Maiden - nový sjezďák od Rocky Mountain

Autor: Keli, vydáno: 6.8.2015

Po přibližně čtyřech letech vývoje nastal čas kdy Rocky Mountain představuje nový DH/FR bajk Maiden. Pojďme se mu podívat na zoubek trochu blížeji.





Maiden je postaven na celokarbonovém rámu, od základního trojúhelníku přes přepákování až po zadní stavbu. Rám je určen jak pro 26", tak i pro 27.5" kola a při použití obou budete mít zhruba stejnou geometrii. Systém odpružení je čtyřčep vybavený štelovátkem na nastavení geometrie Ride-4. Lze nastavovat úhel hlavovky v rozmezí 63 – 63.8 stupně pro 27.5" a 63.2 – 64 stupně pro 26" a to jak za pomoci hlavového složení, tak Ride-4, tak změnou pozice zadní osy. Délka zadní stavby je spíše kratší (425mm).





Rám je kompatibilní Di2 (počítá se s umístěním baterie uvnitř rámu), vedení kabeláže vnitřkem je v dnešní době standardem i když je všemi mechaniky proklínaný.





Co se týče odpružení, tak je lepší než všechny ostatní čtyřčepy a virtuály, reaguje citlivě na malé nerovnosti a je progresivní… tak pravý oficiální tisková zpráva u většiny kol a ani u Rocky Mountainu tomu není jinak. Jo a zapoměli jsme dodat, že je systém i velmi efektivní co se šlapání týče… a ještě taky je aktivní pod brzdou. Zázrak chtělo by se říct.





Kolo bude k dispozici v několika provedení, tak i v jako rámový set.
Cenovky v dolarech jsou následující:
Unlimited – $10 499
World Cup – $6 999
Pro – $5 499
Park – $4 499
Frame Only – $3 999



 


Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí