reklama

Češi úspěšní na EES v Molveno - Paganella

Autor: Keli, vydáno: 9.9.2015

Předposlední kolo Evropské enduro série v italské oblasti Molveno – Paganella vyšlo Čechům velmi dobře, urvali několik pódiových umístění a reprezentovali naši zemi více než důstojně.





Kolotoč evropského endura se přesunul do italských dolomitů do městěčka Molveno, kde pokračovala série čtvrtým závodem. Celý závod se odehrával na kopcích v oblasti Molveno-Paganella a nabízel závodníkům úžasné pohledy nejen na ledovcové jezero Lago di Molveno, ale dokonce i pohled na nedaleko vzdálené Lago di Garda.

Místní traily byly namotané ve vysokohorském prostředí, v podstatě start jednotlivých erzet byl ve výšce 2000 metrech nad mořem. Počasí závodním tentokrát přálo tak napůl. Propršená sobota udělala z erzet nekonečné dlouhé uklouzané tobogány. V neděli na závod bylo sice celý den slunečno, ale traily neměly šanci vyschnout, takže dokončit závod bez „uklouznutí“ byl v podstatě zázrak.
Dráhy byly hodně technické, ale nechyběla ani místa s úžasným flow, ale také switchbacky a za mokra velmi nepříjemné kořenové pasáže. Zásadní byly dvě rychlostky – ta s číslem 2 byla extrémně dlouhá ve srovnání s ostatními, pouze jeden jezdec ji v závodě dokázal zajet po 14 minut, vrchní pasáž byla plná kamení, ale zase o to míň na ní bylo bláta, spodní půle na tom byla přesně obráceně. A druhým velmi dlouhým testem techniky a připravenosti byla osmiminutová poslední pátá RZ – tuto si drtivá většina jezdců pochvalovala – přestože byla opravdu těžká a měla všechno, co má závodní endurová trať mít – těžké dh pasáže, flow i šlapavé úseky.





Na startu se sešla kompletní špička, která se pravidelné účastní evropské série plus v elitní kategorii startovku doplnili dva top italští závodníci Nicola Casadei a Denny Lupato.

Velmi dobře si vedli závodníci Focus teamu, když Marcus Reiser závod vyhrál a teamový kolega Fabian Scholz skončil druhý. Třetí místo bral dobře jezdící Švýcar Rudolf Biedermann (Scott), bramboru si tentokrát odváží náš Michal Prokop (Specialized). „Skoro 50km na pěti erzetách by bylo dost i za sucha. Závod po propršené sobotě byl opravdu náročný, jelo se mi dobře, ale během dne jsem měl pár výletů z trati. Paradoxně se mi jela nejlíp nejdelší erzeta, která měla přes 14 minut.“ shrnul závod Michal.





Z dalších českých jezdců v elitě dojíždí 17. Milan Myšík, který odjel třetí RZ bez řetězu a následně i na defektu, o pár míst před ním dokončuje Slovák Matěj Vitko na 14. místě těsně za německou legendou Marcusem Klausmannem, který si zde střihl svoje první evropské enduro.





Další výtečné výsledky zaznamenali Honza Vaner v Master 30+, když dokončil na skvělém druhém místě a také v Master 40+ Milan Čižinský, který díky vysokému startovnímu číslu musel mnohokrát předjíždět, nakonec však třetí flek urval, ale vítězství bylo na dosah. Další bedna pro ČR patřila v amatérech, Honza Mareš bere bronz. Kompletní výsledky zde





Finále seriálu bude v říjnu na jihu Španělska, vítěz z Paganella Marcus Reiser navýšil svůj náskok v celkovém pořadí, ale stále není rozhodnuto. Michal Prokop na druhém místě sice ztrácí 85 bodů, ale šance je. Budeme držet palce.



Foto: Rob Trnka

Diskuze

  • anonymní uživatel MartinP. 9.9.2015 v 13:09

    Super výsledky! Gratulace všem na bedně!

  • anonymní uživatel Hanz 14.9.2015 v 21:21

    držte plný, máte na to !!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí