První pohárový závod ve sjezdu se pojede v Peci

Autor: Keli, vydáno: 31.3.2016

Na webu poharmtb.cz se objevila noticka o změně lokality první závodu českého sjezdového poháru. Místo původně plánované lokality na Portáškách, kterou dobře známe z Marosana End of the Season, se pojede na Hnědém vrchu v Peci pod Sněžkou. Takže 29.5. projíždíš Velkou Úpou a pokračuješ dál až do Pece pod Sněžkou.





Více v původním textu z poharmtb.cz

Avizujeme změnu v letošním kalendáři DHI. Vzhledem k neočekávaným komplikacím na Portáškách – majitelé pozemků a předsednictvo areálů bohužel i přes předchozí předběžné souhlasy neschválilo závod ČP DHI v areálu. Proto se první závod letošní sezony nepojede v Úpě, ale o pár kilometrů dále a to přímo v PEci pod Sněžkou, na Hnědém Vrchu, Brambergu. Velmi rychle se nám podařilo dohodnout se s místním pořadatelem a dohodnout všechny podmínky pro závod.





Závody DHI se na této trati jeli naposledy vloni, ČP pak několik let zpátky. Jsme rádi, že se sem po několika sezónách vracíme a budeme se snažit zajistit veškeré podímínky pro 100% závod, tak jak jste všichni zvyklí.



Foto: Josef Mrázek

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel D.V. 31.3.2016 v 13:39

    A opět mě v hlavě vyvstala otázka jak to bude s lanovkou, která měla v roce 2015 problém obsloužit i pár závodníků na czech DH open race?

  • anonymní uživatel JUDr. 31.3.2016 v 18:31

    Minulý rok byl problém v tom, že se lanovka přehřívala kvůli vedru a musela se zastavovat aby vychladla. To snad tenhle rok díky termínu nehrozí. Ale uvidíme, za mě je ta lanovka OK :)

  • anonymní uživatel Charlie 31.3.2016 v 23:36

    jj lanovka se přehřívala kvůli vedru a né že by nezvládla pár závodníků na DH open race...

  • anonymní uživatel D.V. 1.4.2016 v 7:35

    Nejsem odbornik na lanovky, ale nejak extremni vedro nebylo. Podle me byla pricina v tom, že lanovka jela v polovicni rychlosti a tim padem v jinem rezimu nez na jaky je konstruovana, aby se stihala nakladat kola a kvuli tomu se nestihala uchladit. A v tomhle zpomalenem rezimu pojede i ted, protoze nema odpojovani sedacek od lana....

  • anonymní uživatel Maverick 1.4.2016 v 10:25

    No co já si pamatuji tak vedro bylo dost šílený! A ano nemá odpojování sedaček od lana a proto musí jet pomaleji. V tomhle termínu se na takovou teplotu určitě počasí nedostane tak se lanovka nebude přehřívat. Za těch X závodů co se tam jelo se přehřívala jen jednou takže bych to neviděl nijak zle.

  • anonymní uživatel buuu 1.4.2016 v 16:52

    Jak je to letos s licencí? Nějak to nemůžu najít...

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 3.4.2016 v 20:43

    D.V. nejsi odborník, ale píšeš tak. Lanovka musela jet pomalu kvůli extrémnímu vedru, který v ty dny bylo. Což se letos v květnu asi jen tak nestane a pojede standardně jako v letech 2008 a 2009, kdy zvládala obsloužit cca 200 závodníků uplně v pohodě. Buuu: licence bude klasicky povinná pro všechny kategorie kromě Expertů (hobíků). Brzo vydám nějaký základní info na mtbnews.cz ;)

  • anonymní uživatel D.V. 4.4.2016 v 11:43

    Opet opakuji, ze nejsem odbornik na lanovky. Jako laikoj me ale staci se podivat na stranky 3 nejvetsich vyrobcu sedackovych lanovek a na jejich propagacni letak v kterem se doctu pro jaky rozsah provoznich teplot jsou lanovky standardne konstruovany. A v ten moment uz nemusim papouskovat, ze to bylo kvuli vedru :)
    Proto si stojim za tim, ze je to proste tim, ze lanovka neni konstruovana na trvalej provoz polovicni rychlosti (ktera je nutna pro nakladani kol) a nestiha se uchladit :) Neni to chyba - je to proste vlastnost :)

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 4.4.2016 v 11:48

    D.V. hele a co vlastně ted jakoby řešíš? Že se bojíš, že budeš stát o deset minut dýl ve frontě? Můžeme bejt rádi, že se Pec vůbec jede a že zase nejsou tři závody. Mělo se jet v Portáškách, kde je to s lanovkou ještě větší průser... Ale to by nebyl dolekop, aby si někdo nepostěžoval :)

  • anonymní uživatel D.V. 4.4.2016 v 12:24

    Ja si nestezuji !! Resim pouze pravou technickou pricinu prehrivani lanovky. Jinak Pec mam jako trat rad, lidi prijemny, zazemi v pohode. Minulej rok sem si to tam uzil a tento rok hodlam zase. A pocty zavodu uz neserim leta - v mem veku a vytizeni jsou 4 zavody az az :)

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 4.4.2016 v 12:50

    D.V. no ale proč to jakoby řešit, když to stejně vyřešíš. Kvůli ČP jí asi nebudou předělávat :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí