SHOCart hlásí POKRYTO

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 4.3.2004

Praha, 1. března 2004

Slavnostní prezentace a křest celé edice Velkých cykloturistických map vydavatelství SHOCart proběhla v sobotu 28. února 2004 ve 14 hodin za účasti zástupců vydavatele a Víťi Dostála, prvního Čecha, který na kole objel svět. Slavnostní křest se uskutečnil v rámci doprovodného programu veletrhu Sport Prague na hlavním pódiu letňanského výstaviště. Po slavnostním křtu zde zástupci vydavatele společně se zástupci partnerů předali hlavní ceny cestovatelské soutěže ŠOKARTA za rok 2003.

Cykloturistika zaznamenala v posledních deseti letech velký boom a stala se trendem aktivního trávení volného času a relaxace. Kartografické vydavatelství SHOCart se cykloturistikou zabývá aktivně několik let a v současné době je považováno za největšího vydavatele map v ČR.

Edice velkých cykloturistických map 1:75 000 začala vznikat již v roce 1993. První tituly vyšly v roce1994. Od té doby se grafická podoba těchto map ještě několikrát změnila. Celkem bylo naplánováno 70titulů, přičemž poslední tři tituly vyšly v únoru 2004. Po 10 letech SHOCart hlásí POKRYTO. Všech 70titulů v jednotném stylu vzniklo za velké podpory dovozce kol značky AUTHOR do Česka, společnosti UNIVERSE AGENCY.

Cykloturistické mapy 1 : 75 000 jsou tištěny ve formátu 65 × 45 cm. Obálka je výrazné zelené barvy ve fóliovém přebalu. Uvnitř je samostatně vložena mapa, která obsahuje všechny značené a plánované cykloturistické i turistické trasy, doporučené cyklotrasy,vrstev­nice po 20 metrech, kilometráž, označení nebezpečných úseků a ostatní důležité informace pro orientaci v terénu cykloturistů i pěších turistů. Neméně důležitá je zmínka o stínovaném reliéfu terénu, který dodává mapám profesionální vzhled a úroveň.

Kromě mapy je součástí vydávaných cykloturistických map vydavatelství SHOCart i brožura plná důležitých informací doplňujících informace v mapě. Mimo jiné jsou zde uvedeny důležité informace o cykloturistice, cykoloturistickém značení, jsou zde znázorněny profily a kilometráž doporučených tras, rejstřík turistických informací z dané oblasti, kontakty na služby pro cyklisty,informační centra a turistické zajímavosti. Všechny výše uvedené informace v brožuře si cykloturisté i turisté mohou přečíst taky v německém, anglickém, případně polském jazyce.

Kromě mapy a brožury doplňujících informací zde najdete taky vloženou tzv. ŠOKARTU, která má již svou dlouholetou tradici a své příznivce. Je to karta, která je vstupenkou do již tradiční soutěže, ve které se každoročně losuje a rozdává výhercům více než 50 hodnotných cen, přičemž výherce hlavní ceny obdrží kolo značky AUTHOR.

Doporučená cena map na trhu je 89.- Kč a je v České republice distribuována výhradně firmou GeoClub, s. r. o. K dostání je na všech běžných prodejních místech v České republice včetně supermarketů. Všech 70 titulů ediční řady je trvale vedeno skladem tak, aby mohly být průběžně doplňovány na prodejní místa.

Posledními tituly jsou právě vydané mapy číslo 119 – BRUNTÁLSKO, OSOBLAŽSKO, 120 – CHEBSKO, AŠSKO a 123 – DOUPOVSKÉ HORY.
Fotografie:
Fotografie ze křtu a slavnostního předání cen výhercům soutěže ŠOKARTA naleznete v naší fotogalerii. Vybrané fotografie ve vyšším rozlišení žádejte na adrese linhart@shocart.cz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí