Pozvánka: Giant Enduro Race Špičák 2015

Autor: Keli, vydáno: 10.9.2015

Během následujícího víkendu se při posledním závodě české Enduro Serie, Giant Enduro Race na Špičáku, rozhodne o celkovém vítězi letošní Enduro serie.





Poslední závod české Enduro Serie 2015 se koná na šumavském Špičáku. Právě zde se rozhodne, kdo se stane králem letošního endura. A věřte, že boj to bude opravdu napínavý! Vždyť v hlavní kategorii Race Muži mají naši dva nejrychlejší enduristi před posledním závodem stejný počet bodů! Kdo bude z dvojice Přemek Tejchman a Michal Prokop rychlejší? To se dozvíme již 13. 9. na Šumavě a samozřejmě se dozvíme i absolutní vítězku mezi závodícími ženami, kde má na vítězství nejlépe našlápnuto Andrea Drengubáková. Pojede se i o poslední sekundové zápisy do součtu časů v Red Bull RZetách a tedy o let v oblacích s Red Bull Flying Bulls, takže prostě tenhle závod rozsekne všechno!




Přéma nebo Michal? To budeme vědět v neděli



Organizátoři si pro letošní Giant Enduro Race Špičák připravili 4 erzety. 2 zcela nové a dvě z loňska budou pozměněny více jak z poloviny. Stejně jako v předchozích ročnících bude i letos snaha o co nejpestřejší a nejzábavnější závod. Ačkoli se využije vynikající zázemí bikeparku Špičák, nebude se jednat o „parkové“ enduro. Parkové tratě Struggle se místy dotkne pouze závěrečná erzeta kategorie Race.





Jak je již na Špičáku zvykem, lanovku je možné využívat pouze v tréninku, ten bude opět možný během soboty od 10 hod ranní. V závodě si každý to své odšlape sám. Doufáme, že se 13. září sejdeme v co nejhojnějším počtu, počasí nám v neděli ukáže na posledním závodě svoji vlídnější tvář, než kterou ukázalo Andy při natáčení pozvánky a závod i to všechno kolem si naplno užijeme a bude to dobrý.

Doražte na poslední závod letošní Enduro serie a nevymlouvejte se doma, že jedete na návštěvu k babičce. Dorazí redakce ČT a bude natáčet při závodu reportáž, takže se spíš hoďte do svátečního ;-) Kdo není zatím přihlášený, má samozřejmě možnost registrace na místě v sobotu odpoledne a nebo v neděli před závodem od 8 hod. Čau na startu, ten je v 10:00 podle vyjetého pořadí.




Takhle vysmátou Znojemskou raketu na Špičáku letos nepotkáte, zraněný prst ho nepustí na start



Zde jsou ve zkratce parametry jednotlivých tratí a situační mapa, ze které je jasné, že na Šumavě kromě Špičáku zavítáte i na protější Pancíř.
RZ 1: 1,17km / 60m
RZ 2: 2,21km / 275m
RZ 3: 2,42km / 271m RED BULL
RZ 4: 1,80km / 270m



Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí