Czech Downhill Tour nástupcem Českého poháru ve sjezdu

Autor: Keli, vydáno: 17.5.2016

Nedávno proletěla českými médii zpráva (Český pohár ve sjezdu pro rok 2016 zrušen!!!), že pořadatel Českého poháru firma Remoex CZ a.s. je v insolvenci a Český pohár končí, tedy ten sjezdový. Ten totiž Český svaz cyklistiky hodil přes palubu, ostatní poháry tedy XC a maratony se prý pokusí zachránit. Oni si totiž disciplíny nejsou rovny, některé jsou asi důležitější než jiné, myslí si zřejmě u ČSC.

Ale již nyní vás můžeme potěšit, máme totiž nástupce – Czech Downhill Tour. Závody budou v podobném formátu jaké jsme byli do teď zvyklí, ale rozdíl bude veliký. Konečně se sjezdu budou věnovat lidé, kteří jsou ochotní a schopní pro tuto fantastickou disciplínu něco udělat. A kdo to je? Je to parta lidí, kteří pořádají Czech Downtown Tour – seriál městských sjezdových závodů. Vůdčí postavou této iniciativy je Martin Soukup.

My na d:key jim budeme držet palce a plně je podporovat. A co ty?





Více o seriálu nám sám Martin řekne sám:

Dobrý den, Ahoj Bikeři a celá komunito,
jak jste jistě všichni postřehli, 11. 5. 2016 vydal svaz tiskové prohlášení o konci Českého poháru v downhillu. Naše skupina se rozhodla zareagovat a oslovit svaz, co jak vypadá do budoucna atd. Dne 16. 5. 2016 došlo k jednání mezi naši partou (dále Czech Downhill = CD) a zástupci svazu. Bohužel jsme nenašli společnou cestu a tak zakládáme novou hlavičku závodů pod názvem Czech Downhill Tour 2016.

Czech Downhill Tour 2016 bude probíhat jakou soutěž mimo svaz cyklistiky, a proto není potřebná licence. Závodníci budou sbírat body, jak bylo doposud, jen do jiné soutěže. Další úpravou bude i změna kategorií. Bližší info bude uvedeno na webu www.czech-downhill.cz . Startovné na závod zůstává 350 Kč. Nevíme, zda se nám ještě povede vyjednat lepší ceny jízdného, nebo více jízd volných, ale slibujeme, že proto budeme dělat maximum. Na letošní sezónu připravujeme velkou změnu a to zařazení dalšího závodu do tour.

29. 5. Pec pod Sněžkou
26. 6. Kouty nad Desnou
14. 8. Špindlerův Mlýn (MČR – jediný závod pod hlavičkou svazu)
28. 8. Ještěd – Liberec
18. 9. Klínovec

Jelikož jsme se tour chopili ani ne 14 dní před prvním závodem a bez prostoru na vyjednání si podmínek s partnery, chci všechny poprosit o několik věcí. Ročník 2016 berte jako snahu ze srdce udržet downhill na scéně v České republice. Do organizace tour jdeme zatím bez partnerů a potáhneme vše na vlastní náklady a proto prosíme o co největší schovívavost a porozumění. Letošní ročník uděláme dle maximálních možností, ale slibujeme, že do budoucna tour poroste a budeme Vám připravovat závody kvalitnější a zábavnější než doposud. Naše prvotní akce Czech Downtown Tour také roste každý rok a proto si dovoluji říci, že i naše downhillové akce oceníte. Mějte s námi letos porozumění, že se snažíme zachránit soutěž ne za 5 minut 12, ale ve čtvrt na jednu. Na všechny se moc těšíme v Peci 29. 5. 2016.

Během několika dní dotáhneme do 100% funkčnosti web www.czech-downhill.cz, kde bude uvedeno bližší a konkrétní info k tour.

S pozdravem
Martin Soukup





První kolo se jede již za necelých 14 dnů (29. 5.) v Peci pod Sněžkou na Hnědém vrchu. Pojedeš? Dej o tom vědět na oficiální FB události.



Kompletní info o seriálu najdete na webu www.czech-downhill.cz.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel tomaass (tomas (a) sorejs.cz) 17.5.2016 v 23:31

    konečně!
    držím Vám palce a doufám, že se sám zúčastním ;-)

  • anonymní uživatel Petr (petrmikulasek (a) seznam.cz) 17.5.2016 v 23:51

    Klobouk dolů, budu držet palce, snad se zadaří trošku závody zpopularizovat...

  • anonymní uživatel dejv 18.5.2016 v 6:51

    Tak to je super fandím vám , škoda jen ze bude zrušená kategorie Elite závodníci z této kategorie budou sloučeni do kategorie Open

  • anonymní uživatel sfls 18.5.2016 v 8:39

    když neni potřeba licence to bych si i zazávodil :)

  • anonymní uživatel pítrs 18.5.2016 v 8:42

    Co chrániče? Zas povinný záda a lokty? A jak se bere leat?

  • anonymní uživatel 2123 18.5.2016 v 12:31

    Ještě se to mohlo rozdělit na ELITE A OPEN....ale tak aspoň něco.

  • anonymní uživatel Borecfo2 (spear98cz (a) gmail.com) 18.5.2016 v 14:14

    Skvělý! Myslíte že bude i kategorie Hardtail, jako na MSDH?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí