Světový pohár ve sjezdu zakončen ve Val di Sole

Autor: Keli, vydáno: 24.8.2015

Poslední kolo letošního světového poháru bylo odjeto v sobotu v italském Val di Sole. Na tamní hodně náročné, prašné, kamenité a prudké trati byly vidět nádherné výkony a dominance dvojice Rachel Atherton a Aaron Gwin.





V ženské kategorii v letošním svěťáku naprosto dominovala Rachel Atherton, vyhrála šest ze sedmi závodů a již před závodem ve Val di Sole měla jisté celkové vítězství, takže závodila bez stresu a na jejím výkonu to bylo vidět. Čistá jízda bez zásadnách chyb jak v kvalifikaci, tak ve finále a ve výsledku jasné vítězství. Jedinou ženou, která letos Rachel dokázala porazit byla Francouzska Emmeline Ragot, která ovšem kromě toho, že jezdila rychle, se dokázala i dost solidně crashovat a proto se po letošní sezóně rozhodla ukončit po 13-ti letech DH kariéru.

Jediná česká zástupkyně Jana Bártová po slibném 10. místě z kvalifikace svůj výkon nezopakovala a skončila ve finále na 18. místě.

V mužích to bylo napínavé do posledního okamžiku, úctyhodný výkon předvedl Brook MacDonald, který po pátečním vyhozeném koleni se zvetil a usedl do hotseatu na poměrně dlouhou dobu. Na startu zbývala již jen trojice nejrychlejších kvalifikantů a začla velká podívaná. Brundibár Loic Bruni po dojezdu střídá Brooka v hot seatu a to je už na trati Gwinner, Aarona Gwina zastihl konec sezóny v super formě a je k nepřekonání. Ve Val di Sole tomu nebylo jinak. Ani nejrychlejší z kvaldy, Troy Brosnan, na tom nic nezměnil.

Z českých jezdců se do finále nikdo nedostal, nejblíže byl v kvaldě Standa Sehnal na 90. místě.





Kompletní výsledky zde a záznam závodu zde.

Diskuze

  • anonymní uživatel Šráma (tomassramek (a) centrum.cz) 24.8.2015 v 9:28

    Nádherná sezóna,sledoval jsem každý závod

  • anonymní uživatel vale 46 24.8.2015 v 13:38

    toto řekl Standa Sehnal po prvním světáku v Lurdech:
    že když zamakám, v pohodě budu postupovat.......budu tě sledovat.(to jsem napsal já) A ono velké ho..o. Tak jsem si to myslel,že to i dopadne......

  • anonymní uživatel he he 24.8.2015 v 13:44

    a teraz ma akoze prestat jazdit? :D

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 24.8.2015 v 13:47

    proč mu to vyčítáš? :-D teď sem se nad tim zamyslel po svym - třeba přišla lukrativní práce, dobrá ženská atd. Né každej, kdo se probojuje na svěťák a celkově do profi závodního nasazení, má DLOUHODOBÝ CÍL TO TAK TAKY UDRŽET. Třeba jen přišel, viděl a nezvítezil - a začal se věnovat hodnotnějším zážitkům, což mu ale nikdo nemůže mít za zlé :) minimálně má pár zážitků - a jestli uspokojil pár mudrlantů z DK nebo ne, myslím neřeší...

  • anonymní uživatel Hanz 25.8.2015 v 17:31

    bylo by super mít někoho v TOP 10, Jana Bártová už to má na dosah, v chlapech to tak není - NEVADÍ STANDO ! i tak jsme světoví a ty taky, . . . a kde je konec Vágnerovi ?? pro VALE 46 : sedni na kolo a jeď, když je to tak jednoduché, jestli ty nejsi ten BIKER - TEORETIK ?

  • anonymní uživatel vale 46 25.8.2015 v 17:53

    Hanz:já nikde nepsal že je to jednoduché, já na to nemám, tak nemusím ani teoretizovat. Já reagoval pouze na velkohubé prohlášení o tom, že bude v pohodě postupovat. Jestli chceš, rozhovor si najdeš sám. Mluvil o postupu jako o hotové věci, tak jsem tenkrát napsal, že ho budu sledovat. A za celý rok nic.....

  • anonymní uživatel dw 25.8.2015 v 19:41

    Jana se s tím pere jako lev.A narovinu Standovo 90.místo nikoho nezajímá,možná by se neměl tak chvástat a radši zabrat.to není česká liga.

  • anonymní uživatel Hanz 25.8.2015 v 21:00

    jo beru, máte recht a třeba takový velikán SAM HILL skončil na 68. fleku, třeba příště . . .

  • anonymní uživatel Dw 25.8.2015 v 22:08

    Jo ale historie se nepta na tyhle fleky,kazdej ví a bude vědět kdo je Hill.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 26.8.2015 v 12:57

    hele dw.....evidentně nezbejvá než zatnout zuby a prosadit se za něj....tak šup, můžeš začít hvězdo. Co je komu potom, jestli dojel 90. nebo 10.? je to jeho život. I kdyby byl první, tak VÁM to život nezmění....a velkohubý prohlášení - si sáhněme každej do vlastního svědomí, kdy jsme prohlásili, že to bude tak a tak, a skutek utekl. Hlavně, že se tu pak strhne diskuze jak hrom u debilní fotky s opřenym seriovym kolem...........

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí