Report: Gwin nejrychlejší ve Windhamu

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 10.8.2015

Světový pohár si tento víkend odbyl svoji druhou severoamerickou zastávku, závodníci se z Mont-Sainte-Anne přesunuli o osm set kilometrů jižněji do USA k New Yorku do Windhamu. Jak vypadá tamní trať jste si mohli prohlédnout ve videu od Claudia, které ukázalo jaké stopy jezdí Aaron Gwin a jakou kudlu zde pojede, ale byl to jen slabý odvar toho, co předvedl v sobotu.

Rachel Atherton dominovala už v kvalifikaci a díky bodovému zisku z ní si upevnila první flek z celkovém pořadí svěťáku a mohla tak předčasně slavit zisk celkového vítězství. Ve finálku svůj výkon ještě vylepšila a zvítězila s rozdílem třídy, na takto krátké trati jaká je ve Windhamu je rozdíl devíti sekund na druhou propastný. Ve Windhamu se do kolotoče Světového poháru vrátila legenda Missy Giove, té vypršel trest za dealování drog a po pěti letech mohla opustit Virginii. I přesto, že dlouho nejezdila neztratila nic ze svého no-control umění, v kvaldě se sice smotala, ale v závodě to zvládla udržet a nakonec byla šestnáctá.




Missy

V mužské kategorii to bylo napínavé, mnoho jezdců ztratilo své naděje v horní pasáži a již na prvním mezičase bylo jasné, že do bojů o přední příčky nezasáhnou. Velmi dobrý závod zajel Loris Vergier a poseděl si hodně dlouho v hot-seatu, jeho šance stoupaly s průjezdem každého dalšího jezdce cílem. Také Steve Smith, navrátilec po zranění se představil ve velmi dobrém světle a ve formě, kterou měl ním, páté místo v cíli, pódium se určitě počítá.




Loris



Gee Atherton se snažil napodobit sestru, ale v mužské kategorii je to o hodně těžší, volil riskantní stopy, jel hodně na hraně, na druhém mezičase ztrácel jen 0,2 sekundy, ale nakonec Lorise Vergiera nezařízl a zařadil se za něj.




Aaron



Greg Minnaar předvedl opět velmi dobrou jízdu, na pohled nijak extra rychlou, ale skoro bezchybnou, plynulou a důkazem toho byl první mezičas a 0.3 sekundy náskok na Lorise. V cíli pak sledoval uvolněný hotseat pro jeho zadnici – nový vedoucí jezdec je zde. Další startující Troy Brosnan a Loic Bruni na Grega nestačili, Bruni měl opět smůlu, zase na vítězství nedosáhl, tentokrát naděje ukončila prázdná guma.





Posledním na kopci Aaron Gwin jel trochu jiný závod, před frenetickými domácími fanoušky zalítl neuvěřitelně, na první mezičase náskok 2 sekundy, na druhém přes tři a v cíli 3,5 – Gwin byl ve Windhamu k neporažení.

Kompletní výsledky zde.

Koukni na záznam celého závodu zde a nebo jeho celý průběh ve zkratce níže.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí