Matěj Charvát: Asian Stories #2 - TDH Enduro Cup 2016

Autor: Matěj Charvát, vydáno: 22.1.2016

Matěj Charvát na zimu odjel do Asie, během několikaměsíčního tripu i závodil, v minulém díle Asian Stories downhilloval a v dnešním to bude zase enduro. Minule to bylo Bali, tentokrát Malajsie. A nyní má slovo Matěj a o svém dalším asijském dobrodružství nám řekne sám.



Chvilku jsem se neozval, to je pravda. Vezmeme to tedy trošku na přeskáčku, ale na všechno se dostane.

Po třech závodech ve sjezdu, které jsem v Asii absolvoval, jsem dostal pozvánku na Enduro závody do Kuala Lumpur. No co, stejně jsem měl v plánu v ten termín přestupovat na letišti v této destinaci, tak jsem zařídil letenky tak, abych tam měl tři dny stopover a v tu dobu si mohl užít super ježdění.





Bukit Kiara, kopec nacházející se kousek od centra hlavního města Malajsie, kde to vypadá, jako byste byli úplně někde jinde… uprostřed džungle. Atmosféru tomu dodává extrémní vlhkost, která celé ježdění činí ještě náročnějším. Měl jsem štěstí, že jsem s tím tak trošku počítal a na tenhle několikaměsíční trip vzal Banshee Rune, endurovej speciál a ne sjezďáka… i když musím ke svému překvapení říct, že i DH tahle mašinka zvládla na výbornou!

Den před závodem vyrážím s místní partou Banshee riderů na obhlídku terénu. Po cca dvou hodinách šlapání, tlačení a sjezdování, jsme zpátky. Závod sice není kilometrově tak dlouhej, ale dá člověku opravdu zabrat…vedro dělá svoje. Nijak extra si jednotlivé RZty nepamatuju, protože všude je hodně bujná vegetace a ta znemožňuje vidět za jakoukoli zatáčku. Co na plat, říkám si a v extrémní tropické bouřce, jakou jsem ještě neviděl, jdu „v klidu“ spát.





Závody probíhaj super, organizace klape a já se po v přejezdu po první erzetě ujímám vedení. Po cestě mi ještě místní říkaj, že na třetí erzetě jsou dvě cesty a že já jel den předtím tu delší (cca o půl minuty) a že mám teď jet tu kratší, jinak nemám šanci. Tak to podle jejich navigace naslepo zkouším, spadlý strom přes trať jsem naštěstí včas viděl a přeskočil.





Do cíle dojíždím jako první a taky se mi podařilo i přes menší problémy vyhrát, což je pro mě vždycky dobrej pocit.

Děkuju všem, kteří mi pomáhali a zorganizovali super event a taky zdravím Vás všechny v zimě v ČR. Další epizoda bude co nevidět.

Matěj
www.facebook.com/…officialpage
www.facebook.com/…actoryracing
www.instagram.com/matejcharvat
www.bansheebikes.cz

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí