej potkaly technické potíže a v druhé erzetě přetrhl řetěz, ani snad nevím kolikáté už, asi by to chtělo šlapat menší silou… Díky chybějícím bodů z tohoto závodu byl v průběžných výsledcích sesazen na druhou pozici, nicméně ve hře je stále dost bodů (zbývají ještě dva závody) a tak má šanci na reparát.




Na takovýchto trailech prostě závodit chceš




Pohybujeme se v hraničním pásmu…



Ostatním českým jezdcům se celkem dařilo. V elitní kategorii si zapsal nejlepší výsledek Milan Myšík, který bojoval navzdory problémům s teleskopickou sedlovkou a nevyhnuly se mu ani defekty, v páté RZ defekt na předku a v poslední zase na zadním kole – z tohoto ohledu lze považovat 18. místo za velký úspěch. O tři místa před ním skončil Slovák Matej Vitko, který si připsal skalp německé sjezdové ikony s zkušenostmi i s MX endura Marcusem Klausmannem.

V Masters 30+ se odehrála neobvyklá situace, po téměř 39 minutách závodění měli první dva jezdci na chlup stejný čas… Honza Vaner zde končí na páté pozici.




Matej Vitko



V Masters 40+ si připsal na své konto nejlepší výsledek v seriálu European Enduro Series Milan Čižínský, který dojel na dohled TOP3 na čtvrté pozici. Číži jsem se zeptat na pocity z trati a závodu…




Milan Čižinský



d:key: Mílo, jak se ti líbilo v Reschenpassu?
MČ: Jo líbilo, ty traily jsou jiný než např. v Ischglu či jinde v Alpách… víc středoevropský… hlína, kořeny, možný různý stopy a tak akorát na enduro kolo, ne alpskej kamenolom. Jedno z mála míst, kam bych si jel zajezdit jen tak…

d:key: Btw čtvrtej flek na EES je docela úspěch, co ti chybí aby ses dostal na bednu? Víc štěstí, víc fyzičky, težší či lehčí tratě?
MČ: Ty první tři sou matadoři… fakt dobrý (Heuschi vyhrál v Samoens) nedělaj chyby, nedefektěj… tohle byl letos první závod v EES, kdy sem byl OK. Jinak sem byl nemocnej (Solden), píchl jsem (2× Punta Ala), pos*ala se přehazka (3× Kirchberg). Teď jsem to jenom přepískl s trénováním, takže v neděli jsem byl unavenej. Musím prostě ještě trochu zrychlit, ale to už nepůjde jet bez rizika… teď sem za celej víkend nespadl ani jednou.




Na břehu jezera



d:key: S kým jsi trénoval a okoukával stopy?
MČ: Trénoval jsem s Prokopem, a když vidíš jak jede na oči, jak vybírá stopu… klobouk dolů… a taky to hovoří o jeho sebevědomí, kdy se to tam nebojí poslat… já si to radši vždy dvakrát rozmyslím.



Díky a držíme palce do Paganella ať se konečně bedna v EES podaří.

Kompletní výsledky najdete na europeanenduro­series.com.



Foto: Andreas Vigl

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí