Mistrovství Evropy ve sjezdu s výraznou českou stopou

Autor: Keli, vydáno: 14.9.2015

Týden po světovém šampionátu v Andoře byl naplánován další mistrák, tentokrát evropský. Do polské Wisly, na trať velmi populární mezi českými jezdci se vydala skoro celá sjezdová Evropa. A Češi byli vidět. Po pravdě je třeba přiznat, že konkurence nebyla až tak vysoká jako na minulotýdenním závodě, po Mistrovství světa celá řada jezdců ukončila sezónu a dalším se zřejmě nechtělo trmácet někam na „východ“ Evropy, ale i tak byla na startu pěkná řádka jezdců protřelá Světovým pohárem.





Mistrovství Evropy ve sjezdu si v minulosti dávalo trochu pauzičku a letošní ročník byl tak jeho znovu zrození. Trať ve Wisle patří k těch náročnějším, především když zaprší, tak všudy přítomné kořeny dokážou potrápit nejednoho favorita. Naštěstí počasí vyšlo fantasticky a doplnilo tak super závodní víkend.





Samotným sjezdovým závodům předcházel sobotní whip contest a ten naznačil, co se bude dít okolo trati v neděli. Fanoušci o sobě dávali hlasitě vědět a kotel, který byl po stranách pásky byl naprosto neuvěřitelný. Nejlépe se s kolem zakroutit uměli 1. Josh Lowe, 2. Filip Zeman a 3. Sebastian Macura.





Přejděme k hlavním nedělním závodům, jak již bylo zmíněno českým barvám se dařilo, na stupně vítězů se jich podívalo několik: vítězství v obou kategoriích Masters (i když tento výsledek není počítán do Mistrovství Evropy, ale jen do polského Diverse Cupu) – starší pány vyhrává Milan Suchomel (DH BRUTAL TEAM), mladší Vlasta Hynčica – Specialized CZ (toho ještě na třetím fleku jistil Petr Pechník – Sportovni Kurzy Dh team). Jana Bártová (GHOST RRP) si vylepšila náladu po nepodařeném Mistrovství světa vyhrává elitní ženy. V juniorech na pěkném třetím místě dojíždí Tomáš Navrátil (GIENGER CARABIK BIKE TEAM). V elitní kategorii mužů už se pódium nepodařilo, ale dvanácté místo a potvrzení své aktuální dobré formy si připsal Martin Lébl, ztráta pouhé 4 sekundy na prvního Slovince Jureho Zabjeka.





Kompletní výsledky zde, fotogalerie":[http://uec.ch/…sla-pol.html]

Diskuze

  • anonymní uživatel Hanz 14.9.2015 v 21:19

    . . . dobře VY, příště Svěťák

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí