reklama

Bomby z Chopku vyhrál Lukáš Plátek

Autor: Jana Krčahová, vydáno: 15.9.2015

Na štart historicky prvého hromadného zjazdu z Chopku sa v sobotu 12. 9. 2015 postavilo 20 pretekárov z Ruska, Poľska, Česka a Slovenska, aby zažili Chopok úplne inak. Extrémny zjazd na horských bicykloch s časom 4 minúty 58 sekúnd vyhral 26-ročný Lukáš Plátek z Rajeckých Teplíc, ktorý sa extrémnemu bicyklovaniu venuje 7 rokov a trať z Chopku si vyskúšal po prvýkrát.





Trať s dĺžkou 5 175 metrov, prevýšením 970 metrov mala svoj začiatok z Chopku z výšky 2004 metrov nad morom, cieľová rovinka bola v lokalite Záhradky v nadmorskej výške 1 028 metrov. „Trať bola technicky veľmi náročná, bola však dostatočne široká, takže sa dalo obiehať. Pocity z zjazdy mám len tie najlepšie, nečakal som, že výsledok bude takýto výborný. Stavil som na taktiku, na trati bolo veľa zákrut, ktoré som sa snažil jazdiť z vnútornej strany, ale tým pádom som do nich musel viac pribrzdiť, keďže moji súperi chodili po vonkajšej strane, takže väčšinu z nich potom v zákrute vynášalo. Bolo to technicky veľmi náročné, ale vyplatilo sa použiť túto taktiku. Tento zjazd bol dosť dlhý a teda to bolo fyzicky náročnejšie, takže som si musel dobre rozložiť sily, aby som vydržal do konca v takom tempe. Všetkým odporúčam aby jazdili opatrne, aby zbytočne nehrotili situáciu na trati, pretože tak prídu k úrazu. Takže všetko s rozumom a postupne, verím, že na budúci ročník to bude ešte náročnejšie a o zážitok adrenalínovejšie,“ komentoval svoj úspech na trati Lukáš Plátek.





Okrem prvého zjazdu z Chopku zažili návštevníci skvelú BAJKOVAČKU v JASNEJ, v lokalite ZÁHRADKY. Deti, rodičia, bikeri ale aj diváci či turisti, všetci si prišli na svoje pri pohodovom programe. Bikeri jazdili na všetkých tratiach Bike Worldu, a pretekali na historicky prvom hromadnom zjazde BOMBY Z CHOPKU ale súťažili v skokoch RIDE & FLY. Celý deň bolo k dispozícii testovanie bicyklov a bike dedina. V detskej zóne deti pretekali v KENZEL detskom slalome a zabávali sa spoločne s Mirom Jarošom a spievali pesničky pre (ne)poslušné deti.



Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí