Peksport Specialized - DH team mladých nadějí

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 6.3.2016

Na příchod nové sezony se na moravsko-slovenském pomezí připravuje parta mladých sjezdařských nadějí, na které dohlíží legenda české DH scény Vlastík Hynčica.
Již čtvrtý rok podporuje tento projet dovozce kol Specialized, který vybírá nadějné mladé jezdce z Čech i Slovenska.
Minulou sezonu musel Honza Uruba doléčit vážné zranění zápěstí a tak jsme ho na tratích neviděli. Dobře ho ale zastoupil trenér, mechanik a jezdec v jedné osobě Vlastík Hynčica, který získal titul při mistrovství ČR v kategorii Master a startoval taky na MS v Andoře, kde vybojoval bronzovou medaili.
Nejmladší člen týmu Kiko Poruban dokázal ve svých 15-ti letech porážet celou řadu starších jezdců a prosadil se několikrát do první pětky juniorské kategorie.
Krásný úspěch zaznamenala i Simonka Porubanová, když při evropském šampionátu v polské Wisle získala titul Mistryně Evropy v juniorkách.





V letošní sezoně posilí team Peksport SpecializedTom Navrátil, který je aktuálním mistrem ČR a vybojoval v juniorské kategorii bronzovou medaili při ME v Polsku.

Zimní přípravu berou všichni členové hodně poctivě a tráví hodiny tréninku na silničních kolech, na BMX dráze v Šenkvicích, lezecké stěně ve Zlíně, v posilovně, atd.





Tomáš Navrátil: Na letošní sezónu jsem přestoupil do kategorii Elite, takže to nebude vůbec lehké. Budu se snažit sbírat zkušenosti, závod od závodu se zlepšovat.
Nejvíce se těším na společné výlety s týmem, závodění, už mi to strašně moc chybí.
Jak jsem už psal, bude to první sezóna s velkýma chlapama. Chci se přiblížit k české špičce.
Ve volném čase? Moc toho volného času není, a když je tak, nemívám ani chuť něco dělat, tak si spíše dávám saunu, protože přes zimu ten trénink je nejnáročnější, člověk je pořád utahaný, pořád samé fitko apod.





Kristián Poruban: V sezóne 2016 očakávam čo najlepšie výsledky, hlavne na Európskych pretekoch kde by som chcel dosiahnuť aj stupne víťazov, v Slovenskom pohári mi spraví veľkú radosť keď sa budem pohybovať do 5 miesta. Teším sa na naše výkony v tíme a trénovanie s tímom, na kempovanie v karavane, na majstrovstvá Slovenského pohára ale aj na Európske poháre kde chcem nabrať čo najviac skúseností. Voľný čas trávim hlavne s rodinou ale aj s kamarátmi s ktorými chodím jazdiť na pumptrack a cez zimu hrávať hokej. Najviac ma poteší keď sa táto sezóna zaobíde bez vážnejších zranení a čo s najlepšími výsledkami, vopred ďakujem tímu ale aj sponzorom.





Honza Uruba: Od následující sezóny ještě nevím co mam čekat, můj zdravotní stav je pořad na hraně se závodním ježděním takže v mém případe by byl největší úspěch vrátit se zpět na sjezdovou scénu.. Těším se na to, až se budu moci na kole rozjet úplně neomezeně..
V nejbližší době bych chtěl dosáhnout to, abych se vrátil v závodění zpět na takovou úroveň, kde jsem skončil.
Ve volném čase si hodně užívám na rybách a horolezectví na skalách i na uměle stěně patří taky mezi mé oblíbené aktivity.





V plánu teamu Peksport Specialized jsou starty nejen na závodech Českého a Slovenského poháru, ale taky vybrané závody evropského a světového poháru.
V rámci tréninku pojedeme i WBS a Moravsko-Slovenský EL-ENG DH Cup.
Každý závodní víkend je pro mladé jezdce dobrou možností k získání potřebných zkušeností a tak na každého člena čeká minimálně 20 závodních víkendů.





Vlastimil Hynčica: Těším se na soustředění na Kanárských ostrovech, kde budu trénovat na Endurovém Specializedu hlavně kondičku. Projedu se na kole v teplém a krásném prostředí. Určitě i v sezoně na sjezdovém Demu je radost jezdit. Všechny závody co pojedu, budou s radostí a v dobré náladě!
Každou sezonu chci podávat co nejlepší výsledky ve všech směrech. Je fajn, že u toho můžu předávat zkušenosti mladým závodníkům a přitom si s nimi zazávodit a pomáhat se zázemím v teamu.
Volného času moc nemám, podnikám v prodeji kol a servisu, což zabere hodně času. Ale na kolo a rodinu si rád udělám čas a odpočinu si třeba opravou mého domu.





Simona Porubanová: Som plná očakávania a už sa nemôžem dočkať, kedy nám začne sezóna. Teším sa na všetky preteky, ktoré absolvujem, na spoločné tréningy a spoluprácu s tímom. Chcela by som dosiahnuť čo najlepšie výsledky najmä na európskych pretekoch a nabrať čo najviac nových skúseností. Budem robiť všetko preto, aby sa mi to podarilo. Dúfam, že celá sezóna bude hlavne bez zranení a úspešná pre všetkých členov tímu.
Keď mám voľno, tak oddychujem a trávim čas s priateľmi alebo doma s rodinou.



Jak se bude dařit této mezinárodní partě, to se uvidí již za pár týdnů.



Foto: Petr Hudec

Diskuze

  • anonymní uživatel Kisakiles 6.3.2016 v 20:52

    Serte to tam

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí