reklama

Downhill Derby: RAPort Mistrzostwa Czerwonego Pantofla Jelenia Góra

Autor: Jenda Mongol Kubišta, vydáno: 21.3.2016

Downhill Derby je již dlouhá léta název pro sjezdový seriál, který se jezdí ve východních Čechách. Letos ale nejen tam, letos se jede i v Polsku. Toto první polské kolo se jelo teď o víkendu a zde je RAPort z Mistrzostwa Czerwonego Pantofla Jelenia Góra od Jendy Mongola Kubišty.





Včerejší sobota měla hned několik prvenství. Konkrétně se jel první závod, teď už evropské, série Downhill Derby. Poprvé tedy v zahraničí. Já byl letos víceméňe poprvé na kole a jako ženáč. Říďa byl snad poprvé bez kola za fanouška. A v neposlední řadě Šmrxa poprvé testoval jeho homemade plynové Webasto, co nic nežere a dokáže vytopit kosmírný koráb z leštěného hliníku na krásných 18°C (objednávky směřujte zde smrxa@smrxashop.cz ;D).

Tak abych shrnul jak se to vlastně stalo. Alda a Bekýno mají to spravný bajkový nadšení a vyrážejí už v pátek ráno do Radvanek. Trénink musí bejt!! V Radvankách se ještě lyžuje a v lese je bílo. Kuldův šaman sice hlásil sníh, ale centimetrově se s klukama úplně neshodli, nicméně pojezd to prý byl luxusní. Poté se team A přesouvá k Jelenie Góře, aby rekognoskoval trať a místo na bivak. Team B, čili já a Šmrxa (ano, čtete správně, Šmrxa jel taky, sice nezávodil, ale byl tam i se svým servisem, stříbrným kosmírem, vlastnoručně vyrobeným topením, sudem piva, nejdebilnější pípou na světě, grilem na tuškovky, sušákem na ponožky od větví za 69,– a hláškama typu: Aby tě párala párkem do zadku, nebo prostě LÁČES!!) vyráží se zpožděním v pátek po práci. Cesta ušla, trochu mlha, kolem hranic docela dost sněhu. Na místo dorážíme kolem devátý, kluci už jsou zabydlený a nechali nás zaparkovat karavan na zahradu.





Poliš a kuchtík asi něco tají. Jsou ubytovaný v baráku, v obýváku s francouzským oknem namířeným na les, takže s trochou šikovnosti můžete konat potřebu z lože, teda myslím tu malou. S velkou potřebou si prostě zajdete do jiný místnosti, sme snad prasata?! Narážíme sud, roztápíme gril, kecáme, chvíli venku, pak uvnitř Apolla 666. Když už na nás doléhá únava, rozpouštíme debatní kroužek a uléháme na kutě. Ráno nás budí na minutu přesní polský bratři sirénou. My radši hned přeparkujeme, abychom uvolnili místo biuro zawodów a mohli po závodech rychle vypadnout.





Poláci staví stan, napojujou počítač a registrace může začít. Lidí je docela dost, podle výsledkový listiny asi 56, ale není tu započítaný například nejmladší účastník závodu, takže ve finále bylo účastníků ještě víc.





Krákora mi dal trochu zabrat a do růžova jsem se zrovna taky nevyspal, ale není na co čekat, jde se trénovat. Trať je hezká, místy ňahňo, zbytek takový mechojehličí, skočky malý, ale zase jich tu pár je, nejhorší problém je však v tom sklonu. Vyloženě porovině.com, se úplně říci nedá, ale kdo bude chtít být na bedně, bude muset rubat, až bude močit bloody mary.

Závod se jede na tři kola. Počítá se nejlepší, v dodatkové kategorii superhero se časy sčítají. Poláci to mají celkem vychytaný, ale po prvním kole nějak vypovídá službu časomíra. Časy počítá, ale musí se čekat, až do cíle dojede pretěkár před vámi. Trochu se tedy vše protahuje. Abych ale neprotahoval report (čti nějak mě to přestalo bavit a Raduška je naštvaná, že na mě nemůže mluvit) zkrátím to a napíšu už jen, že všichni rubou strašně a maj ambice jak na svěťáku.





Kromě hlavního závodu, je tu i pár menších mini závodů mezi členy různých teamů. Před posledním kolem jsem vyflusanej a zaříkávám se, že už nahoru nejdu. Zjišťujeme ale, že první jízda se nezapočítala a současně se dozvídáme kdo má jaký čas. Já ztrácím na Aldu tři vteřiny, ten na Mišuťáka asi dvě, ještě o pár setinek je lepší Pichy. Takže se hecnem a naposled si to vytláčíme nahoru.





Do třetice všeho dobrého. Mini gamesky finišují. Mladej Kryštov nakonec udolal Mišuťáka a dostal dokonce i Pichyho. I já zrychlil a o prsa jedenáctileté gymnastky předjel Aldu Poldu. Hodně dobře jeli hořickej Matouš Silovskej a hronovskej Míra Jirman. První místo bere ten Polák na fotce, jeho jméno najdete ve výsledcích, sem ho psát nebudu, páč bych si zlámal klávesku.





Takže suma sumárum, dost dobrej vejk a za čtrnáct dní se uvidíme na druhém letošním DD závodě v Malým Poříčí, kde se bude závodit celý víkend. Bude to LÁČES!!!!!!!! (info seriálu najdeš na free-slow-riders.cz, pozn. red.)

Výsledky:
nejlepší čas – http://free-slow-riders.cz/…szy-czas.pdf
součet časů – http://free-slow-riders.cz/…a-czasów.pdf

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí