Report + highlights: Mont Sainte-Anne pro Ratboye

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 3.8.2015

Světový pohár se jel Mont Sainte Anne letos už po pětadvacáté (nevynechal žádný ročník od vzniku Světového poháru vyjma let, kdy se zde jelo Mistrovství světa) a byl to napínavý závod snad jako nikdy. A to jak v mužské, tak i v ženské kategorii.

V mužích o umístění na stupních vítězů rozhodovaly setiny, rozdíl mezi první a třetím byla necelá čtvrt sekunda. Své první letošní vítězství si v závodech Světového poháru připsal skoro roce Josh Bryceland, který na druhou pozici odsunul věčného čekatele na vítězství Loic Bruniho (tomu chybí je trochu štěstíčka, na první flek mu chyběli dvě desetiny a to dojížděl závod se spadlým řetězem, no to nas*re, co říkáte). Třetí flek 25 setin za Brunim dojíždí mladý Australan Troy Brosnan na Spešlu. Odstup dalších na pódiu byl již „větší“, čtvrtý Minnaar a pátý Marcelo Gutierrez. Výsledky zde





Ženskou kategorii opustily před finálem dvě potenciální favoritky Emilie Siegenthaler a Emmeline Ragot obě se společně sešly v nemocnici a uvolnily tak cestu k vítězství Rachel Atherton. Ta však předvedla ve své finálové jízdě obrovskou chybu a v cíli byla velmi překvapená, že její čas stačil na první flek. Výsledky zde.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí